2018. augusztus 18., szombat

Isten megerősíthet téged!


Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.

Életének valamely szakaszában, Istennek sok embere érezte azt, hogy kimerült.
Ilyenkor ezek az emberek Istenhez folyamodtak, Isten pedig megerősítette őket.
Ahogyan Isten az ő erejük volt, úgy a te erőd is lehet.
Az Ő kezével támogathat téged. Segít mindig egy lépéssel tovább menni. Segít hitben járni, amikor úgy tűnik semminek nincs értelme.
Szentlelke által segíteni fog téged, hogy továbbra is olyan ügyekért állj ki, amik kedvesek az Ő szemében.
Nem számít mennyire fáradtnak érzed magad kedves olvasóm, haladj tovább. Keresd Istent, hogy felruházhasson téged az Ő bölcsességével és erejével.
Ő rád tudja árasztani minden kegyelmét bőségesen.
Be tud tölteni téged teljesen, mintegy üzemanyagként.
Meg tudj újítani és fel tud frissíteni. Mert Ő a te erősséged.

IMA: Atya Isten, kérlek erősíts meg engem úgy, ahogyan szavadban megígérted. A Te erőd nélkül nem tudom még egy lépést sem tenni. A Te segítséged nélkül nem tudok kitartani egy napig sem. Szükségem van Rád Istenem jobban, mint bármikor. Újíts meg, tölts fel, erősíts meg Istenem. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 16., csütörtök

KÖZÖSSÉGRE LETTÜNK TEREMTVE!


KÉRLEK TÁMOGASD SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Ahol Isten szeretete uralkodik, ott nem marad hely a félelem számára. Sőt, amikor ez a szeretet egészen kiteljesedik, minden félelmet kiszorít belőlünk. Ha valaki fél, igazában attól fél, hogy Isten meg fogja büntetni. Az ilyen ember azért fél, mert Isten szeretete még nem töltötte be teljesen.
János első levele 4:18 (Egyszerű fordítás)

Krisztus egyszerűen lejöhetett volna a Földre, végrehajthatta volna az Atya akaratát, majd elmehetett volna, hogy újra az Atya jobbjára üljön.
Nem kellett volna tanítványokat válasszon és időt töltsön a felkészítésükkel. Ő mégis úgy döntött, hogy önmagát ajándékozza oda, és közel enged magához embereket annyira, hogy hatással lehessen életükre.
Nemcsak arra hívattunk el, hogy megszülessünk, véghezvigyük a küldetésünket a Földön majd az Isten országába menjünk. Közösségre lettünk teremtve.
Ha Krisztus nem zárkózott el az emberektől, mi se tegyük ezt. Tudta, hogy el lesz árulva, a barátai megtagadják, elhagyják, de mégis úgy döntött, hogy ezek az emberek részei lesznek életének. Néhányan közülünk a lelki sebektől való félelem miatt, senkit sem engednek közel magukhoz.
De mi lett volna, ha Krisztus attól fél, hogy megsebzik, kihasználják vagy csalódást okoznak neki?
Ha Őt a félelem motiválta volna, akkor mi kárhozatra lennénk ítélve ma és nem lenne igazi példakép a számunkra.
Sok ember már el sem tudja hinni, hogy van olyan emberi lény aki feltétel nélkül tudja szeretni.
Tudjuk, hogy Krisztus szeret minket és sosem hagy magunkra, de nem tudjuk ezt elmondani embertársainkkal kapcsolatosan.
Még ha nem is tapasztaltad sosem egy embertársaddal kapcsolatosan a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást, akkor se engedd, hogy múltbeli negatív tapasztalataid vakká tegyenek.
Engedd, hogy Isten kristálytiszta, frissítő, felszabadító, életető, erőt adó szeretete behatoljon a szívedbe, és átjárjon teljesen.
Ez le fogja győzni minden félelmedet és rá fogsz döbbenni, hogy közösségre lettél teremtve.

IMA: Istenem, megtérek most az emberektől való elzárkózásomból. Félek, hogy meg fognak sebezni lelkileg. Félek, hogy is megsebezhetek másokat. Kérlek segíts legyőznöm ezt a félelmemet a Te szereteteddel.
Segíts úgy látni az emberi kapcsolataimat, ahogyan Te látod azokat. Te szabad akaratodból ajándékoztál meg szereteteddel és önző lennék, ha nem adnám azt tovább másoknak.
Köszönöm, hogy követendő példát adtál nekem Krisztusom.
Ne engedd, hogy annyira céltudatos legyek, hogy elfeledjem az igazi célomat: az embereket szeretni és közösséget ápolni velük. Krisztus nevében kérem, Ámen.

2018. augusztus 15., szerda

KRISZTUS ÁLTAL GYŐZTES VAGY!


TÁMOGASD SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Hálás vagyok Istennek, Aki Krisztus uralma alatt mindig diadalmenetében vezet bennünket! Isten az, aki rajtunk keresztül mindenhol érzékelhetővé teszi az emberek számára, hogy ő kicsoda és milyen. Ez a felismerés pedig úgy terjed, mint egy drága parfüm édes illata.
2 Korintus 2:14 (Egyszerű fordítás)

Ha te győztes vagy, azt jelenti, hogy valakit legyőztél. Ha te nyersz, valakinek veszítenie kell. Minden alkalom amikor tudatosul benned, hogy Krisztusban győztes vagy, Isten hatalma magasodik ki életedben, a gonosz pedig fejvesztve menekül.
Talán nem érzed magad győztesnek, és a helyzeted nem tűnik olyannak, mintha győztél volna, de Krisztus kereszthalála sem tűnt nagy győzelemnek abban a pillanatban, csak a feltámadáskor tudatosult bennünk, hogy milyen nagy győzelmet aratott a kereszten.
A győzelmed nem azon nyugszik, hogy mit érzel, hanem azon amit Krisztus 2000 éve elvégzett.
A dolgok talán nem néznek ki túl jól jelenleg, de ahogy Krisztus győztesen feltámadott, úgy te is meg tudsz újulni, elevenedni Isten ereje által.
Ujjongj és hirdesd a győzelmet, mert Krisztus által győztes vagy és a gonosz legyőzetett az életedben.

IMA: Atyám, Istenem, köszönöm, a győzelmet amit Tőled kaptam. Talán a helyzetem nem úgy néz ki, mintha megnyertem volna valamit, győztem volna valamilyen területen, de nem a láthatókra szeretnék nézni, hanem a láthatatlanokra. Hitben szeretnék járni. Bízom a győzelemben amit Krisztusban kaptam, és úgy döntök, hogy ebben fogok járni, mindegy mit érzek vagy mivel kell szembenéznem.
Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 14., kedd

Isten gyermekeinek kiváltsága...


"Mielőtt kiáltanak, én már válaszotok, még beszélnek, én már meghallgatom"
(Ézs 65,24)

Hallottatok-e már arról, hogy Torrey, a nagyhírű evangélista miként tért meg. Fiatal korában a hitetlenség legmélyebb pontjáig jutott, és mindent kigúnyolt, a Bibliát, Krisztust, Istent, mennyet, poklot, halhatatlanságot, és így tovább. Édesanyja sokat imádkozott érte, és próbálta őt meggyőzni a hitről. Egy napon ezt mondta anyjának: “Belefáradtam már ezekbe, elmegyek és nem zavarlak titeket többé. Többé nem láttok. Belefáradtam már ezekbe.” Az édesanya elment vele az ajtóig, aztán a kapuig, és sírva bocsátotta útjára ezekkel a szavakkal: “Fiam, amikor a legsötétebb óra szakad rád, és minden veszni látszik, ha őszintén segítségül hívod édesanyád Istenét, segít rajtad.” A fiú elment és mind mélyebbre süllyedt a bűnben. Már több mint ötszáz kilométernyi távolságra volt otthonától, egy város szállodájában, ahol nem tudott elaludni. Reggel így szólt magában: “Fölkelek, és kiveszem fegyveremet a táskámból, és véget vetek ennek csúfos emberi életnek.” Amikor fölkelt, eszébe jutottak édesanyja utolsó szavai: “Fiam, amikor a legsötétebb óra szakad rád és minden veszni látszik, hívd segítségül őszintén édesanyád Istenét és ő segíteni fog.” Torrey letérdelt az ágya mellett és így imádkozott: “Ó, édesanyám Istene, ha létezik ilyen Lény, világosságot akarok, és ha megadod nekem, bármibe kerül is, követni foglak.” Néhány pillanat múlva megkapta ezt a belső világosságot és hazasietett. Azt gondolta, hogy majd meglepi édesanyját, de édesanyja elébe ment a kapuhoz, nevetve és sírva mondta kimondhatatlan örömében: “Fiam, tudom, miért jöttél haza, és tudom, mit kell mondanod. Megtaláltad az Urat. Isten elmondta nekem.” Az édesanya hittel teljes imádságának ez lett a következménye.
Sokan szeretnénk "külön vonalat" Istenhez, melynek segítségével minden kérésünk válaszra találjon. Az igazság viszont az, hogy ez az ígéret, csakis Isten gyermekeire vonatkozik. Ameddig nem látod be, hogy bűnös vagy az Isten szemében és örök kárhozatra ítélt lázadó, ameddig nem jutsz el oda, ahova a történetben említett fiú, hogy őszinte szívvel kéred Isten kegyelmét, bűnbocsánatát, ameddig nem adod át teljesen a szíved Isten számára, hogy újjászülje azt, addig Isten csak egyetlen imádságodra vár:
" Légy irgalmas nekem bűnösnek!". Csakis ezt a kérésedet fogja meghallgatni.
Amint viszont újjászülettél, tapasztalni fogod, mint ahogy az említett fiatalember édesanyja is tapasztalta, hogy Isten már azelőtt válaszolni fog, mielőtt kérnéd tőle. De van még egy fontos igazság: Isten nem a vágyálmainkra, kívánságainkra reagál, hanem a szükségeinkre, melyeket Krisztus nevében tárunk elé.

IMA: Istenem, kérlek segíts letennem a bűneimet Eléd, azzal a bizalommal, hogy Krisztus vére által eltörlöd őket és újjá tudsz tenni teljesen. Köszönöm a Fiúság Lelkét, a Szentlelket, aki által mehetek az Atyához Krisztus nevében, és Aki a garancia arra, hogy Te ismersz, mint gyermekedet szeretsz, mint gyermekedről gondot viselsz rólam. Segíts mindig bízni Benned. Akkor is amikor úgy tűnik késik a válaszod. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 13., hétfő

ENGEDD, HOGY ISTEN KIMOZDÍTSON!


TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Mert azok az Isten fiai, akiket Isten Szelleme irányít. Rómaiakhoz írt levél 8:14 (Egyszerű fordítás)

Sokan kérdezték már tőlem, hogy miként tudhatják meg mi Istennek a konkrét vezetése mondjuk házasság, pályaválasztás stb. terén.
Az igazság az, hogy ha nem ismered Istent, akkor sehogy sem.
A dolog ott kezdődik amikor engedsz Isten szavának, és engeded, hogy kimozdítson a régi, halál szagú életedből. Itt kezdődik a változás.
Isten elmozdítja, megváltoztatja, átalakítja, áthelyezi az Ő gyermekeit egyik helyről a másik helyre.
Ő szeretne téged is elmozdítani a képességeid, vezetési készséged, befolyásod és erőd egy új területére.
Ő az Ő Szentlelke által végzi ezt a munkát, és fontos, hogy Vele együtt mozdulj és mozogj.
Engedd, hogy elvigyen téged onnan ahol most vagy oda, ahova terve szerint akar helyezni téged.
Mindent meg fogsz találni amire szükséged van azon a helyen, ahova Isten helyezni akar.
Talán ez félelmetes a számodra, hiszen kimozdít a komfortzónádból. Nos igen! Csak azok tartják unalmasnak a keresztény életet akik sosem ismerték meg Istent, csak valamiféle vallásos hagyományrendszerbe csatlakoztak be. Az tényleg egyhangú, unalmas, és végső soron nincs benne élet.
Amikor azonban Isten Lelke vezérel, a komfortzónád, a megszokott kis helyed, módszered, a kényelmes elképzeléseidet elfelejtheted. :)
Ha engedelmeskedsz és engeded, hogy Isten új kihívások elé helyezzen, akkor meg fogod tapasztalni, hogy minden szükséges eszköz, erő, bölcsesség meg fog adatni neked a kellő időben.
Ez az Ő kegyelmének ragyogó munkája. Engedd, hogy Isten mozdítson, irányítson és olyan módon fog megdicsőülni az életedben, ahogy sosem képzelted volna.

IMA: Igen Istenem. Elfogadom a Te mai üzeneted és nyitott leszek arra, hogy mozdíts engem abba az irányba amelyikbe szeretnél. Taníts meg bízni a Te bölcsességedben úgy, mint még soha ezelőtt, hogy kövesselek Téged mindenben, hogy megdicsőülhess életemben úgy, mint még soha azelőtt.
Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 12., vasárnap

ISTEN SZÁMÁRA FÉLRETETT ESZKÖZÖK!

Azután végy az oltáron levő vérből, meg a felkenésre való olajból, hintsd Áronra és ruhájára, meg a fiaira és fiai ruhájára! Így lesz szent ő és a ruhája, meg fiai és fiainak a ruhája.
2 Mózes 29:21

Nekünk nagyobb főpapunk van, mint Áron vagy Mózes. A mi főpapunk maga Jézus Krisztus, a világ üdvözítője.
Ha elfogadtuk Krisztus értünk kifolyt vérének vétkeinket eltörlő erejét, onnantól kezdve Isten számára félretett eszközök vagyunk.
Csak vigyázzunk arra, hogy ne távolodjunk Krisztusról. Ne távolról kövessük Őt. Krisztust követni azt jelenti, hogy a világ járásával ellentétes irányba haladunk. Teljes szinkronban haladunk Krisztus nyomdokaiban.
Nem engedhetjük meg, hogy egy kis "kövecske" a világból a "cipőnkbe" kerüljön és megakadályozzon minket Krisztus követésében.
Mi lehet ez a "kövecske"? Egyénenként változó. Egy hazugság, egy kis kapzsiság, rosszindulat, irigység, egy pohár alkohol.
Csak azt veszed észre, hogy már nem vágysz a gyülekezetbe, nem "jut" időd a Biblia olvasására, nincs örömöd, valahogy már nem akarsz találkozni a hittestvéreddel. Miért? Mert távolodni kezdtél Krisztustól. Már nem vagy számára félretett eszköz.
Nem az Isten hibája, ha minden szemetet beengedünk az életünkbe.
Isten öröksége azoknak van fenntartva akiknek meg van szentelődve a füle és hallgatnak az Istenre. Akiknek a kezei meg voltak szentelve és dolgoztak az Isten munkájában. Akiknek a lábai meg voltak szentelve és követték Krisztust.
Csak megszentelt élettel lesz hatalmad a kígyókon és skorpiókon tapodni és győzelmet aratni Krisztus által.
Nekem az a vágyam, hogy még közelebbről az Egyetlent, akinek a szeretetét soha senki nem fogja túllicitálni.
És neked mi a célod kedves olvasóm?

IMA: Atyám, köszönöm, hogy hozzám hasonló repedt cserépedényre is rátekintettél. Felemeltél a porból és Fiad, Krisztus halála által újjátettél és használhatóbbá formálsz nap, mint nap. Könyörülj rajtam, hogy tudjak Szentlelked által együtt dolgozni Veled, hogy az örökkévalóságban is ott lehessek ahol Te vagy. Krisztus nevében, Ámen.
 
 KÉRLEK TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...