2018. augusztus 25., szombat

ISTEN MEGJUTALMAZZA A SZORGALMAT!


Vágyakozik a lusta lelke, de hiába, a szorgalmas lelke pedig bővelkedik.
Példabeszédek 13:4


Sok embernek okoz problémát meglátni és megragadni az Istentől kapott lehetőségeket az előrelépésre.
Az egyik oka ennek az, hogy nem várták, hogy ilyen nagy kihívás lesz megharcolni azokat.
Az, hogy nehézségekkel küszködsz, nem jelenti azt, hogy nem ott vagy ahol lenned kellene.
Az pedig, hogy minden könnyen megy, nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott vagy ahol Isten látni akar téged.
Isten kegyelmének ereje nem azt jelenti, hogy neked nem kell nagy erőfeszítéseket tenni.
Isten kegyelmének ereje, erőfeszítéseinkkel összhangban nyilvánul meg és valami olyat hoz létre életünkben, amiért megérte harcolni, szorgalmasan dolgozni.
Tehát kedves olvasóm! Először is vizsgáld meg ma, hogy hol vagy? Isten akaratában? Abban szorgoskodsz amiben Isten szeretné, hogy szorgoskodj? Ha igen, akkor ne csüggedj, mert előbb-utóbb munkádnak nagy jutalma lesz.
Ha viszont azt mutatja Isten, hogy nem vagy a helyeden, azonnal hagyd ott, még akkor is ha világi szemmel sikerek szegélyezik utad, mert nem fogja sem a te lelked, sem a mások javát szolgálni.



IMA: Atyám, segíts szorgalmas lelkűnek lennem életem minden területén. A családi kapcsolataimban, a munkahelyemen, a Veled való járásomban, a pénzügyeimben és minden más területén életemnek. Segíts azt tennem amit tennem kell. Add a Te kegyelmed és bölcsességed az életembe. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 24., péntek

ISTEN ODA TUD SEGÍTENI TÉGED!

Bizony hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földén!
27. Zsoltár 13. vers



Ha a Krisztusban vetett hited, keresztülvitt az életed nehézségein, biztos lehetsz benne, hogy át tud vezetni az örökkévalóság dicsőségébe is.
Talán jelenleg szörnyű körülmények között érzed magad és fogalmad sincs, hogy Isten hogyan tud arra a helyre segíteni ahol látni akar téged.
Ha Ő át tud vezetni téged a szenvedéseken és nehézségeken, biztos lehetsz benne, hogy meg tudja láttatni veled az Ő jóságát is az élők földjén.
Ne veszítsd el bizalmadat hatalmas Istenedben! Ne korlátozd hitetlenségeddel bölcsességét és hatalmát.
Isten meg fog, meg tud dicsőülni életedben.
Ha továbbra is Vele jársz, láthatod az Ő szabadítását és dicsőségét megnyilvánulni életedben!

IMA: Atyám, Istenem! Szeretnék bízni benned minden nehézség ellenére is. Szeretnék Rád nézni. Szeretnék Veled járni, hogy megláthassam szabadításod, jóságod az élők földjén. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 23., csütörtök

MEG FOG MENTENI TÉGED!

Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában: megmentem és megdicsőítem őt.
91. Zsoltár 15. vers

Ha csendessségünkben elgondolkozunk és visszanézünk, rá fogunk jönni, hogy Isten kegyelme és szabadítása milyen messzire "röpített" minket.
Ezen kívül Isten azt mondja az övéinek bátorításként, hogy még nincs vége a szabadításának és kegyelmének életünkben. Továbbra is folytatni, fokozni szeretné az ilyen jellegű tevékenységét életünkben.
Istennek vannak tervei, melyek által meg akar áldani, fel akar virágoztatni téged, és az Ő jóságának élő bizonyítékává akar tenni.
Talán bizonyos szinten tapasztaltad már Isten áldásait, De Isten Szentlelke által azt mondom neked, ha engedelmeskedsz az Ő utasításainak, akkor Isten még inkább meg fog áldani téged.
Isten kétszer annyi áldást akar adni neked, mint amennyi kárt végzett a gonosz az életedben.
Helyre akar állítani mindent, amit a gonosz ellopott tőled.
Addig nem végzett Isten, ameddig azok akik látták az életed hanyatlását, nem fogják látni az Isten dicsőségének felemelő munkáját életedben.
Annyi mindent tartogat még a számodra kedves olvasóm!
Ahogy Dánielt kiszabadította az oroszlánok verméből és nagy tiszteletbe helyezte őt, úgy meg tudja tenni a Te életedben is. Ahogy Jób kétszer annyit kapott Istentől, mint a megpróbáltatásai előtt, úgy veled is megteheti ezt Isten, mert szeret téged.
Ahogy Józsefet megáldotta és megdicsőítette, aki szenvedett a testvéreitől, veled is megteheti, mert szeret téged. Meg fog menteni és meg fog dicsőíteni, mert szeret.
Légy partner ebben Isten iránti hűség és engedelmesség által.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy még nem végeztél velem. Köszönöm, hogy reményteljes és fényes jövőt tartogatsz a számomra. Köszönöm, hogy építeni akarsz és olyan terveid vannak életemre nézve, amelyekről nem is álmodtam. Segíts hűséggel és engedelmességgel követni Téged, hogy ez a terved láthatóvá válhasson életemben. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 22., szerda

CSŐDBŐL BŐSÉGBE... 3 (befejező). rész


Jézus megkérdezte tőlük: „Barátaim! Fogtatok-e valamit?” „Semmit” — felelték a tanítványok.
Akkor Jézus ezt mondta: „Vessétek ki a hálót a csónak jobb oldalán, ott majd találtok.” A tanítványok kivetették a hálót, de visszahúzni már nem tudták, annyi hal volt benne.
János evangéliuma 21. rész 5-6. vers

Egy harmadik hibával folytatjuk a "csődből-bőségbe"
NEM VOLT SEMMI AMIT KRISZTUSNAK ADHATTAK VOLNA
Amikor Krisztus megkérdezte fogtak-e valamit, igazából arra késztette őket, hogy beismerjék a sikertelenségüket.
Ez nagyon nehéz dolog, de Isten várja, hogy beismerd, meglásd, hogy csődbe jutott az életed ahhoz, hogy segíthessen rajtad.
A parton volt már parázs, hal, kenyér, de Krisztus az övékből akart enni.
Mi nem estünk abba a kísértésbe, hogy mindent Istentől várjunk?
A terméketlen fügefa a madaraknak fészket adott, az embereknek árnyékot, csak Krisztus számára nem volt semmije.
A 3 hiba ellenére lép közbe Krisztus, várva őket a parton, beszél hozzájuk, hogy megismerjék Őt, és tanácsolja őket, hogy hova dobják a hálókat.
Az Úr átveszi a dolgok irányítását és a minden radikálisan megváltozik.
Ugyanazzal a hajóval, ugyanabban a vízben, ugyanazzal a hálóval, gazdag fogásban van részük, mert itt már nem ők az események irányítói, hanem Krisztus.
Isten segítsen minket, hogy várjunk Krisztusra amikor arra van szükség, ismerjük Őt fel minden alkalommal amikor közeledik felénk valamilyen formában és legyen gyümölcs amit adhatunk Krisztusnak, az Ő dicsőségére.
Így lehet csak Ő az életünk irányítója és lehet a sikertelen keresztény életünkből sikeres és gyümölcsöző. Ámen.

IMA: Atyám, magasztallak azért, mert rengeteg áldást adtál életünkbe. Dicsérünk és magasztalunk azért, hogy Te tudsz minket is a csődből a bőségbe vezetni. Kérlek Istenem segíts,hogy Te légy életem középpontjában, a Te szavadra hallgassak, hiszen Te magad vagy az áldás.
Krisztus nevében kérlek, Ámen.


2018. augusztus 21., kedd

CSŐDBŐL BŐSÉGBE... 2. rész


Jézus megkérdezte tőlük: „Barátaim! Fogtatok-e valamit?” „Semmit” — felelték a tanítványok.
Akkor Jézus ezt mondta: „Vessétek ki a hálót a csónak jobb oldalán, ott majd találtok.” A tanítványok kivetették a hálót, de visszahúzni már nem tudták, annyi hal volt benne.
János evangéliuma 21. rész 5-6. vers

A tegnapi gondolatmenetet folytatva, a második hibára szeretném felhívni a figyelmedet, ami a csődbe vitte és a csődben tartotta a 7 tanítványt.
NEM ISMERTÉK FEL KRISZTUST
3 és fél évig vele voltak, hallgatták, ismerték a tanításait, szinte mindent tudtak Róla, de amikor megjelent nem ismerték meg Őt.
Ma is egy ilyen világban élünk.
Sokan ismernek dolgokat Krisztusról és kevesen ismerik Krisztust.
Pál apostol azért hagyott mindent veszni hagyni, hogy megismerje Őt és az Ő feltámadásának erejét.
Az élet viszontagságai között ne felejtsük el, hogy az Ő személye a középpont.
Nem a szerencse, a barátok, kapcsolatok, hanem az Úr volt melletted eddig is.
Ismerjük fel az Urat az Isten beszédében, egy virágban, az emberekben, az útszéli koldusban, az asztalon levő kenyérben vagy éppen a kórházi ágyban.
Ha nem ismerjük fel az Urat, akkor az e kellemetlen meglepetés érhet minket, hogy elé állva ezt mondja majd:
Távozzatok tőlem...mert sosem ismertelek titeket..."
Tencut Zoltán
IMA: Istenem, magasztallak Téged, hogy a golgotai keresztig hajoltál, hogy megismerhessünk Téged. Méltó vagy, hogy dicsérjünk, magasztaljunk és teljes szívből keressünk Téged. Segíts minket erre, mert tudjuk, hogy csak akik szívből és őszintén keresnek azok találnak meg és ismerhetnek meg igazán. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 20., hétfő


Akupunktúra és alternatív gyógyászat keresztény szemszögből



Az alternatív gyógyászat,  a keleti miszticizmusban gyökerezik, és a kezelés fő célja az "energia egyensúly" visszaállítása. Ebben az élő adásban először is szeretném megvizsgálni ezt a kérdést orvosi szempontból, majd keresztény élettel kapcsolatos szempontokat is figyelembe szeretnék venni.

Történelme
Az alternatív gyógyászat az 1970-es évektől kezdett népszerűségre szert tenni Európában. 1970-előtt a homeopátia, akupunktúra, csontkovács mesterség, és a gyógynövényekkel való gyógyítás jelen volt az emberek életében, de az egészségügyi szakemberek nem ismerték el ezen módszerek szakmaiságát és létjogosultságát.
Legfrissebb tanulmányok szerint, az európai népesség majdnem fele vallotta azt, hogy vett már igénybe hasonló kezeléseket, és az orvosok közül is egyre többen javasolnak bizonyos alternatív gyógyászathoz tartozó kezeléseket.
Az alternatív gyógyászati módszerek népszerűsége együtt nő a New Age népszerűségével. Voltaképp a holisztikus gyógymódokat a New Age gyógyászati fegyverének tartják.

DEFINÍCIÓ:
Az évtizedek során, ezen kategóriába tartozó kezelések definíciója megváltozott. Amint tudatosodott az emberekben, hogy ezek a gyógyászati módszerek nem helyettesíthetik a hagyományos orvoslást, főleg komoly betegségek esetében, inkább nevezték kiegészítő gyógyászatnak, mint alternatív gyógyászatnak.
Divatosak lettek ezek a módszerek, mert azt hirdették a hívei, hogy nemcsak a testet, hanem az elmét, érzelmeket és lelket is kezelik).


Az alternatív vagy kiegészítő gyógyászati módszerek 3 csoportra oszthatóak:




1. Terápiák, mint az akupunktúra, yóga, reflexológia, homeopátia, amelyek a Taoizmusban és Hinduizmusban gyökereznek.
Ezek gyakran kötődnek a New Age mozgalomhoz  is, emiatt kell alaposan megvizsgálnunk őket keresztény szemszögből.


2. Gyógynövényeken alapuló gyógyászat, mint például a Ginkgo Biloba.
Ezeknek igazából nincsenek szellemi vonatkozásai. Ezért alapos klinikai kísérletek, tesztelések után, sok gyógynövény ma már része lett a hagyományos gyógyászatnak.


3. Olyan gyógyászati rendszerek, mint a természetgyógyászat, valamint például Rudolf Steiner antropozófikus gyógyászati módszerei, aminek a lényege, hogy életmód és étrend tanácsokat ad a pácienseinek, ötvözve az első kategóriába tartozó kezelések valamelyikével.

Az akupunktúra

A kínai gyógyászat egy tradicionális formája, melynek a lényege hogy stratégiai pontokon tűkkel stimulálják a bőrt, jótékony hatást gyakorolva a szervezetre.
Több formája van:
Akupresszúra, lézeres akupunktúra, elektro akupunktúra.
Az akupunktúra kinai múltja az 1600-as évekig visszanyúlik.
Az akupunktúrának van egy misztikumon alapuló felfogása, ami a kínai kultúrából ered és tudományosan nem megalapozott. Yin és a Yang, meridiánok stb.
Van egy tudományok megközelítése is. Vagyis orvosi kísérletek bizonyították, hogy a test bizonyos pontjait stimulálva, jótékony hatást lehet gyakorolni a szervezet működésére bizonyos esetekben.
Nagyon fontos, hogy ha úgy döntünk az akupunktúrát igénybe vesszük, érdeklődjünk, hogy kínai tradíción vagy tudományos alapokon nyugszik-e? Van-e az akupunktúrát végzőnek egészségügyi végzettsége? (A kuruzsló nem egészségügyi végzettség).
A nem megfelelő szakszerűséggel végzett akupunktúra, égető, fájó érzéssel járhat, sőt megsértheti a felszíni idegeket vagy a gerincvelőt.
A kínai gyógyászat szerint az akupunktúra mindenre jó, ami nyilvánvalóan nem igaz. Későbbiekben szólok arról, hogy kutatások alapján milyen esetekben hasznos az akupunktúra.

MIÉRT OLYAN NÉPSZERŰ MA A KIEGÉSZÍTŐ GYÓGYÁSZAT?


1. Kiábrándulás a hagyományos gyógyászatból

Finanszírozási nehézségek
Hosszú várólisták
Fontos műtétek csúszása
Bizonyos kórházi fertőzések elterjedése a kórházakban.
Ezt használták ki az alternatív gyógyászok és ajánlottak egy "jobb alternatívát."

Szinte ugyanazon az áron sokkal több időt kínáltak páciensenként, a doktor-páciens viszony felülértékelődött, hiszen ezek az orvosok számítógép billentyűk nyomogatása helyett, egy sokkal személyre szabottabb, meghittebb kezelést ajánlottak.

2. Olyan betegségek, amik orvosi hibák, műhibák során léptek fel a kezelteknél

Ide sorolták:
 A hagyományos gyógyszerek mellékhatásait, mérgező hatásait
 Kezelés mellékhatásaként fellépő allergiás reakciókat
Téves dózis felírását egy gyógyszer esetében.
A nyugtatók okozta függőségeket


Vallás és kultúra
A kelet és nyugat keveredésének köszönhetően, a különböző keleti kultúrákból érkező emberek magukkal hozták a vallásukat, és gyógyászati módszereiket.
Olyan módszereket, amik az ő vallásos hiedelmeiken alapszanak.


Holizmus
A holisztikus gyógyászat magába foglalja a "lélek kezelésének" szükségességét is.
Egy olyan világban élünk, ahol a legtöbb ember nyitott a természetfeletti, lelki dolgok iránt, ezért a holisztikus gyógyászat jelszava, miszerint: " A személy egészét kell kezelnünk.", rendkívül vonzó az emberek számára.


A HAGYOMÁNYOS GYÓGYÁSZAT ÉS A KIEGÉSZÍTŐ GYÓGYÁSZAT FŐBB SZEMPONTJAINAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

1. A hagyományos gyógyászat anatómiai, fiziológiai biokémiai és gyógyszerészeti tényekre épül.
A diagnózis a tünetektől függ, egyéb jelzésektől és tudományosan megalapozott vizsgálati módszerektől, mint a vér vizsgálat, Röntgen felvétel stb.
A célja, hogy megtalálja a betegség okát. A kezelés tehát a bizonyított diagnózisra épül.
A gyógyszerek szigorú feltételeknek kell megfeleljenek és klinikailag bizonyított hatással rendelkezőknek kell lenniük. A törvény szigorúan szabályozza ennek a területnek a működési feltételeit. Alapvetően nem lelki beállítottságú.

Az alternatív vagy kiegészítő gyógyászat
A kezelési módszerek a néphagyományokon és "egyéni megvilágosodáson" alapszik. Általában a keleti vallásokban gyökerezik, a diagnózis nem tudományos alapokon áll, sokszor használnak a diagnózishoz okkult gyakorlatokat, mint az: asztrológia, asztaltáncoltatás, inga stb.
Lelki dimenziót adnak a gyógyászatnak, de náluk az Isten inkább egy személytelen kozmikus erőt jelent, és nem egy szerető mennyei Atyát.
A kezelés célja, az energia áramlás megfelelő egyensúlyának helyreállítása.
Akupunktúrában ezt van, hogy yin és yang-ként említik.
Olyan gyanús kifejezések hangzanak el a kezelés során, mint: meridiánok, csakrák, kozmikus energia. Nincs tudományos bizonyíték a meridiánok, csakrák, energia központok létezésére.

 MŰKÖDNEK EZEK A KEZELÉSEK?

Minimális információval és bizonyítékkal rendelkezünk ezen kezelések hatékonyságát illetően. Van néhány látszólagos kivétel.
Orvosok hatékonynak tartják az akupunktúrát fogfájás esetén, émelygés, hányás esetén, egyes hátfájdalmak, bántalmak esetén.
Némely esetekben depresszió és prosztata megnagyobbodás esetén is hatékony lehet a kiegészítő gyógyászat, de bizonyos mellékhatásokat dokumentáltak.
Az is kérdés, hogy mennyi ebből a placebo hatás és mennyi a valós?

BIZTONSÁGOSNAK MONDHATÓ A KIEGÉSZÍTŐ GYÓGYÁSZAT?

Gyakran úgy van tálalva, mint az egészséges, természetes és mellékhatás nélküli kezelés, amit "Isten adott".
Némely kínai gyógynövények és illóolajok esetében azonban kiderült, hogy tartalmaznak mérgező összetevőket is.
A legnagyobb kockázatot igazából mégis az jelenti, hogy sokan a hagyományos gyógyászatot helyettesítőnek tekintik ezeket a módszereket, ezért nem mennek el kivizsgálásra, így súlyos betegségek maradhatnak rejtve, vagy derülhetnek ki későn.
 A kiegészítő gyógyászat nagyon káros lehet, ha a megfelelően megalapozott diagnózis és kezelés helyett veszi bárki is igénybe.
Keresztény szempontból azért aggályos, mert bizonyos módszerek a keleti miszticizmusban gyökereznek, a Biblia szerint:
" Jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt, rossz fa sem teremhet jó gyümölcsöt."

Konklúzió

Nem lehet kétfajta orvoslás: hagyományos és nem hagyományos. Csak működő és nem működő, igazi és hamis.
A gyógyszer vagy működik vagy nem, vagy használ vagy sem. A spekuláció és a különböző nagyszerű "gyógyulások" nem helyettesíthetik a megfelelő tudományos bizonyítékokat.

 Keresztény szempontból:

Filippi 4:8,9
Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.
Amit megtanultatok, elfogadtatok, hallottatok és láttatok tőlem, azt továbbra is tegyétek meg, és veletek lesz a békesség Istene.

Az akupunktúrának tehát van egy hiedelmeken és miszticizmuson alapuló válfaja amit a kínaiak favorizáltak. Van egy tudományos változata, ami kísérleteken és kutatásokon alapszik és tudományosan le lehet vezetni azt, hogy miért van jótékony hatása a szervezetre.
Aki végzi az akupunktúrát az lehet okkult praktikákban érintett. Tehát ha igénybe veszel ilyen kezelést, csak olyan emberhez menj, aki Európában is elismert egészségügyi végzettséggel rendelkezik, mert nem maga az akupunktúra rejt magában egészségügyi és lelki veszélyeket, hanem azok az emberek akik okkult praktikákra építve gyakorolják az akupunktúrát.
A gyógynövényeknek is megvan a létjogosultsága az orvoslásban véleményem szerint, de vigyázzunk, hogy tudományosan megalapozott, bizonyított hatású gyógynövényeket szedjünk és olyan emberek tanácsát fogadjuk el, akiknek megvan a megfelelő képesítése.

Akinek azonban nem engedi meg a lelkiismerete, hogy igénybe vegye az akupunktúra tudományon alapuló változatát vagy gyógynövényeket, az semmiképpen se cselekedjen a lelkiismerete ellen.
Valószínűleg nem fog sokat veszíteni.

CSŐDBŐL BŐSÉGBE... 1. rész



Jézus megkérdezte tőlük: „Barátaim! Fogtatok-e valamit?” „Semmit” — felelték a tanítványok.
Akkor Jézus ezt mondta: „Vessétek ki a hálót a csónak jobb oldalán, ott majd találtok.” A tanítványok kivetették a hálót, de visszahúzni már nem tudták, annyi hal volt benne.
János evangéliuma 21. rész 5-6. vers

7 olyan tanítványról olvasunk ebben a szakaszban, akiknek a világtörténelem legjobb tanítója és tanítása adatott.
Ennek ellenére többször is helytelenül jártak el, és ebben a szakaszban 3 ilyen hibát, bűnt, elesést fogunk megvizsgálni, az elkövetkező 3 napban, amik miatt csődbe jutottak. Ezt a csődöt meg kellett, hogy vallják Krisztusnak is.
1. NEM VÁRTÁK KRISZTUST
Krisztus meghagyta nekik, hogy menjenek Galileába és ott várjanak rá, de a tanítványok elmentek a megélhetésért dolgozni e helyett.
Könnyebb cselekedni sokszor, mint várni, elfelejteni, hogy arra hívattunk el, hogy azt tegyük amire Isten utasít és nem azt ami nekünk tetszik.
Amikor teszünk valamit, akkor megfelelő motiváció kell, a legjobb motiváció pedig az, hogy Isten parancsolata nekünk.
Istenre várni nem gyengeség, hanem erősség.
Saul vétkezett amikor nem tudott várni Sámuelre, Mózes vétkezett amikor megölte az egyiptomit mert nem tudott várni az Isten szabadítására, Ábrahám vétkezett amikor nem tudott várni Isten ígéretére és megszületett Izmael.
Te és én, kedves olvasóm, tudunk-e várni Rá?
Isten Lelkének vezetése szükségeltetik, hogy amikor várnunk kell, akkor várjunk és ne buzogjon bennünk a tettrekészség, amikor viszont cselekvést vár, akkor ne tétovázzunk. Ha ezt nem vesszük figyelembe, a mi életünk is csődben marad. Várjuk Krisztusra ma is, és bő áldásban lesz részünk.
Tencut Zoltán

IMA: Istenem, segíts megértenem mikor várod tőlem, hogy bizalommal és hittel teljesen várjak Rád, még akkor is ha a helyzetem reménytelennek tűnik, még akkor is ha a körülmények "szorítanak" és úgy érzem cselekednem kell.
Köszönöm, hogy meg fogod áldani a Rád figyelésem és vezetni fogsz. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 19., vasárnap

A bőséges élet Krisztusban gyökerezik...



...De én azért jöttem, hogy az embereknek életük legyen, és bőségben éljenek. János evangéliuma 10:10

Talán az életed nem ott tart jelenleg ahol szeretnéd, de minden amid van az a "most".
Tehát hagyd el az irreális elvárásaidat, elképzeléseidet és a protekcionista szemlélését önmagadnak.
Csukd be a szemed és bízd magad Istenre. Örülj ma annak, hogy Istenhez tartozol és ennek a tudatnak az örömét megoszthatod másokkal is. Tapasztald meg az igazi életet. Tapasztald meg az igazi szeretetet. Élvezd az életet amit Krisztusban ajándékozott neked az Atya és tedd minden gondodat az Ő kezébe.

IMA: Atyám, köszönöm az életet amivel megajándékoztál. Taníts meg helyesen megélni az életemet. Segíts örülnöm az életnek amit Tőled kaptam és megélnem azt Benned elrejtve. Így hiszem, hogy enyém lesz a bővölködő élet Tebenned. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...