2018. augusztus 12., vasárnap

ISTEN SZÁMÁRA FÉLRETETT ESZKÖZÖK!

Azután végy az oltáron levő vérből, meg a felkenésre való olajból, hintsd Áronra és ruhájára, meg a fiaira és fiai ruhájára! Így lesz szent ő és a ruhája, meg fiai és fiainak a ruhája.
2 Mózes 29:21

Nekünk nagyobb főpapunk van, mint Áron vagy Mózes. A mi főpapunk maga Jézus Krisztus, a világ üdvözítője.
Ha elfogadtuk Krisztus értünk kifolyt vérének vétkeinket eltörlő erejét, onnantól kezdve Isten számára félretett eszközök vagyunk.
Csak vigyázzunk arra, hogy ne távolodjunk Krisztusról. Ne távolról kövessük Őt. Krisztust követni azt jelenti, hogy a világ járásával ellentétes irányba haladunk. Teljes szinkronban haladunk Krisztus nyomdokaiban.
Nem engedhetjük meg, hogy egy kis "kövecske" a világból a "cipőnkbe" kerüljön és megakadályozzon minket Krisztus követésében.
Mi lehet ez a "kövecske"? Egyénenként változó. Egy hazugság, egy kis kapzsiság, rosszindulat, irigység, egy pohár alkohol.
Csak azt veszed észre, hogy már nem vágysz a gyülekezetbe, nem "jut" időd a Biblia olvasására, nincs örömöd, valahogy már nem akarsz találkozni a hittestvéreddel. Miért? Mert távolodni kezdtél Krisztustól. Már nem vagy számára félretett eszköz.
Nem az Isten hibája, ha minden szemetet beengedünk az életünkbe.
Isten öröksége azoknak van fenntartva akiknek meg van szentelődve a füle és hallgatnak az Istenre. Akiknek a kezei meg voltak szentelve és dolgoztak az Isten munkájában. Akiknek a lábai meg voltak szentelve és követték Krisztust.
Csak megszentelt élettel lesz hatalmad a kígyókon és skorpiókon tapodni és győzelmet aratni Krisztus által.
Nekem az a vágyam, hogy még közelebbről az Egyetlent, akinek a szeretetét soha senki nem fogja túllicitálni.
És neked mi a célod kedves olvasóm?

IMA: Atyám, köszönöm, hogy hozzám hasonló repedt cserépedényre is rátekintettél. Felemeltél a porból és Fiad, Krisztus halála által újjátettél és használhatóbbá formálsz nap, mint nap. Könyörülj rajtam, hogy tudjak Szentlelked által együtt dolgozni Veled, hogy az örökkévalóságban is ott lehessek ahol Te vagy. Krisztus nevében, Ámen.
 
 KÉRLEK TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...