2018. augusztus 11., szombat

ISTEN HELYRE AKAR ÁLLÍTANI!


TÁMOGASD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska, a szöcske, a cserebogár és a hernyó: az a nagy sereg, amelyet rátok küldtem.
Jóel könyve 2:25

Isten a helyreállítás specialistája. Meg tudja tenni, hogy helyreállítja életedet és megadja neked azt ami minden olyan embert megillet, aki megbékült Vele és az Ő gyermekévé vált.
Rengeteg ember vesztegeti ma a pénzét, az idejét, egészségét, lehetőségeit, és sokan még önmagukat is elvesztik, Isten viszont készen áll mindent helyreállítani az életedben és áldások sokaságát rád árasztani.
Ha végre Rá figyelsz, akkor meg fogod Őt ismerni, mint a gondviselődet, védelmeződet, békességed forrását. Isten kész Rá, hogy olyan oldalát mutassa meg neked az Ő örökkévaló lényéből, amit még nem ismertél. De ne csapd be önmagad! Ha lázadsz ellene, ha nem alázkodsz meg Előtte, ha nem fogadod el az Ő kegyelmét akkor nem lesz helyreállás. Akkor nem lesz kárpótlás. Csak pusztítás és pusztulás. A döntés a te kezedben van.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy helyre tudod állítani az egész életemet. Mindazt amit a gonosz ellopott tőlem, kegyelmed által vissza tudod adni. Tudom, hogy hű vagy ígéreteidhez. Kérlek segíts nekem, hogy alávessem magam teljesen a Te akaratodnak, hogy mihamarabb eljöhessen a felüdülés ideje.

2018. augusztus 8., szerda

Bontogasd a szárnyaid!

Ügyelj a feddhetetlenre, nézd a becsületest, mert a jövendő a béke emberéé.
37. Zsoltár 37. vers

Sokszor vagyunk hajlandóak elítélni tévesen embereket a nehéz anyagi körülményeik miatt, gondolván, hogy nem jól osztják be pénzüket.
Igen, ez talán igaz lehet bizonyos esetekben.
Vannak emberek akik arra használják a pénzüket, hogy megvegyenek mindent amit megkívánnak, majd kölcsön kérnek arra, hogy megvegyék azokat a dolgokat amik szükségesek.
Emellett el kell ismernünk, hogy vannak emberek, akiknek egyszerűen nincs elég pénzük arra sem, hogy a szükséges dolgokat megvásárolják maguknak. Ha ki tudnák fizetni az adósságaikat megtennék, de annyira futja csak a keresetükből, hogy kifizessék a számlákat és ételt adjanak a családjuknak.
Nem azért szegények, mert felelőtlenek, nemtörődömök vagy lusták, hanem azért, mert nem találták meg a megfelelő lehetőséget. Ha azonban megadod nekik a lehetőséget a felemelkedésre, máris látni fogod, hogy felemelkednek és messzire fognak jutni.
Ahhoz a brazil nyomornegyedben lakó fiúhoz hasonlítanám aki még sosem játszott profi futballmeccsen, de évekig gyakorolt az utcán. Aztán amikor leszerződtetik egy profi csapatba, mindenkinek tátva marad a szája attól, hogy mire képes. Csak a lehetőséget kell megkapja, hogy bizonyíthasson.
Isten meg tudja adni neked is azt a bizonyos lehetőséget amire vársz kedves olvasóm.
Megadhatja neked a nyitott ajtót amiért imádkozol, és ha megadja, akkor használd is ki! Nem menj el mellette! Mutasd meg mindenkinek, hogy nem vagy sem lusta, sem felelőtlen vagy nemtörődöm.
Te leszel a megfelelő ember arra a bizonyos feladatra, csak az a dolgod, hogy minden nap "bontogasd a szárnyaidat."
Ha így teszel, olyan áldásokat kapsz és olyan áldások közvetítője leszel amikről nem is álmodtál volna.

IMA: Atyám. köszönöm szépen, hogy szeretsz, nevelsz és tanítasz szavad által minden egyes nap. Köszönöm, hogy figyelmeztetsz, hogy felelősségteljesen éljem az életem Veled. Segíts meglátnom ma is az általad adott lehetőségeket és azokat tudjam kihasználni is a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 7., kedd

NAGYON SOKBA KERÜLTÉL ISTENNEK!


SEGÍTSD A SZOLGÁLATOMAT EGY MEGOSZTÁSSAL!

Ezt mondta nekem az Örökkévaló: „Hóseás, ismét indulj el, és szeresd azt a házasságtörő asszonyt, aki másnak a szeretője! Úgy szeresd, mint ahogyan az Örökkévaló szereti Izrael népét, annak ellenére, hogy ők más istenekhez fordulnak, és szeretik a bálványoknak felajánlott aszalt szőlőt.
Hoseás 3:1

Isten azt mondta Hoseásnak: Menj ismét, és keresd meg a feleségedet, aki elhagyott téged! Nagyon fontos dolgot mond az Ige: "úgy szeresd, mint ahogyan az Örökkévaló szereti a népét! Itt nemcsak Izraelre kell gondolnunk, hanem prófétikusan gondolhatunk Isten szeretetére az egész világ iránt. Menj és találd meg még egyszer! Isten is így szerette az ő népét, akik más istenek után jártak, egyszóval olyanok voltak, mint a mai társadalmunk, amelyik Isten szeretete helyett, inkább a vagyontárgyakat és azt szereti amit ez a világ kínál. Ezekben próbál szeretetet, célt találni és nem az Isten szeretetében. Ez egy szívet tépő folyamat lehetett Hóseás számára. Megkeresni a feleségét, aki ex prostituáltként, visszatért a régi életéhez. Hol tudta megtalálni őt Hóseás? Milyen fájdalmas keresés lehetett az? Olyan környékre kellett mennie, amiről mindenki azt mondta, hogy nem tisztességes környék, nem illik oda menni! Isten emberének főleg nincs mit keresnie olyan környéken! De ott van Hoseás! Kit is keresett ő? A feleségét!
A második versben így folytatódik a történet: "Tehát elmentem, és elvettem azt az asszonyt, miután kifizettem érte 15 sékel ezüstöt és másfél hómer árpát." Várjunk! Hiszen ez az asszony, a feleséged Hóseás! Már rég hozzád tartozik! Hóseás kereste a feleségét, akit talán megláncolva talált meg egy piacon, ahol egy emberkereskedő el akarta adni a legtöbb pénzt ajánlónak. Hóseás pedig meglátta ebben a szerencsétlen nőben, a 3 gyermekének az anyját, a feleségét, de hiába mondta, hogy az az ő felesége! Ki kellett fizetnie érte a megszabott árat! És Hóseás kifizette az árat az asszonyért! Azért fizetett, aki már rég hozzá tartozott! Remélem megérted, hogy Hóseas a Krisztus előképe, te és én pedig, semmi kétség, Gómerhez, Hóseas feleségéhez vagyunk hasonlók. A Biblia szerint, az Istené a föld és annak teljessége! Az egész emberiség, a teremtő egyedi tulajdonát képezi! Kétezer évvel ezelőtt, mégis a legmagasabb árat fizette ki azért az emberiségért, amelyik már amúgy is az ő tulajdona volt. Elküldte Krisztust, aki a vérét ontotta, hogy visszavásárolja azt, ami jogosan már az övé. Mennyibe kerül? Mi az ára? Kérdezhette Hóseás, és elővette a pénzt! Mit érezhetett a felesége, amikor ránézett Hóseás? Valószínűleg lehajtotta a fejét szégyenében, és arra gondolt: Én elhagytam őt, de ő megtalált. Elhagytam a 3 gyerekünket, és ő mégis hajlandó fizetni értem. Más emberek azért fizettek érte, hogy kihasználják! Hóseás azért fizetett érte, hogy szabadságot és gyógyulást hozzon az életébe! Az 5. vers egy prófétikus üzenettel folytatódik: " De azután majd odafordulnak az Örökkévalóhoz, Istenükhöz, és Dávid utódához, királyukhoz. A jövőben majd tisztelettel és félelemmel fordulnak az Örökkévalóhoz, és az ő áldásaihoz." Ez az evangéliumnak az előképe. Hóseás fizetett a feleségéért, amikor az még bűnökben volt. Ugyanakkor beszél, jövendöl arról, hogy fog jönni Dávid király utódja, akihez majd odafordulnak az emberek! Ez az idő most van! Eljött a mi Hóseásunk! Eljött a megváltásunk! Ő megtalált téged, és megtalált engem! Elment érted, lehajolt érted a legnagyobb mélységbe! Ahogy Hóseás a felesége megmentésén fáradozott, úgy Krisztus az emberiség megmentésén fáradozik! Amikor Isten megtalált téged! Amikor Isten megtalált téged, nem voltál nagyon szép, és csinos és nem voltál nagyon elegáns állapotban! Fogoly voltál! Mezítelen voltál! Bűnös voltál, ahogy én is! De a mi csodálatos, kegyelmes, szerető Istenünk azt mondta: Mi az ára? Mi az ára? Az egyszülött fiad vére! Csakis és kizárólag ez az ára! Ki tudtuk volna fizetni a szabadságunk árát? Soha! Isten azt mondta: Rendben van! Elküldöm a Fiam! "Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon." János evangéliuma 3:16

IMA:
Atyám, köszönöm, hogy fizettél a szabadságomért. Köszönöm, hogy erre a szabadságra hívsz minden ember a Veled való kapcsolatban. Segíts mindig Rád figyelni, hogy sose térjek el a te beszédedtől se jobbra, se balra. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 5., vasárnap

TEDD A KEZED ISTEN KEZÉBE!



Később Jézus újra beszélni kezdett, és így szólt az emberekhez: „Én vagyok a világ világossága. Aki engem követ, soha nem él sötétségben, mert az a világosság lesz benne, amely életet ad.”
János 8:12 ( Egyszerű fordítás)

Képzeld el, hogy egy számodra kedves személy azt mondja neked, hogy van egy meglepetése a számodra. Megkér tedd a kezed a kezében, majd elkezd vezetni, közben félretesz minden akadályt és a végén felkiált: MEGLEPETÉS!
Így tesz velünk Isten is. Feltárja a szívünk számára, hogy az utunk végén valami nagy meglepetés vár ránk, ha mindvégig a kezében tartjuk a kezünket, és engedjük, hogy Ő vezessen.
Elvárja, hogy becsukott szemmel is kövessük őt. Ezért fontos hitben járni.
Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi akadályt és embert tesz félre utunkból, akik potenciális veszélyt jelentenének számunkra.
Kérlek tehát merj hitben járni, Ő nem fogja engedni, hogy egy falba ütközz.
Bízd Rá életed Istenre teljes egészében, meg fogod látni, hogy Ő meg fogja tenni amit ígért.
Járj Vele, engedd, hogy vezessen. A végén tiéd lesz a legcsodásabb, legdicsőségesebb, legmaradandóbb meglepetés amit csak kapni lehet.

IMA: Atyám, köszönöm, hogy minden ember számára meglepetést tartogatsz. Nem többet és nem kevesebbet, mint az örök dicsőséget jelenlétedben. Tudjuk, hogy ehhez hitben kell járnunk. Segíts teljesen a kezedbe tenni a kezünket és feltétel nélküli bizalommal követni téged. Hisszük, hogy teljesíteni Fogod minden ígéreted. Krisztus nevében, Ámen.



Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...