2024. augusztus 8., csütörtök

Igyekezz a békességre

„Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek.” Máté 5. 9 vers



Képzeld el, milyen csodálatos világ lenne, ha mindenki arra törekedne, hogy békét teremtsen maga körül. A béketeremtés nem csupán a háborúk és konfliktusok elkerülését jelenti, hanem a mindennapi élet apró cselekedeteiben is megmutatkozik. Gondolj csak bele: ha kedvességgel és megértéssel fordulsz mások felé, akkor te is a béke szolgálója vagy. Ugyanakkor a béke teremtése sokkal többről szól annál, hogy valaki finom és udvarias.

Jézus arra hív, hogy légy te is béketeremtő. Tudja ezt a keresztények többsége mégis a keresztény világ egyik legkomolyabb problémája a szeretetlenség és a békétlenség. Miért van ez igy? Mert felcseréltük a sorrendet. A megfelelő sorrend a következő: Az Isten igazságának elfogadása és az abban való meggyökerezés, ez belső békességet, igazi örömöt és szeretetet szül és igy képes leszel magad körül is ezt árasztani. Ma azonban a "békesség" kedvéért feláldozzuk az Isten igazságát és csodálkozunk, hogy sem érzelmileg, sem lelkileg, sem értelmileg nem vagyunk ott ahol kellene legyünk. Nem könnyű feladat ez, hiszen a világ tele van feszültséggel, viszállyal és nehezteléssel. Azonban emlékezz arra, hogy minden alkalommal, amikor te békét hozol egy helyzetbe, Isten fiainak nevezhetnek téged. Ez nem csupán egy cím, hanem egy életforma, egy hívás, amelyre válaszolnod kell.

Emlékezz arra, hogy a béketeremtés nem a gyengeség jele, hanem a szeretet és az erő megnyilvánulása.

Isten szemében a béketeremtő olyan, mint egy fénylő csillag, amely utat mutat a sötétségben. Ő látja minden igyekezetedet és erőfeszítésedet, és megjutalmazza azt. Légy hát te is ilyen fénylő csillag, amely békét és szeretetet sugároz maga körül. Krisztus a béke teremtés példaképe, hiszen testet öltött és feláldozta magát, hogy megteremtse a békét az emberiség és az Atya Isten között.

Az élet tele van kihívásokkal és nehézségekkel, de te mindig emlékezz Jézus szavaira: „Boldogok, akik békét teremtenek.” A béke teremtése nem mindig könnyű, de Isten kegyelmével és szeretetével te is képes vagy rá. Szívleld meg ezt az üzenetet, és törekedj arra, hogy minden napod a béke jegyében teljen. Így leszel igazán Isten fia, és így teljesítheted be az Ő akaratát.

IMA: Istenem, segits, hogy először is Krisztus által a szivemben, lelkemben, érzelmemben legyen béke, hogy ezt sugározhassam környezetemben is. Krisztus nevében, Ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...