2024. augusztus 3., szombat

Erő és bátorság

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz. Józsué könyve 1. fejezet 9. vers



Az élet útja tele van kihívásokkal, kanyarokkal és akadályokkal. Gyakran úgy érezheted magad, mint egy kis hajó a viharos tengeren, amelyet a félelem hullámai dobálnak ide-oda. De Isten szava megnyugtatja a lelked: "Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR mindenütt, amerre csak jársz."

Ez a biztató szó nem csak szavak gyűjteménye, hanem egy ígéret. Isten megparancsolja neked, hogy legyél erős és bátor, mert Ő veled van. Isten nem olyan, mint az egyszeri barát, aki azt mondta a barátjának: Addig nincs baj amig engem látsz, mert amikor baj lesz, engem már nem fogsz látni." Nem hagy el téged a nehézségek közepette, hanem melletted áll, és erőt ad neked, hogy átvészelj minden akadályt.

Isten jelenléte védelmet és biztonságot nyújt neked. Ne félj a jövőtől, ne rettegj a bizonytalanságtól, mert Ő veled van, mindenütt, amerre csak jársz. Ez a tudatosság erőt ad, hogy szembenézz a kihívásokkal, és biztosítja, hogy soha nem leszel egyedül.

Engedd, hogy Isten szava megerősítsen téged. Legyél erős és bátor, tudva, hogy Ő veled van, és soha nem hagy el.

Istenem, köszönöm neked az erőt és a bátorságot, amelyet adsz nekem. Segíts, hogy megbízzak benned, és ne rettenjek a félelmektől. Légy velem mindenütt, amerre csak járok, és adj erőt, hogy szembenézzem a kihívásokkal. Ámen.

2024. augusztus 2., péntek

Erőm és énekem az Úr

Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem. Ézsaiás könyve 12, fejezet 2. vers



A világ teljes zajjal és zavargással van teli. Háborús hírek, katasztrófák, árak emelkedése, munkahelyek elvesztése és sok-sok egyéb tényező, amelyek gyakran elültetik a jövőtől való rettegést az emberek szívében. A félelmek és a kétségek hullámai körülvesznek téged, és nehéz megtalálni a nyugalmat és a biztonságot. De Isten szava útmutatást nyújt neked: "Íme, Isten az én szabadítóm, bízom és nem rettegek, mert erőm és énekem az ÚR, megszabadított engem."

Ezek a szavak erőt és bizalmat adnak neked. Isten a szabadító, aki megvált téged a bűn szolgaságától és a félelmek bilincsétől. Ő az erőd és az éneked, ő a remény és a menedék a viharban.

Bízz Istenben, és ne rettenj a nehézségektől. Ő meg fogja menteni téged minden bajból és meg fogja ad a szükséges erőt, hogy győzedelmeskedj minden akadályon. Ne felejtsed el, hogy Isten mindig veled van, (ha gyermekévé lettél) és soha nem hagy el.

IMA: Istenem, köszönöm neked a szabadítást és a biztonságot, amelyet adsz neked. Segíts, hogy megbízzak benned, és ne rettenjek a félelmektől. Legyél erőm és énekem, és vezess engem a győzelem útján. Ámen.

2024. augusztus 1., csütörtök

A fiúság Lelke

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: „Abbá, Atyám! Rómaiakhoz irt levél 8. fejezet 15. vers



Az Ószövetségben az Isten és ember kapcsolata a rabszolga és az ura kapcsolatához volt hasonlítható. Az ember parancsolatokat kapott, de azoknak a teljesitésére nem szeretetből, hanem félelemből törekedett. Tudta ugyanis, hogy ha nem teljesiti az ő Urának akaratát, akkor büntetésben vagy akár halálban is lehet része. Ezek az emberek nem kapták a Szentlelket és éppen ezért ez a szövetség csak árnyéka, előképe volt az igazinak.

Az új szövetség alapja a szeretet. Isten szeretete, aki elküldte a Fiát, hogy elszenvedje a nekünk járó büntetést. Akik pedig hit által elfogadják ezt a szeretetet, a szeretetben rejlő kegyelmet, bűnbánatra jutnak és átadják életüket Istennek elfogadva az Isten szeretetét, azok a Szentlélek által Isten gyermekeivé válnak. Igy már nem rabszolgák, hanem Isten gyermekei, örökösei.

Egészen más napszámosként vagy rabszolgaként dolgozni a világ leggazdagabb, legbefolyásosabb emberének és más úgy, hogy tudod örökbefogadott és a saját örökségedben dolgozol.

Isten gyermekei immáron nem félelemből engedelmeskednek Krisztusnak, Istennek, hanem szeretetből. Krisztus mondja: " A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak. (János 14:21)

Gyakran elfelejted, hogy már Isten szeretett gyermeke vagy? A régi szövetség árnyéka néha még mindig ott lebeg a lelkeden, szolgaság és félelem érzését keltve benned? Talán a múlt bűnei vagy a jelenlegi nehézségek miatt aggódsz, és úgy érzed, hogy nem vagy méltó Isten szeretetére. De Isten nem a hibáidra vagy a múltbeli tetteidre tekint, hanem a szívedre.

Jézus Krisztus áldozata révén te felszabadultál a szolgaság szorításából, és a Szentlélek ajándékán keresztül Isten gyermekeként fogadott el. A "fiúság Lelke" a bizalom, a szeretet, és a szabadság Lelke. Ő ajándékozta neked a jogot, hogy Istenhez "Abbá, Atyám!" -ként fordulj.

Ez a hívás nem csak szavakból áll, hanem egy mély személyes kapcsolat jelképe. Ez a bizalom, a szeretet, és a szabadság teljes kiélvezésének szabad útja. Ha átadtad életed Istennek és Ő újjászült Szentlelke által már nincs mitől félned. Hagyd, hogy a Szentlélek vezessen és élj abban a tudatban, hogy Isten szeretett gyermekévé lettél.

IMA: Istenem, köszönöm neked, hogy gyermekeddé tettél. Segíts, hogy megértsem, hogy a szabadító szeretetedben élek, és ne féljek a múlt és a jövő árnyékaitól. Vezess a Szentlelked által, és adj erőt, hogy édes Atyámként nézzek Rád. Krisztus nevében, Ámen.

2024. július 31., szerda

Bízz a viharok Urában

De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!                          Máté evangéliuma 14. fejezet 27. vers



A vihar tombolt miközben a tanítványok próbáltak átkelni hajójukkal a túlsó partra, a hullámok magasra emelkedtek, a szél üvöltött. A tanítványok rémülten kapaszkodtak a hajóba, féltek a tomboló elemektől. A sötétben nem látták tisztán a körülöttük zajló vihart, csak a félelem bénította meg őket. Jézus Krisztust nem látták hajójukban, hiszen nélküle indultak el, de az Ő parancsára akartak átkelni a túlsó partra. Krisztust azonban sem a vihar, sem a sötétség, sem a hullámok nem akadályozták meg abban, hogy közeledjen hozzájuk. A vizen járva jött közel hányattatott hajójukhoz és bátorította őket.

Jézus látta a tanítványok félelmét, a kétségbeesést a szívükben. Tudta, hogy a vihar nem csak a természetben tombolt, hanem a lelki békéjüket is támadta. Ő azonban nem félt, ő uralta a vihart. És amikor a tanítványoknak már csak a kétségbeesés maradt, megszólalt: "Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!"

Ezek a szavak nemcsak a viharra vonatkoztak, hanem mindenre, ami a tanítványok életében félelmet és kétségbeesést okozott. Jézus a béke forrása, a menedék a viharban. Ő az egyetlen, aki valódi biztonságot nyújt.

Te is megtapasztalhatod ezt a békét, ha megbízol Jézusban. Engedd, hogy Ő uralja az életedet, és ne félj a vihartól. Tudnod kell, hogy Ő veled van, mindig veled marad, és nem hagy el. Ne menekülj Krisztustól, ne engedd, hogy lelked ellensége elhitesse veled, hogy Krisztus egy ártó szándékú kisértet. Inkább menekülj Hozzá és rátalálsz a megnyugvásra, békére.

IMA: Istenem, köszönöm neked, hogy velem vagy, még a legnagyobb viharban is. Segíts, hogy megbízzak benned, és felismerjelek életem legnagyobb viharaiban is. Tudom, hogy te gondoskodsz rólam, és mindig velem vagy. Köszönöm, Ámen.

2024. július 30., kedd

A győztes Isten támogatása

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Ézsaiás könyve 41. fejezet 10. vers




A mindennapi élet viharai gyakran ráznak meg minket, félelmek és kétségek kavarognak bennünk. A jövő bizonytalansága, a nehézségek súlya nyomja a vállunkat. Ilyenkor könnyű elmerülni a kétségbeesésben, a reménytelenségben.

De ne feledd, nem vagy egyedül! Isten veled van, és a jelenléte a legnagyobb vigasz és erőforrás a nehézségek közepette. A Biblia szavai, melyek Ézsaiás könyvéből származnak, reményt és biztatást adnak: "Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak." (Ézsaiás 41,10)

Ezek a szavak nem pusztán üres ígéretek, hanem Isten szeretetének és gondoskodásának biztosítéka. Ő nem hagy el téged, hanem veled tart, bármilyen nehézségbe is sodor a sors.

Ha kétség gyötör, vedd elő a szívedben ezt a gondolatot: Isten megerősít, megsegít, sőt győzelmes jobbjával támogat. Ez azt jelenti, hogy Ő segít legyőzni a félelmeidet, erőt ad a nehézségek leküzdéséhez, és segít elérni a győzelmet a küzdőtéren.

Ne hagyd magad a kétségbeesés és a reménytelenség szorításában! Hisz Isten veled van, és Ő a te erősséged. Ő segít neked átlépni a nehézségeken, és megmutatja neked az utat a győzelemhez.




IMA: Istenem, Te vagy az én erősségem. Köszönöm, hogy átsegítesz minden nehézségen. Krisztus nevében, Ámen.

2024. július 29., hétfő

Maradj nyugodt

...és mondd meg neki: Légy óvatos, maradj nyugton! Ne félj, ne lágyuljon meg a szíved e két füstölgő, üszkös fadarab miatt, az arámi Recínnek és Remaljá fiának a haragja miatt!                                    Ézsaiás könyve 7. fejezet 4. vers



VIII. Henrik angliai uralkodása alatt történt. 1539-ben, a politikai és vallási instabilitás közepette, Henrik félt a katolikus országok – különösen Franciaország és a Szent Római Birodalom – esetleges szövetségétől és Anglia elleni támadásától.

Ennek következtében elrendelte az 1539-es Bástyarendelet (Device Forts) kiadását, amely szerint számos parti erődítményt és bástyát építettek az angliai partvidéken. Az egyik legismertebb ilyen erődítmény a Doversi vár és a Hurst-kastély. Bár ezek az erődítmények hasznosak voltak Anglia partjainak védelme szempontjából, Henrik hatalmas összegeket költött rájuk, ami jelentős gazdasági megterhelést jelentett az ország számára egy már amúgy is nehéz pénzügyi helyzetben.

Az ellenséges invázió azonban sohasem következett be, és a befektetés jelentős részben feleslegesnek bizonyult. Te kitől, mitől félsz? Vigyázz, mert a félelemből hozott döntések gyakran tévesek lehetnek.

Ahogy a próféta az ő idejében bátorította a királyt, hogy ne féljen a fenyegető veszélyektől, úgy neked is szól ma ez az üzenet.

Légy óvatos, de ne engedd, hogy a félelem uralkodjon rajtad. Maradj nyugton, mert a pánik és a félelem csak gyengítenek. Ne engedd, hogy a szíved megkeményedjen vagy megijedjen, még akkor sem, ha a veszély hatalmasnak és fenyegetőnek tűnik.

Emlékezz arra, hogy az Úr mindig veled van, ő a te oltalmad és erősséged. Ahogy az arámi Recín és Rémalja fia hiába próbálták megfélemlíteni és elpusztítani a választott népet, úgy a te ellenségeid és problémáid sem győzhetnek le téged, ha szilárdan bízol Istenben.

Légy bátor és erős, mert Isten hatalmában áll minden ellenséget legyőzni. Ne állj egyedül a harcban, hanem vidd minden terhedet és félelmedet az Úr elé. Ő az, aki képes megvédeni és megszabadítani téged minden bajból. Bízz az Ő szeretetében és gondviselésében, mert Ő mindig a javadat akarja.

Találj békét és nyugalmat Isten jelenlétében, és ne engedd, hogy a világ bármilyen fenyegetése elhitesse veled, hogy egyedül vagy. Az Úr, a te erős várad, nem hagy el téged. Maradj hűséges, állhatatos és higgy abban, hogy Isten mindent a javadra munkál.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te kegyelmed által, bízhatok Benned és Te segítesz megfontolt döntéseket hozni. Krisztus nevében, Ámen.

2024. július 28., vasárnap

Krisztus minden napra kiterjedő jelenléte

...és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Máté evangéliuma 28. fejezet 20. b) vers



Amikor életed útján jársz, és a nehézségek, kihívások és aggályok vesznek körül, tudd, hogy Jézus mindig ott van melletted. Ő nem ígérte, hogy az élet könnyű lesz, de megígérte, hogy mindig veled lesz, bármi történjék is. Ez az Ígéret olyan, mint egy horgony, amely a legviharosabb napokban is biztosan megtart.

Képzeld el, hogy minden reggel, amikor felébredsz, Jézus ott van melletted, készen arra, hogy végigkísérjen a napodon. Ő ott van, amikor örömök érnek, és ott van, amikor szomorúságokkal kell szembenézned. Jelenléte állandó, véget nem érő és mindenek felett szeretetteljes.

Bízz ebben az ígéretben és engedd meg, hogy nap mint nap erőt adjon neked. Amikor úgy érzed, hogy nem bírod tovább, fordulj hozzá és kérd az Ő vezetését. Nyugodt lehetsz afelől, hogy Ő veled van, óv és szeret téged.

Tartsd ezt az ígéretet a szívedben, és hagyd, hogy átjárja mindennapjaidat. Jézus jelenléte legyen az a fény, amely megvilágítja utadat, és az a szeretet, amely mindig körülvesz. Legyen benned a békesség és a bizonyosság, hogy az Ő jelenléte minden nap vezet és védelmez téged a világ végezetéig. Csak figyelj Rá és végezd minden nap azt, amivel megbiz. Hidd el mindennek meglesz a jutalma, ha nem adod fel. Áldás és békesség kísérje minden lépésedet!


IMA: Istenem, kérlek segíts engem figyelni Krisztusra és végezni a feladataimat hűségesen a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...