2024. július 29., hétfő

Maradj nyugodt

...és mondd meg neki: Légy óvatos, maradj nyugton! Ne félj, ne lágyuljon meg a szíved e két füstölgő, üszkös fadarab miatt, az arámi Recínnek és Remaljá fiának a haragja miatt!                                    Ézsaiás könyve 7. fejezet 4. vers



VIII. Henrik angliai uralkodása alatt történt. 1539-ben, a politikai és vallási instabilitás közepette, Henrik félt a katolikus országok – különösen Franciaország és a Szent Római Birodalom – esetleges szövetségétől és Anglia elleni támadásától.

Ennek következtében elrendelte az 1539-es Bástyarendelet (Device Forts) kiadását, amely szerint számos parti erődítményt és bástyát építettek az angliai partvidéken. Az egyik legismertebb ilyen erődítmény a Doversi vár és a Hurst-kastély. Bár ezek az erődítmények hasznosak voltak Anglia partjainak védelme szempontjából, Henrik hatalmas összegeket költött rájuk, ami jelentős gazdasági megterhelést jelentett az ország számára egy már amúgy is nehéz pénzügyi helyzetben.

Az ellenséges invázió azonban sohasem következett be, és a befektetés jelentős részben feleslegesnek bizonyult. Te kitől, mitől félsz? Vigyázz, mert a félelemből hozott döntések gyakran tévesek lehetnek.

Ahogy a próféta az ő idejében bátorította a királyt, hogy ne féljen a fenyegető veszélyektől, úgy neked is szól ma ez az üzenet.

Légy óvatos, de ne engedd, hogy a félelem uralkodjon rajtad. Maradj nyugton, mert a pánik és a félelem csak gyengítenek. Ne engedd, hogy a szíved megkeményedjen vagy megijedjen, még akkor sem, ha a veszély hatalmasnak és fenyegetőnek tűnik.

Emlékezz arra, hogy az Úr mindig veled van, ő a te oltalmad és erősséged. Ahogy az arámi Recín és Rémalja fia hiába próbálták megfélemlíteni és elpusztítani a választott népet, úgy a te ellenségeid és problémáid sem győzhetnek le téged, ha szilárdan bízol Istenben.

Légy bátor és erős, mert Isten hatalmában áll minden ellenséget legyőzni. Ne állj egyedül a harcban, hanem vidd minden terhedet és félelmedet az Úr elé. Ő az, aki képes megvédeni és megszabadítani téged minden bajból. Bízz az Ő szeretetében és gondviselésében, mert Ő mindig a javadat akarja.

Találj békét és nyugalmat Isten jelenlétében, és ne engedd, hogy a világ bármilyen fenyegetése elhitesse veled, hogy egyedül vagy. Az Úr, a te erős várad, nem hagy el téged. Maradj hűséges, állhatatos és higgy abban, hogy Isten mindent a javadra munkál.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy a Te kegyelmed által, bízhatok Benned és Te segítesz megfontolt döntéseket hozni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten meghallgatja övéit

Hallgass, Uram, imádságomra, és figyelj könyörgő szavamra! A nyomorúság idején hozzád kiáltok, mert te meghallgatsz engem. 86. zsoltár 6-7. ...