2019. július 2., kedd

Az átadott élet illata...

Mária ekkor elővett egy font drága valódi nárduskenetet, megkente Jézus lábát, és hajával törölte meg; a ház pedig megtelt a kenet illatával.
János evangéliuma 12. rész 3. vers



Hallottam egy férfiról, aki könyörgött, hogy Isten töltse be csordultig az Ő Szentlelkével.
Telt-múlt az idő, és Isten válaszolt: betöltötte ezt a férfit teljesen Szentlelkével.
A férfi megfogadta, hogy nem szól róla semmit a feleségének.
3 nap elteltével, a felesége megkérdezte ezt a férfit, hogy mi történt vele? Mitől változott meg az utóbbi napokban ilyen radikálisan?
A férfiből, mint a friss forrásvíz tört elő a bizonyságtétel.
Amikor a Szentlélek által elkezdesz szolgálni az Úrnak, azt nem fogod tudni titokban tartani. A beszéded, a gondolkodásod, a cselekedeteid mind arról fognak beszélni, hogy Krisztusban vagy és Ő benned van.
Amikor egy ember életében valósággal lakozást vesz Krisztus a Szentlélek által, annak az embernek a Krisztusban való gyönyörködés lesz az eledele, a célja pedig az lesz, hogy gyümölcsöző élete legyen az Isten dicsőségére és embertársai javára. Többé nem fogja az idejét azzal tölteni, hogy önmagát többnek láttassa mások előtt, mint ami valójában.
Mit tesz ez az asszony?
Megalázkodik! Lehajol Krisztus poros lábaihoz és nem érdekli mit mondanak mások. Már nem önmagával van elfoglalva, hanem Krisztus szolgálatával. Ezt csak a Szentlélek tudja elvégezni bennünk. Ó milyen elszomorító amikor mi vagyunk a saját életünk középpontjai és nem Krisztus.
Ez az asszony nem bánta, hogy poros lesz az arca, hogy a haja borzos lesz, hogy a könnyei miatt kisírt szemekkel áll mindenki előtt. Csak egy számított: Krisztus.
Másodszor, ez az asszony végre meglátja az igazi értéket.
Egy font nárdus kenet, mai pénzre átszámolva, körülbelül 2 millió forintba került.
Nem sajnálta, nem bánta kiönteni ez az asszony.
Amikor Pál apostol rájött, hogy ki az igazi érték életében azt mondta, hogy Krisztusért mindent kárba veszni hagyott, hogy megismerje Őt és az Ő feltámadásának erejét.
Ó de önzőek vagyunk mi sokszor. Mennyi mindent megtartottunk magunknak, amit Krisztus lábai elé tehettünk volna szeretetünk bizonyítékaként.
Harmadszor, nemcsak a kenetnek, a cselekedetének is jó illata volt. Olyan illat volt ennek az asszonynak a lelkében, aminek hatására Krisztus helyreállította őt.
A hit illata, az alázat illata, az odaszánás illata, a Krisztus központú élet illata. Nem ismerem ezt az asszonyt, de szeretem, mert ilyen jó illatot áraszt ma is a példája által.
Ideje letennünk büszkeségünk, hamis énképünk, megfelelési kényszerünk, értékeink Krisztus lábai elé. Ideje átadnunk egész életünk Neki. Ennek az illata pedig be fogja tölteni az egész családunkat, környezetünket jó illattal.
Isten segítsen ebben minket!


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy az üres dicsőségvágy sosem elégítheti meg lelkünket, a hiúság és a büszkeség nem helyettesítheti Krisztusból fakadó örömet. Tudjuk, hogy a Krisztus lábainál telhetünk meg igazán Szentlelked erejével és Nála találhatunk nyugalmat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...