2024. augusztus 10., szombat

Ne féljetek

 Ne féljetek! 


És az angyal így szólt: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hìrdetek nektek, amely minden nép öröme lesz,                                                 Lukács evangéliuma 2. fejezet 10. vers



Képzeld el azt a pillanatot, amikor az angyal megjelent a pásztoroknak a betlehemi mezőkön. Az éjszaka csendjét hirtelen áthatotta a mennyei fény és az angyalok éneke. Az angyal első szava ez volt: „Ne féljetek!” Ez a bátorítás ma is szól hozzád, amikor szíved tele van aggodalommal és félelemmel.

Isten tudja, hogy az emberi szív gyakran tele van félelemmel és bizonytalansággal. Az élet kihívásai, a jövő ismeretlensége és a mindennapi gondok mind hozzájárulnak ehhez az érzéshez. Az angyal azonban emlékeztet arra, hogy van okod az örömre. Isten örömüzenete nemcsak a pásztoroknak, hanem neked is szól. A közhiedelemmel ellentétben ez nemcsak karácsonyi üzenet, hanem mindennapi üzenet.

Az örömhír, amelyet az angyal hirdetett, Jézus születéséről szólt. Ő az, aki elhozta a világba a megváltást és a szeretetet. Jézus születése nem csupán egy történelmi esemény, hanem az Isten szeretetének és kegyelmének kinyilatkoztatása. Ez az öröm minden nép öröme, mert Jézus minden emberért jött, hogy megmentse és új életet adjon nekik.

Amikor te is meghallod az angyal szavát: „Ne féljetek,” emlékezz arra, hogy Isten mindig veled van. Az Ő jelenléte és szeretete mindennap körülvesz téged. Az öröm, amelyet Jézus hozott a világba, nem múlandó, hanem örökké tartó. Ez az öröm független a körülményektől, mert az Isten szeretetében és megváltásában gyökerezik.

Engedd, hogy ez az örömhír mélyen a szívedbe hatoljon. Ne félj, mert Isten szeretete erősebb minden félelemnél. Jézus születése emlékeztet arra, hogy Isten nem hagy magadra, és mindig gondoskodik rólad. Az angyal szavai ma is érvényesek: „Nagy örömet hirdetek nektek.” Ez az öröm a te örömöd is lehet, ha hittel fogadod Jézus szeretetét és megváltását.

Jézus születése azt jelenti, hogy Isten belépett az emberi történelembe, hogy megváltson és új életet adjon neked. Fogadd be ezt az örömhírt, és oszd meg másokkal is, hogy ők is részesülhessenek ebben a nagy örömben.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te nemcsak Karácsonykor vagy ünnepekkor, hanem minden napon velem vagy és bátoritasz, jelenléteddel támogatsz. Dicsérlek téged ezért, Krisztus nevében, Ámen.

2024. augusztus 9., péntek

Erő a gyengeségből

Háromszor könyörögtem az Úrhoz, hogy távozzék el ez tőlem, de ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben azért az én erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem.                              Korintusiakhoz irt első levél 12. fejezet 9. vers



Milyen gyakran érzed úgy, hogy az életedben lévő nehézségek és gyengeségek elviselhetetlenek? Talán már sokszor imádkoztál azért, hogy megszabadulj ezektől a terhektől, és mégis úgy tűnik, hogy a válasz nem érkezik meg. Ezen a ponton emlékezz Pál apostol szavaira és tapasztalatára.

Pál is többször kérte az Urat, hogy vegye el tőle a gyötrő próbát, de Isten válasza egyértelmű volt: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.” Isten kegyelme valóban elegendő számodra is, bármilyen gyengeséggel vagy nehézséggel nézel szembe. Az Ő ereje éppen a te erőtlenségedben nyilvánul meg legteljesebben. Természetesen te érezheted úgy, hogy neked nem elég, de Isten sokkal jobban ismer téged, mint te önmagadat. A kérdés csak az, hogy bizol-e Benne?

Amikor te is úgy érzed, hogy a terheid túl nagyok, emlékezz arra, hogy Isten nem hagy magadra. Az Ő kegyelme folyamatosan jelen van az életedben, és éppen a nehézségeid közepette mutatja meg az Ő hatalmas erejét. Ne félj dicsekedni gyengeségeiddel, mert Krisztus ereje ezekben válik láthatóvá.

Az emberi természet hajlamos arra, hogy elrejtse gyengeségeit és csak az erősségeivel dicsekedjen. Azonban a keresztény élet titka éppen abban rejlik, hogy elfogadod saját korlátaidat, és ezek által nyílik meg az út Isten erejének megmutatkozása előtt. Krisztus ereje tökéletesen kiteljesedik benned, amikor alázatosan beismered, hogy szükséged van rá.

Bár lehet, hogy most még nem látod, hogyan válik javadra a szenvedésed, bízz Isten bölcsességében és szeretetében. Ő pontosan tudja, mi a legjobb neked, és az Ő kegyelme mindig elegendő. Meríts erőt abból, hogy Krisztus ereje benned lakozik, és hagyd, hogy Ő vezessen át minden nehézségen.

Engedd meg, hogy ez a gondolat mélyen megérintse a szívedet: Isten ereje a te erőtlenségedben válik teljessé. Ne feledd, hogy minden nehézség, amellyel szembesülsz, lehetőséget ad arra, hogy megtapasztald az Ő hatalmas kegyelmét és szeretetét. Légy hálás mindenért, amit át kell élned, mert ezek által Krisztus ereje nyilvánul meg benned.

IMA: Istenem, az én erőm gyengeség, de az a gyengeség, amit Veled hordozok erővé válik. Segits ezt megértenem és ehhez méltóan élnem. Krisztus nevében, Ámen. 

2024. augusztus 8., csütörtök

Igyekezz a békességre

„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.” Máté 5. 9 vers



Képzeld el, milyen csodálatos világ lenne, ha mindenki arra törekedne, hogy békét teremtsen maga körül. A béketeremtés nem csupán a háborúk és konfliktusok elkerülését jelenti, hanem a mindennapi élet apró cselekedeteiben is megmutatkozik. Gondolj csak bele: ha kedvességgel és megértéssel fordulsz mások felé, akkor te is a béke szolgálója vagy. Ugyanakkor a béke teremtése sokkal többről szól annál, hogy valaki finom és udvarias.

Jézus arra hív, hogy légy te is béketeremtő. Tudja ezt a keresztények többsége mégis a keresztény világ egyik legkomolyabb problémája a szeretetlenség és a békétlenség. Miért van ez igy? Mert felcseréltük a sorrendet. A megfelelő sorrend a következő: Az Isten igazságának elfogadása és az abban való meggyökerezés, ez belső békességet, igazi örömöt és szeretetet szül és igy képes leszel magad körül is ezt árasztani. Ma azonban a "békesség" kedvéért feláldozzuk az Isten igazságát és csodálkozunk, hogy sem érzelmileg, sem lelkileg, sem értelmileg nem vagyunk ott ahol kellene legyünk. Nem könnyű feladat ez, hiszen a világ tele van feszültséggel, viszállyal és nehezteléssel. Azonban emlékezz arra, hogy minden alkalommal, amikor te békét hozol egy helyzetbe, Isten fiainak nevezhetnek téged. Ez nem csupán egy cím, hanem egy életforma, egy hívás, amelyre válaszolnod kell.

Emlékezz arra, hogy a béketeremtés nem a gyengeség jele, hanem a szeretet és az erő megnyilvánulása.

Isten szemében a béketeremtő olyan, mint egy fénylő csillag, amely utat mutat a sötétségben. Ő látja minden igyekezetedet és erőfeszítésedet, és megjutalmazza azt. Légy hát te is ilyen fénylő csillag, amely békét és szeretetet sugároz maga körül. Krisztus a béke teremtés példaképe, hiszen testet öltött és feláldozta magát, hogy megteremtse a békét az emberiség és az Atya Isten között.

Az élet tele van kihívásokkal és nehézségekkel, de te mindig emlékezz Jézus szavaira: „Boldogok, akik békét teremtenek.” A béke teremtése nem mindig könnyű, de Isten kegyelmével és szeretetével te is képes vagy rá. Szívleld meg ezt az üzenetet, és törekedj arra, hogy minden napod a béke jegyében teljen. Így leszel igazán Isten fia, és így teljesítheted be az Ő akaratát.

IMA: Istenem, segits, hogy először is Krisztus által a szivemben, lelkemben, érzelmemben legyen béke, hogy ezt sugározhassam környezetemben is. Krisztus nevében, Ámen. 

2024. augusztus 7., szerda

A sziv kősziklája

Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké! 73. Zsoltár 26. vers




Vannak dolgok ezen a földön, amik megrendülhetnek és vannak dolgok, amik elenyészhetnek. Éppen ezért fontos, hogy átgondold mire, kire épited az életedet. Mi vagy ki a te végső menedéked? Mit tennél, ha tudnád, hogy még a mai napon a tested az enyészeté lesz a szived pedig utolsót fog dobbanni? Mit mondanál, amit eddig nem mondtál? Mit tennél meg, amit eddig kellett volna megtenned? Hogyan töltenéd az utolsó napodat? És főként mi maradna neked miután véget érne földi életed?

A zsoltáriró magabiztosan vallotta meg, hogy szivének, életének kősziklája az Isten. Ő az a biztos pont a siron innen és a siron túl, Akire lehet épiteni. Jézus Krisztus a feltámadt hős, aki járt ebben a mulandó világban, de járt a mulandó világon túl is, majd dicsőségesen feltámadt és visszatért közénk. Ő a biztositéka, bizonyitéka annak, hogy biztos kőszikla, biztos alap van a siron túl is azok számára, akik Istenben biznak. Adj hálát ezért a mai napon. Ha pedig bizonytalan vagy, akkor ideje behivnod Istent éltedbe, szivedbe, hogy Ő legyen a Te kősziklád és örökséged is örökké.

IMA: Istenem, szüskégem van Rád. Kérlek Téged, hogy tanits, vezess engem a Te utadon. Végy lakozást szivemben, életemben és tanits engem úgy élni, hogy Te légy és maradj életem kősziklája, öröksége. Krisztus nevében, Ámen.

2024. augusztus 6., kedd

A gyönyörködés művészete

Gyönyörködj az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit. 37. Zsoltár 4. vers



Anna , egy fiatal nő volt, aki mindig is arról álmodott, hogy saját cukrászdát nyit. Anna szíve tele volt szenvedéllyel a sütés iránt, de a sok kihívás és nehézség miatt gyakran érezte, hogy álmai megvalósíthatatlanok. Rendkivüli tehetsége volt a sütemények készitéséhez, de nem igazán volt tapasztalata az üzleti életben a meglevő tőkéje is kevésnek bizonyult az induláshoz. Barátai és családja gyakran biztatták, hogy ne adja fel, de Anna időnként elcsüggedt.

Egy vasárnap, miközben az istentiszteleten ült, az igehirdető a Zsoltárok 37:4-ről prédikált. A vers arra hívta fel a figyelmét, hogy gyönyörködjön az Úrban, és Ő megadja neki szíve kéréseit. Anna elgondolkodott ezen, és elhatározta, hogy több időt tölt imádságban, többet fektet be abba, hogy Isten jobban megismerje és ezáltal jobban gyönyörködhessen Benne. Úgy döntött, hogy mindennapjainak középpontjába a saját tervei és vágyai helyett Istent helyezi. Ahogy telt az idő, Anna észrevette, hogy Isten jelenléte békességet és örömöt hozott az életébe. Megváltozott a hozzáállása is; többé nem érezte magát egyedül a nehézségek közepette, mert tudta, hogy Isten vele van. Olyan belső békességet, megnyugvást, örömet érzett Istenben, hogy el tudta engedni a terveit, álmait, amelyekhez addig görcsösen ragaszkodott. Egy nap váratlan lehetőséget kapott: egy kezdő vállalkozóknak kiirt pályázaton meghallgatták az elképzeléseit, megnézték, megkóstolták a cukrász remekmüveit és bizalmat szavaztak neki. Kapott maga mellé egy üzleti mentort és kamatmentes hitelt is, amelyek segitségével sikerült áthidalnia a kezdeti nehézségeket és a tehetségét kibontakoztathatta. Anna megdöbbent, de hálás volt Istennek, hogy meghallgatta imádságait és megadta neki szíve vágyát. Rájött, hogy amint Istent helyezte élete középpontjába, Ő gondoskodott mindenről, amit kívánt. Isten nemcsak anyagi áldással jutalmazta meg, hanem lelki békével és örömmel is. Anna egyre több egyedi ötletet kapott "fentről" aminek köszönhetően egyre több ügyfele lett. Elkezdett a reggeli kávé vagy sütemény mellé különböző Istennel kapcsolatos üzeneteket, Bibliaverseket adni és ezáltal is sok-sok embert inspirált.  Immár boldogan vállalja fel mások előtt is, hogy Isten van élete középpontjában.

IMA: Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy az, aki meghallgatja szívünk kéréseit. Kérlek, segíts nekem, hogy mindig gyönyörködjek Benned és a Te jelenlétedben találjak örömöt. Add, hogy ne saját vágyaim és terveim vezéreljenek, hanem Te legyél életem középpontjában. Hálát adok Neked minden áldásért, amit adsz, és bízom benne, hogy a Te időzítésed mindig tökéletes. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

2024. augusztus 5., hétfő

Sebek bekötözője

Ő meggyógyítja a megtört szívűeket, és bekötözi sebeiket. 147. Zsoltár 3. vers



Isten a legnagyobb orvos. Nemcsak a fizikai betegségeket tudja meggyógyítani, hanem a lelki sebeket is. Amikor életünk során sérüléseket szenvedünk el – legyenek azok érzelmi, mentális vagy spirituális – Isten szeretetteljesen és gondosan bekötözi sebeinket.
Gondoljunk csak János történetére, aki egy sikeres üzletember volt, de életét teljesen átalakította egy tragikus autóbaleset. János nemcsak fizikailag sérült meg, hanem szíve is összetört, mivel elvesztette a feleségét a balesetben. Habár az autót a felesége vezette, igy a baleset nem az ő hibájából következett be, mégis évekig nem találta a vigaszt, és elzárkózott a világ elől. Minden idejét a munkájával töltötte. Egyik nap azonban egy régi barátja meglátogatta, és megosztotta vele, az azzal kapcsolatos örömhirt, hogy Isten meg tudja gyógyitani a megtört szivét.
A barát javasolta, hogy János kezdjen el imádkozni, nyissa meg teljesen a szivét a gyógyitó, szerető Isten előtt és hivja be Őt életébe. János először habozott, de végül elkezdett beszélni Istennel. Ahogy telt az idő, érezte, hogy lassan kezd feloldódni a fájdalma. Nem egy nap alatt történt a gyógyulás, de hétről hétre, hónapról hónapra Isten szeretete és jelenléte fokozatosan begyógyította János szívét. Ma már újra tud mosolyogni, és hiszi, hogy Istennek terve van az életében, még a fájdalommal is.

IMA:
Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Te vagy a gyógyító Isten. Hálát adok Neked, hogy meggyógyítod a megtört szívűeket, és bekötözöd sebeiket. Kérlek, gyógyítsd meg az én szívemet is, és add, hogy békességet találjak Benned. Segíts, hogy mindig Hozzád forduljak, amikor fájdalmat és megtörtséget tapasztalok, és tudjam, hogy Te mindig ott vagy, hogy meggyógyíts és helyreállíts. Jézus nevében imádkozom, Ámen.

2024. augusztus 4., vasárnap

Lépések a gyógyulás felé

Jézus ezt mondta neki: Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj! János evangéliuma 5. fejezet 8. vers



A betegség súlyos nyomást helyezhet a lélekre és testre egyaránt, és a fájdalom szorításában nehezen látod a reményt vagy a kiutat. Úgy érzed, hogy a betegség szorosan megkötöz, korlátoz téged, és nem tudod megmozdítani magadat. De Jézus szava megnyitja a szíved a reménynek: "Jézus ezt mondta neki: Kelj fel, vedd az ágyadat, és járj."

Ezek a szavak nem csak a fizikai betegségre vonatkoznak, hanem a lelki és szellemi betegségekre is. Jézus nem csak a fájdalom eltávolítását ígéri, hanem a gyógyulást is. Ő az egyetlen, aki igazán meg tudja gyógyítani a lelkedet, és új életre tud kelteni téged.

Ne maradj a fájdalomban és a kétségbeesésben. Hidd el, hogy Jézus tud segíteni neked. Engedd, hogy szava megerősítsen téged, és bízz abban, hogy Ő meg tud gyógyítani téged. Ne fél a változástól, mert Ő a te gyógyító és szabadító Istened. Figyelj rá és indulj el a gyógyulásod felé. Engedd, hogy megmutassa neked a lehetőséget, a személyt vagy személyeket, akik az Ő eszközei lehetnek lelked gyógyulását illetően. A te dolgod "felkelni és felvenni az ágyadat" tehát Isten támogat, de a hit lépéseit neked kell megtenned.

Istenem, köszönöm neked a gyógyító erőt, amelyet adsz nekem. Segíts, hogy megbízzak benned, és ne rettenjek meg a fájdalomtól. Gyógyíts meg a lelkemet és a testemet, és add nekem az erőt, hogy újra járjak a te utadon. Ámen.

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...