2019. június 15., szombat

Isten jósága-Isten haragja!

Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára.
31. Zsoltár 19. vers



A Szentlélek segítségünkre van, hogy felismerjük azt a szeretetet amelyik egyedül Krisztustól jön, aki meghalt és feltámadt, szabaddá tett minket az Ő vére által.
Isten szeretetének nincs oka. Isten az Ő szeretetéért könyörült rajtunk és nem azért mert megérdemeltük volna.
Van egy édes bölcsesség Isten szeretetében, amelyik az értelmünk fölé emeli Isten szeretetét.
KI tudja felfogni mennyire szeret az az Isten, aki egy törékeny emberi testbe "préselte" végtelen, örökkévaló lényét, aki meghalt az övéiért?
Emberileg felfoghatatlan, de Isten bölcsessége által minden értelmet nyer.
Isten elsősorban szeretet az Ő gyermekei számára. Csak utána Ő az erő, a hatalom, az örökkévalóság stb.
Viszont légy óvatos.
Aki ellenáll Krisztusnak, azon az Atya haragja marad. Isten a jóságát az Őt félőknek tartogatja. Természetesen esőt és napfényt ad jóknak és gonoszoknak, de vannak Istennek olyan áldásai, amiket sosem tapasztalhatnak azok, akik gyűlölik az Ő szeretetét, világosságát, igazságát, kegyelmét.
Fontos tehát tisztán látnunk. Kik vagyunk ma? Istent félő gyermekei vagy Isten ellen lázadó emberek akik a gonoszságukhoz ragaszkodnak?
Istenhez menekülők vagyunk akik Istenben bízunk, mint egyetlen és igaz menedékünkben vagy pedig Isten elől menekülők, mint a vétkesek?
Isten az Őt félőkön mutatja meg az Ő jóságát, de az ellene lázadókra kiönti haragjának poharát. Ő mindenképpen meg fog dicsőülni, de az, hogy velünk mi lesz, a döntésünktől függ.


IMA: Istenünk, Te maga vagy a szeretet. Olyan édes a Te szereteted, jóságod, kegyelmed azoknak akik a Te gyermekeid. De könyörülj azokon az olvasókon akik nem ismernek Téged, nem szeretnek Téged és nem kóstoltál meg a Te jóságod. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 14., péntek

ÉRTELMÜNK MEGÚJULÁSA

...és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.
Rómabeliekhez írt levél 12. fejezet 2. vers



A mai világban a hazugság szelleme uralkodik. Emberek hazudnak a saját házastársuknak, a saját gyermekeiknek, a saját szüleiknek, a kollégáiknak, a főnökeiknek. Isten viszont gyűlöli a hazugságot és a hazugság minden formáját. Mit tehetne majd az utolsó napon egy olyan emberrel akinek az elméje nem újult meg a Szentlélek által? Csak annyit, hogy oda küldi, ahol azok lesznek akik szeretik és szólják a hazugságot.
Isten gyűlöli a test cselekedeteit és a testi élvezeteket, mert tudja, hogy azok a halálba rántják teremtményeit. Mit tegyen veled, ha fiatal lányként egyik parázna kapcsolatból a másikba menekülsz? Mit tegyen veled, ha férfiként annyi nőt csapsz be és használsz ki amennyit csak tudsz?
Jézus Krisztus nemcsak azért jött és halt meg értünk, hogy visszanyerjük azt a képet, amit Ádám elveszített a bűn miatt. Halála és feltámadása által, Krisztus felemelte az övéit az Ő szintjére.
Az első Ádám élő lélek volt, a második Ádám viszont megelevenítő szellemmé lett.
Az első Ádám földből volt és földi. A második Ádám a Mennyből jött és mennyei.
Krisztusra kell figyeljünk és Benne gyönyörködnünk. Akkor Isten Szentlelke át tud változtatni minket a Krisztus képmására.
Dönthetünk azzal kapcsolatosan, hogy szeretnénk elváltozni Krisztus képmására, de csakis a Szentlélek tud minket újjá tenni és elpecsételni minket az Isten országa számára.


IMA: Istenünk, változtasd meg az életünket, gondolkodásunkat, hogy meg tudjuk ítélni mi a jó és tökéletes a Te szemeidben és Szentlelked ereje által tudjunk járni aszerint. Bocsásd meg vakságunkat, gyávaságunkat, minden olyan alkalmat amikor inkább az elveszett világhoz igazodtunk és nem Hozzád. Krisztus nevében kérünk ments meg minket. Ámen.

2019. június 13., csütörtök

A mennyeiek világa- a megváltottak világa!



...és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért,
Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 6. vers



Csodálatos az Isten szeretete. Nemcsak megváltott minket elesett, porból teremtett embereket, hanem a családjába is fogadott minket.
Mink volt, mink van Isten nélkül? A bűneink nyomora, nyomasztó terhe. Az ösztöneink szorító fogsága aminek köszönhetően olyan szabadnak hisszük magunkat, hogy a mi bűneinkért a megfogant gyermekeink a születésük előtt meg kell haljanak. Ez lenne a felelősségteljes nő akit a női aktivisták és az abortusz mellett kampányolók magasztalnak?
Esetleg az a férfi a minta a számunkra, aki nem vállal felelősséget, kihasznál másokat és hírből sem ismeri a hűséget?
Nem! Ide fajult az emberiség Isten nélkül. Isten tudta ezt és annyira szerette a világot, hogy a bűntelen, a tiszta Fiát adta, hogy ha valaki hisz Benne, Vele együtt feltámadjon a mennyeiek világába legyen ültetve.
Emlékszem a kisfiúra aki egy kis faluban lakott, és tűz ütött ki a házukban. A szülei meghaltak, de egy férfi kimentette a kisfiút. A kezei is megégtek.
A falu összegyűlt, hogy eldöntsék ki fogja örökbe fogadni az árva kisfiút.
Rendezett, intelligens, gazdag családok jelentkeztek, hogy örökbe fogadják ezt a kisfiút. Versengtek érte, hogy örökbe fogadhassák. A jegyző ekkor a kisfiú felé fordult, hogy megkérdezze melyik családba szeretne élni. A szívembe égett a kisfiú válasza.
" Csakis azzal a bácsival aki tűzbe ment értem és megégette a kezeit, hogy megmentsen."
Ez a vágy ég az én szívemben is. Nem érdekel a menny gazdagsága, nem elsődleges a hallhatatlanság, a betegség, a fáradtság, a szenvedés hiánya, én annak a közelébe szeretnék lenni, aki a kezeit kitárta, hogy átszegezzék azokat és a vére hulljon azért, hogy engem kiszabadítson az Atya haragjának izzó tüzéből, amit a bűneimmel jogosan vontam magamra.
Nincs más akiben reménykednék a földön vagy a Mennyben. És te hogy vagy kedves olvasóm? Neked mid van? Kid van? Ha van egy drága Krisztusod, Megváltód, akkor örülj mert a feltámadás és Krisztussal való örökkévaló mennyei közösség van előtted. Ha nem ismered Krisztust, miért nem könyörögsz Hozzá még ma? Hidd el, hogy ha őszintén keresed, nem fog elzárkózni előled.


IMA: Istenünk semmik vagyunk és semmink nincs Nélküled. Köszönjük, hogy megváltottál minket, hogy örökbe fogadtál minket gyermekeidet, hogy mennyei reménységünk legyen. Ó bárcsak megértené minden olvasó, hogy ez nem játék, itt az örökkévaló lelkünk sorsa a tét. Segíts, érints meg ma is embereket, hogy megtérve, hittel Hozzád fordulva a mennyei reménység és örökség részeseivé váljanak. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 12., szerda

Jöjj Uram Jézus hamar!

Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek,
Péter 1. levele 1. fejezet 8. vers



Az Isten emberei kellene legyenek a legboldogabb emberek az egész világon. Az embereket vonzanunk kellene és meg kellene kérdezniük, hogy miből fakad az örömünk és gyönyörűségünk forrása. Emlékeztetlek téged, Isten gyermeke, hogy meg vagyunk váltva a Bárány ( Jézus Krisztus), vére által, a múltunkban történt bűneink a bárány vére alá kerültek és elmosta azokat örökre. Ezekkel már sosem vádolhat minket senki.
Isten a mi Atyánk lett, Krisztus a testvérünkké lett, a Szentlélek pedig pártfogónkká, vigasztalónkká lett.
A mi testvérünk felment az Atyánkhoz, hogy helyet készítsen ott nekünk, de meghagyta nekünk az ígéretet, miszerint vissza fog térni és magával fog vinni minket.
Olyan csodálatos, hogy Isten nem Mózest fogja küldeni, nem Illést, nem Pál apostolt fogja küldeni. Ő maga fog visszajönni értünk. Az Isten gyermekei nem félnek Krisztus eljövetelétől. Örülnek annak, kimondhatatlan, dicsőült örömmel.
Jöjj Uram Jézus hamar.

IMA: Istenünk minden oka megvan az örömre és bizakodásra gyermekeidnek. Segíts minket meggyökerezni Benned és örülni Benned és Neked. Érints meg minden olyan olvasót aki még nem békült meg Veled Atyánk, Krisztus vére által. Szeretnénk sokan örülni annak amikor elviszel minket magaddal. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 11., kedd

IGAZ ROKONSÁG!

Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.
Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 10. vers



Keresztényekként, akik Krisztus szellemi testét, az egyházat képezzük, be kell látnunk, hogy a mennyei otthonunk felé tartunk, itt a földön tehát vándorok vagyunk.
Isten nap, mint nap tanít erre engem is. Szeretnék hálás lenni minden áldásért, gondviselésért amit a fizikai dolgokkal kapcsolatosan tapasztalok, de szeretném a fókuszt az Isten országa felé fordítani. Szeretném a lelki dolgokban lelni az örömöm és tudni, hogy itt a földön minden mulandó. Még az idő is ami rendelkezésünkre áll itt a földön egyszer el fog fogyni. Ma még azt gondoljuk talán, hogy van időnk, talán te, kedves olvasóm jóval fiatalabb vagy nálam, de egyikünk sem tudhatja mennyi ideje van még ezen a világon. Kívánom, hogy élj 120 évet ezen a földön és ha így lesz, akkor is el fog fogyni egyszer az időd.
Mi, akik Isten gyermekei vagyunk, ebben a világban élünk, de nem ebből a világból valók vagyunk. A Szentlélek által az Isten országához tartozunk. A földön élünk még ma, de a menny polgárai vagyunk. Közös "alkotmányunk" a Szent Biblia, mi az Isten szavának közös nyelvét beszéljük.
Akik ténylegesen Krisztus családjába tartoznak és nemcsak egy egyház-felekezetben vannak bejegyezve, azoknak nem kell magyarázni, hogy legyenek egyek. Krisztusban összeforrnak. Igaz rokonságban élnek, hiszen a földi rokonságunk néhány évre, évtizedre fűz össze minket, de a mennyei rokonság örökké tartó.
Ne feledjük el azonban, hogy nemcsak az időnk véges, hanem bizonyos lehetőségeink is.
A Krisztust nem láthatjuk már az örökkévalóságban éhezni, szomjazni, mezítelennek lenni, fogolynak lenni, betegnek lenni, szükséget szenvedni csakis itt a földön a testvéreinkben. Ezért fontos hát, hogy ragadjuk meg az alkalmakat és tegyünk jót elsősorban azokkal akikkel igazi rokonságban vannak. Érted már miért nincs magányos Krisztus követés? Isten családba hív. Istennek nincsenek hajléktalan, otthontalan gyermekei akik nem akarnak közösséget vállalni, jót tenni senkivel csak önmagukkal.
Ne pazaroljuk el tehát az időnket. Amíg időnk van és lehetőségünk, tegyünk jót mindenkivel.


IMA: Istenünk, bocsásd meg minden felelőtlenségünket az időnkkel és a lehetőségeinkkel kapcsolatosan. Segíts, hogy elsősorban a Te királyságodat, dicsőségedet építsük életünkben, környezetünkben. Segíts, hogy bölcsen használjuk az időnket, a mulandó javainkat, lehetőségeinket, hogy örök kincseket gyűjtsünk ezek által abba az országba, ahova tartozunk. Érintsd meg minden otthontalan olvasónkat, hogy a Te családodba hazataláljon. Krisztus nevében, Ámen.

2019. június 10., hétfő

NEM HAGYLAK TITEKET ÁRVÁN!

Boldogok vagytok, ha gyaláznak titeket a Krisztus nevéért, mert a dicsőség Lelke, az Isten Lelke megnyugszik rajtatok.
Péter apostol 1. levele 4. rész 14. vers



Corrie Ten Boom mondta, hogy fiatal lányként nagyon félt attól, hogy miként fog szembenézni majd a gyűlölködő náci katonákkal.
Az édesapja egy bölcs kérdést tett fel neki:
" Amikor utazni készülsz vonattal, 3 héttel előtte veszed meg a vonatjegyet, vagy indulás előtt?" Corrie azt válaszolta természetesen, hogy indulás előtt. Az édesapja pedig biztatta, hogy higgye el, Isten majd a megfelelő időben meg fogja adni a kellő erőt, hogy szembenézzen az őt gyűlölőkkel.
Meg vagyok győződve róla, hogy amit a fenti igevers mond az igaz. A Szentlélek meg tudja adni a kellő hitet, bátorságot arra, hogy Istennel éljük életünket, de arra is, hogy amennyiben kell, meghaljunk Krisztusért.
Emberfeletti módon tud minket segíteni a dicsőség Lelke.
Pál apostolt valószínűleg Néró fejeztette le. Az utolsó írott levele valószínűleg a Timóteushoz írt második levél.
A törvényszéki tárgyalása éppen, hogy elkezdődött. Képzeljük el magunk előtt Krisztus "öreg" harcosát, aki az ő Parancsnokáért, Krisztusért volt fogságban Róma városában.
A bíróság elé citálták. Mindenki tudta, hogy a földi napjai meg vannak számlálva. Egyetlen barátja sem állt mellette. Ő védekezett egyedül. A döntés már megszületett, hogy miután meghallgatják még egyszer, ki fogják végezni.
Amikor visszament a szállására, a következőket írja Timóteusnak:
Első védekezésem alkalmával senki sem volt mellettem, mindenki elhagyott. - Ne számítson ez bűneik közé!
De az Úr mellém állt, és megerősített, hogy elvégezzem az ige hirdetését, és a pogányok valamennyien meghallják azt. Azután megszabadultam az oroszlán torkából.
Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön örökké. Ámen.
Timóteushoz írt második levél 4. fejezet 16-18. vers
Azért imádkozom, hogy emlékezz a következő szavakra:
" A Szentlélek segíteni fog neked meghalni, ha az Ő vezetése alatt élsz."
Ott fog állni melletted amikor senki más nem teheti majd meg.
Erősíteni fogja a hitedet. Bepillantást ad majd neked a dicsőségébe, ahogyan azt István, a vértanú is tapasztalta és még annyian akik győztesként előre mentek.
Ő fog képessé tenni rá, hogy még a haláloddal is Krisztusnak szerezz dicsőséget.
Olyan bátorságot fogsz kapni, amiről azt sem hitted, hogy létezik.
Az Isten Lelke, a dicsőség Lelke meg fog nyugodni rajtad és hazáig fog repíteni téged.
Minden dicsőség az Istené!







IMA: Atyám, megköszönöm neked a mennyei Pártfogómat, a Te Szentlelkedet. Gyermekedként mindenki elállhat mellőlem életemben vagy halálomkor, de Ő mindig mellettem áll. Érints meg minden egyes olvasót Atyám, akit talán sokan vesznek körül, de mégis árva, mert nincs Pártfogója. Krisztus nevében tölts be minket a Te Szentlelkeddel teljesen. Ámen.

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...