2019. június 11., kedd

IGAZ ROKONSÁG!

Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.
Galátziabeliekhez írt levél 6. fejezet 10. vers



Keresztényekként, akik Krisztus szellemi testét, az egyházat képezzük, be kell látnunk, hogy a mennyei otthonunk felé tartunk, itt a földön tehát vándorok vagyunk.
Isten nap, mint nap tanít erre engem is. Szeretnék hálás lenni minden áldásért, gondviselésért amit a fizikai dolgokkal kapcsolatosan tapasztalok, de szeretném a fókuszt az Isten országa felé fordítani. Szeretném a lelki dolgokban lelni az örömöm és tudni, hogy itt a földön minden mulandó. Még az idő is ami rendelkezésünkre áll itt a földön egyszer el fog fogyni. Ma még azt gondoljuk talán, hogy van időnk, talán te, kedves olvasóm jóval fiatalabb vagy nálam, de egyikünk sem tudhatja mennyi ideje van még ezen a világon. Kívánom, hogy élj 120 évet ezen a földön és ha így lesz, akkor is el fog fogyni egyszer az időd.
Mi, akik Isten gyermekei vagyunk, ebben a világban élünk, de nem ebből a világból valók vagyunk. A Szentlélek által az Isten országához tartozunk. A földön élünk még ma, de a menny polgárai vagyunk. Közös "alkotmányunk" a Szent Biblia, mi az Isten szavának közös nyelvét beszéljük.
Akik ténylegesen Krisztus családjába tartoznak és nemcsak egy egyház-felekezetben vannak bejegyezve, azoknak nem kell magyarázni, hogy legyenek egyek. Krisztusban összeforrnak. Igaz rokonságban élnek, hiszen a földi rokonságunk néhány évre, évtizedre fűz össze minket, de a mennyei rokonság örökké tartó.
Ne feledjük el azonban, hogy nemcsak az időnk véges, hanem bizonyos lehetőségeink is.
A Krisztust nem láthatjuk már az örökkévalóságban éhezni, szomjazni, mezítelennek lenni, fogolynak lenni, betegnek lenni, szükséget szenvedni csakis itt a földön a testvéreinkben. Ezért fontos hát, hogy ragadjuk meg az alkalmakat és tegyünk jót elsősorban azokkal akikkel igazi rokonságban vannak. Érted már miért nincs magányos Krisztus követés? Isten családba hív. Istennek nincsenek hajléktalan, otthontalan gyermekei akik nem akarnak közösséget vállalni, jót tenni senkivel csak önmagukkal.
Ne pazaroljuk el tehát az időnket. Amíg időnk van és lehetőségünk, tegyünk jót mindenkivel.


IMA: Istenünk, bocsásd meg minden felelőtlenségünket az időnkkel és a lehetőségeinkkel kapcsolatosan. Segíts, hogy elsősorban a Te királyságodat, dicsőségedet építsük életünkben, környezetünkben. Segíts, hogy bölcsen használjuk az időnket, a mulandó javainkat, lehetőségeinket, hogy örök kincseket gyűjtsünk ezek által abba az országba, ahova tartozunk. Érintsd meg minden otthontalan olvasónkat, hogy a Te családodba hazataláljon. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Szentlélek egyesítő ereje

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. (Apostolok Cse...