2020. február 8., szombat

Amikor összecsapnak fejünk fölött a hullámok…

Légy kegyelmes, Uram, mert bajban vagyok, szemem elhomályosodott a bánattól, odavan testem-lelkem. 39. Zsoltár 9. vers



Néha úgy tűnhet, hogy életünk különböző szenvedései, nehézségei teljesen eluralkodtak rajtunk. Úgy érezhetjük, hogy folyamatos támadás alatt van életünk és nincs semmiféle enyhülés.
Talán egy szerettünk elvesztése miatt érzett gyász bénít meg minket. Talán egy betegség miatt van teher az életünkön.
Bármi is legyen az ok, néha úgy érezhetjük, hogy az egész világ terhe ránk nehezedik, és csak könyörögni tudunk Isten irgalmáért, kegyelméért.
A zsoltáríró úgy érzi, hogy könyörtelen emberi erők ostromolják és minden jó barátja cserbenhagyta őt.
Olyan szavakat használ, mint bánat, gyötrődés, baj, csapás, elfeledettség és félelem.
Attól fél, hogy ellenségei keze által fog meghalni, és szenvedések között kiált Isten segítségéért.
Talán van olyan élethelyzet, ami eszedbe jut a múltból, amikor úgy érezted, hogy a te fejed fölött is összecsapnak a hullámok.
Visszatekintve ezekre a nehéz időkre, láthatjuk Isten hogyan támogatott minket jelenlétével és miként szabadított meg minket a nehézségekből.
Isten ma is válaszol az Ő gyermekei segélykiáltására és az Ő szeretetének világosság ragyog fel életükön a legnagyobb sötétségben is.


IMA: Ó Istenem, csak te vagy az életem Istene és Ura, és bízom Benned! Az én életem teljesen a Te kezedben van! Segíts, hogy a nehézségeim ne homályosítsák el azt a reménységet, amit csak Tőled kaphatok. Krisztus nevében kérlek, Ámen.



2020. február 7., péntek

Igazi békesség

...és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.
Filippeknek írt levél 4. fejezet 17. vers



Csak egy kis nyugalmat szeretnék! Még egy család mindennapjainak forgatagában is érezhetünk hasonlóan. Érezhet így egy tanár, akit folyamatosan ostromolnak a túlzottan aktív gyerekek, vagy egy beteg, aki úgy érzi végeláthatatlan vizsgálatok várnak rá.
A stressznek ára van. A Biblia nem azt ígéri nekünk, hogy mindig csendes, nyugodt életünk lesz, minden zaj és elfoglaltság nélkül, hanem azt, hogy meg fogja őrizni az Ő minden értelmet meghaladó békessége által a szívünket és gondolatainkat.
Isten békessége adja a bizonyosságot, hogy a lelkünkben minden a helyén van, még akkor is, ha nem tudunk megoldani minden problémát, nem tudjuk minden dologgal kapcsolatban mi lesz a végkimenetel.
Isten békessége garantálja, hogy Isten kézben tartja az életünket.
Hogyan találjuk meg ezt a békességet?
Nézzünk fel Istenre, és ne lefele a problémáinkra. Osszunk meg Istennel mindent imádságban, köszönjük meg Istennek, hogy meghallgat minket és tökéletes akarata szerint válaszol nekünk.
A mi elménket fordítsuk az áldásos dolgok felé- ami csak igaz, jó, tiszta, szeretetteljes azon gondolkodjunk.
Talán azt gondolod túl szép, hogy igaz legyen. Pedig Isten megígérte, hogy az Ő békességét mindenkinek adja, aki hittel kéri azt.
Nem az a lényeg, hogy mindent megérts ezzel kapcsolatosan, hanem az, hogy kérd Istent imádságban.


IMA: Békesség Istene, szeretnénk a Te békességedet kérni életünkbe. Add azt a mély békességet ,amit csak a Benned vetett mély bizalom adhat nekünk. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 6., csütörtök

Szembenézni a viharral!

Ekkor beszállt hozzájuk a hajóba, és elült a szél, ők pedig szerfölött csodálkoztak magukban.
Márk evangéliuma 6. rész 51. vers



Jézus Krisztus tanítványai ádáz harcot vívtak a viharral és a hullámokkal, hogy a hajójukat a víz felszínén tarthassák.
Jézus Krisztus ezt látta. Azonnal megindult és a vad hullámokon át feléjük indult.
A tanítványok ezt látva, megrémültek, mert azt gondolták, hogy kísértettel van dolguk.
Krisztus lecsendesíthette volna a vad vihart és hullámokat előbb, de úgy döntött, hogy a vihar közepette lép be a hajójukba, hogy együtt legyen velük a viharba és egy nagyon fontos üzenetet adjon át nekik: „Ne féljetek!”
Ebbe a történetbe Krisztus kifejezi, hogy Isten szerető szíve tud a viharainkról, küzdelmeinkről, ha senkit nem érdekel min megyünk keresztül, Őt érdekli, közel jön hozzánk, hogy velünk legyen a viharokban és akár lecsendesíti a vihart, akár nem, ott van velünk és azt mondja: „Ne féljetek! Én veletek vagyok a viharban is! Nem hagylak el titeket!”
Érezted már Jézus áldott jelenlétét az életed viharában?
Figyelj ma csendben és halld meg az Ő szelíd, csendes suttogását: „Bízz! Én vagyok az! Ne félj!”


IMA: Krisztusunk, olyan hálásak vagyunk, hogy te nem távolodsz el tőlünk életünk legnagyobb viharában sem. Már akkor segítségünkre sietsz, mielőtt még segítségül hívnánk Téged.
Kérünk csillapítsd félelmeinket áldott közelségeddel. Ámen.

2020. február 5., szerda

Miért én?

Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi álnokságaink szerint.
103. zsoltár 10 vers



A rákos daganat a bűnért való büntetés lenne? Isten azért engedné meg a szenvedést, mert nem követtük hűségesen az Ő utasításait? Ez egy nagyon régi kérdés, sok ember pedig a kettő dolog között ok és okozati összefüggést lát. Vétkeztél és a vétkeidért Isten büntetése sújt.
Jób, egy ószövetségi személy, aki az életén kívül szinte mindenét elveszítette, és nem büntetés volt ez a számára, hanem a hitének a próbája.
A barátai viszont egyszerű ok-okozati kapcsolatot láttak Jób életében: Vétkeztél- Isten pedig megbüntetett.
Isten viszont kinyilvánította Jóbnak, hogy az Ő tervei, cselekedetei sokkal magasabb rendűek, mint az ember tervei.
A zsoltáríró azt írja, hogy Isten nem a bűneink szerint bánik velünk, sőt, Krisztus által gondoskodott arról, hogy eltörölje bűneinket.
Ha Isten minden vétket megtorolna az emberiségen, akkor örökké a kínok-kínját kellene megélnünk.
Sok embert láttam már, aki könnyek között vallotta meg, hogy a betegségét, nehézségeit a bűnei miatt kapott büntetésként éli meg.
Isten azokat fogja megbüntetni bűneik miatt, akik nem hajlandóak békét kötni és nem hajlandóak elfogadni a Krisztus által alkalmazott békeajánlatot.
A büntetés viszont nem egy betegség lesz, hanem örök kárhozat. Isten az Ő gyermekeit szereti, és kegyelme sokkal nagyobb, mint bármilyen bűn.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy kegyelmet, együttérzést és megbocsátást ajándékozol azoknak, akik átadják Neked életüket és a Szentlélek által gyermekeiddé lesznek. A szereteted magasabb az égnél. Ha szenvedünk, ne engedd, hogy kételkedjünk, meginogjunk, segíts szilárdan állnunk ígéreteidbe. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 4., kedd

Mit hoz a holnap?

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.
Ézsaiás könyve 41. rész 10. vers



Amikor egy gyermeket faggatunk a félelmeivel kapcsolatosan, általában a sötétséget, pókokat, szüleik elvesztését említik. A tizenévesek, felnőttek félelmei jóval változatosabbak és sokrétűbbek.
Manapság félünk a terrorizmustól, emigránsoktól, halálos korona vírustól, politikusaink gátlástalanságától, a média félretájékoztatásától, természeti katasztrófáktól, csapásoktól, bármitől ami megfoszthat minket vagy szeretteinket a kényelmes kis életünktől.
Isten jól tudja, hogy milyennek lettünk megalkotva és azt is látja, hogy a sokrétű félelmeink megbéníthatnak és sokszor meg is bénítanak minket.
A Bibliában 365 alkalommal olvashatunk különböző formában arról, hogy nem szabad teret adnunk életünkben a félelemnek.
Ézsaiás próféta, az Isten üzenetét tolmácsolja Isten népének és arra bátorít általa Isten minket is, hogy bízzunk Benne még akkor is, ha veszteségek, fájdalmak érnek minket, mert Istennek csodálatos terve van a nehézségeink időszakára nézve is.
Amikor elveszítjük a munkánkat, tudomást szerzünk arról, hogy komoly betegségben szenvedünk, amikor látjuk, hogy egyik szerettünk, családtagunk rossz döntést készül meghozni, úrrá lehet rajtunk is a holnappal kapcsolatos félelem.
MI fog történni velünk vagy szeretteinkkel? Hogy fogjuk átvészelni azt a bizonyos helyzetet, nehézséget?
Isten arra hív minket a mai napon, hogy nézzük az összképet és fedezzük fel benne Isten mindenen átívelő jóságát és gondviselését.
Isten így szól ma hozzánk: " Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Ézsaiás könyve 41. rész 10. vers"


IMA: Istenünk, nélküled minden okunk megvan a félelemre, mert az életünk értelmetlen és bizonytalan. Veled azonban legyőzhetjük a félelmeinket és élhetünk a Te gondviselésed gondtalanságában. Segíts megértenünk, hogy nem a félelem, hanem a józanság és a bátorság, erő Lelkét akarod nekünk ajándékozni. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 3., hétfő

Hogyan lehet elnyerni az üdvösséget?

A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg.
Apostolok Cselekedetei 17. fejezet 30. vers



Isten most azt parancsolja az embereknek, hogy térjenek meg és higgyenek.
Ma van az üdvösség napja, amikor még elmenekülhettek az eljövendő harag elől. A számotokra halálos ítéletet jelentő Mózes törvénye elől meneküljetek a menedékvárosba, aki a mi Urunk, Jézus Krisztus.
Fussatok Őhozzá!
Térjetek meg és adjátok meg magatokat, ne harcoljatok tovább Isten ellen és ne próbáljátok üdvösségeteket saját erőfeszítéseitekkel megszerezni.
Adjátok meg teljesen magatokat és bízzátok rá magatokat Krisztusra.
Ezt jelenti az üdvösség elnyerése.
Ezért mondd el a következőt: „ Jövök semmit nem hozva, keresztedbe fogódzva. Meztelen, hogy felruházz, árván bízva, hogy megszánsz."
Amikor a mag felnövekszik bennetek annyira, hogy felismeritek, hogy az Isten előtt való megállásotok 100%-ban Jézus Krisztus tökéletes munkáján és érdemén alapszik, akkor bizalommal álltok meg előtte, mert megértettétek, hogy minden bűnötökért kifizette az árat és ezért igazak vagytok Krisztusban.
Jöjjetek Őhozzá, jöjjetek Krisztushoz, jöjjetek Őhozzá!
Csupasz kézzel, semmit sem hozva magatokkal.
Itt az ideje, hogy megadjátok magatokat.
( P. Washer)

2020. február 2., vasárnap

Énekelni fogok!

„Énekelni fogok az ÚR útjairól” (Zsoltárok 138,5)



A keresztyének énekelni kezdenek az Úrnak útjai felől, mivel a kereszt tövénél megszabadultak nehéz terhüktől. Az angyalok éneke sem hangzik olyan kedvesen, mint az elragadtatás első dicséneke, mely Isten gyermeke lelkének mélyéből fakad akkor, amikor békét talál. Tudjátok mit ír erről Bunyan „Zarándok útja” című művében: „Midőn a szegény zarándok megszabadult terhétől, a kereszt tövénél ujjongott, ugrándozott örömében és énekelve folytatta útját tovább:

Oh, áldott szent kereszt
Üdvösség kútfeje,
Oh, ember! Érettem
Szégyennel illetve!”

Hívő lélek, emlékszel arra az órára, amikor láncaid lehulltak? Emlékszel még ara a helyre, ahol az Úr Jézus feléd közeledett és azt mondta: „Öröktől fogva szerettelek téged, eltörlöm a te hamisságodat, mint a felhőt és a te bűneidet, mint a ködöt. Bűneidről soha meg nem emlékezem.” Ó, milyen boldog idő, amikor az Úr Jézus elveszi a bűnadósságot. Mikor az Úr első ízben megbocsátotta bűneimet, annyira fokozódott örömöm, hogy ugráltam és táncoltam. Mikor hazafelé mentem abból a házból, ahol szabadulásom felől bizonyossá lettem, arra éreztem magamat kötelezve, hogy megmentésem történetét az utca kövezetének is hirdessem. Szívem annyira telve volt örömmel, hogy minden lehulló hópehelynek szerettem volna beszélni Jézus csodálatos szeretetéről, aki egyik leggonoszabb ellenfelének eltörölte bűneit. De nem csak a keresztyéni élet kezdetén van sok okuk a hívőknek énekelni, amíg e földön zarándokolnak, folyton találnak okot arra, hogy az Úrnak utjai felől énekeljenek. Az Úr állandó hűsége felől szerzett tapasztalataik az alábbi nyilatkozatra kényszerítik őket: „Áldom az Urat minden időben, mindenkor az Ő dicsérete az én számban van.” Azon légy testvérem, hogy még ma magasztald az Urat!

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...