2024. augusztus 7., szerda

A sziv kősziklája

Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké! 73. Zsoltár 26. vers




Vannak dolgok ezen a földön, amik megrendülhetnek és vannak dolgok, amik elenyészhetnek. Éppen ezért fontos, hogy átgondold mire, kire épited az életedet. Mi vagy ki a te végső menedéked? Mit tennél, ha tudnád, hogy még a mai napon a tested az enyészeté lesz a szived pedig utolsót fog dobbanni? Mit mondanál, amit eddig nem mondtál? Mit tennél meg, amit eddig kellett volna megtenned? Hogyan töltenéd az utolsó napodat? És főként mi maradna neked miután véget érne földi életed?

A zsoltáriró magabiztosan vallotta meg, hogy szivének, életének kősziklája az Isten. Ő az a biztos pont a siron innen és a siron túl, Akire lehet épiteni. Jézus Krisztus a feltámadt hős, aki járt ebben a mulandó világban, de járt a mulandó világon túl is, majd dicsőségesen feltámadt és visszatért közénk. Ő a biztositéka, bizonyitéka annak, hogy biztos kőszikla, biztos alap van a siron túl is azok számára, akik Istenben biznak. Adj hálát ezért a mai napon. Ha pedig bizonytalan vagy, akkor ideje behivnod Istent éltedbe, szivedbe, hogy Ő legyen a Te kősziklád és örökséged is örökké.

IMA: Istenem, szüskégem van Rád. Kérlek Téged, hogy tanits, vezess engem a Te utadon. Végy lakozást szivemben, életemben és tanits engem úgy élni, hogy Te légy és maradj életem kősziklája, öröksége. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...