2020. február 15., szombat

AZ ISTENI SZERETET!

Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart.
1 Korintus 13. rész 7. vers ( Egyszerű Fordítás)



A szeretet  nem csupán egy érzés, a szeretet áldozathozatalt és  elkötelezettséget jelent.
A mai társadalom újrafogalmazta a szeretet jelentőségét és egy olyan kósza érzéssé degradálta, amely jön és megy is rövid időn belül.
Mivel ezt a hazugságot nagyon sok házaspár is elhiszi, ezért rengeteg házasság úgy bontatik fel, hogy a felek arra hivatkoznak,  már nem érzik ugyanazt amit régebben.
Állj ellen a nagyon is aktuális kísértésnek, hogy a házasságodat csupán érzelmekre építsd.
Építsd a házasságodat az Isten sziklaszilárd szavára, légy teljesen elkötelezett a házastársad iránt, és meg fogod látni, hogy az érzelmeid követni fogják az általad diktált ritmust. A valóság ugyanis az, hogy az érzelmeink a cselekedeteinket követik.
Ha elkötelezetten teszünk azért, hogy kifejezzük szeretetünket házastársunk iránt, akkor a szeretet, szerelem növekedni fog, vagy újra kibimbózik, ha azonban dacból, egóból, sértettségből, haragból úgy döntünk, hogy nem szeretjük tovább a házastársunkat cselekedeteinkkel és elkötelezetten, a házasságunk zátonyra futásához járulunk hozzá.
Gondolkozzunk el rajta: Hogyan fejezzük ki nap, mint nap a házastársunk iránt érzett szeretetünket és maximális elköteleződésünket cselekedetek által?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te szeretted az egyházat, és életed is adtad érte. Hűségesen munkálkodsz ma is türelemmel, hittel, reménységgel, kitartással azon, hogy felkészítsd a menyasszonyod a nagy napra. Segíts nekünk is a Te szereteteddel élni és cselekedni. Elsősorban a családunkban, másodsorban pedig a környezetünkben. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 14., péntek

A mai nap erőforrása

Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?
27. Zsoltár 1. vers



Isten gyermekeit sem kerülik el a nehézségek, veszteségek. Amikor viszont úgy érezzük, hogy nehézségek hada ostromolja életünket: gyász, pénzügyi problémák, betegség- kibírjuk mindezeket, mert tudjuk, hogy Isten e segítségünk, életünknek ereje.
Isten oltalmazó keze tart minket, még akkor is, amikor úgy érezzük ki fogunk csúszni kezéből.
Dávid király és zsoltáríró így ír erről: „Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.” 27. zsoltár 5. vers
Az egész zsoltár fejezet telve van a vigasztalás szavaival: világosság, segítség, életem ereje, szépség, biztonság, öröm, kegyelem, jóság.
Ha megtanuljuk ezt a zsoltár részt és a nehézség, szükség idején mondjuk magunknak, csodálatos erőforrás lesz bármilyen szenvedésben.


IMA: Kérlek, Istenem halld meg kiáltásomat és válaszolj nekem kegyelmesen. Te voltál segítségem, menedékem kezdettől fogva. Adj nekem erőt, hogy szembenézzek mindennel, ami utamba kerül. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 13., csütörtök

Ne veszítsd el a reményt!

Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr.
Jakab levele 5. rész 11. vers




Sok szenvedésben levő ember tette már fel önmagának vagy másoknak a kérdést: Isten tényleg azt akarja, hogy folyamatosan szenvedjek mindenféle reménység nélkül a változást illetően? Miért kínoz engem Isten? Miért nem veszi el inkább az életem? Miért haragszik rám Isten ennyire?
A szenvedés nem Isten akaratának a következménye, sőt, a szenvedés a bűn következményeként jött be mulandó világunkba.
Jézus Krisztus azonban azért jött, hogy a bűn, reménytelenség és szenvedés alá rekesztett embernek reményt és kiutat mutasson.
Igen. Isten gyermekeiként is lehet rendkívül nehéz az életünk, életutunk, Isten pedig arra hív, hogy tartsunk ki, ne veszítsük az Istenbe vetett hitünket, reménységünket.
Az Isten Jób példáját hozza elénk, aki nagy szenvedésnek volt kitéve gyermekei, minden vagyona és egészsége elvesztése miatt.
Ő nem veszítette el a reménységet, Isten vele volt és miután kiállta a szenvedés próbáját, Isten sokkal többet adott neki, mint amit elveszített.
A hangsúly nem azon van, hogy többet kapott, mint amit elveszített, hanem azon, hogy kitartott, tűrt Istenbe vetett hittel, Isten pedig részvéttel és irgalommal volt Jób iránt.
Ha te is annak a határán vagy, hogy feladd a reményt és az Istenbe vetett hitedet nehéz élethelyzeted miatt, nézd, csak mit üzen neked ma Isten:
„ A te életed értékes a kezemben. Tarts ki addig, ameddig úgy nem döntök, hogy hazahívlak. Akkor mindent megértesz és mindenért kárpótollak. Szerető Istened!”

IMA: Úr Jézus, te fájdalmak embere, betegség ismerője vagy, együtt tudsz érezni velünk, amikor egy újabb szenvedésekkel és bizonytalansággal teljes nap előtt állunk. Kérünk, végy minket ölelő, szerető karjaidba, hogy ne veszítsük el a reménységet a célig. Ámen.

2020. február 12., szerda

Nem vagy egyedül!

Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet vénjeit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében.
Jakab levele 5. fejezet 14. vers



A legtöbb ember, ha rossz hírt kap és tudomására jut, hogy komoly betegsége van, először próbál egyedül megbirkózni vele.
A Krisztus testében, a gyülekezetben viszont ennek máshogy kell történnie. Jakab oktatja a gyülekezetet és ma oktat a Szentlélek által minket is, hogy ilyenkor hívassuk magunkhoz a gyülekezetünk vezetőit, valljuk meg bűneinket, kenjenek meg minket olajjal és imádkozzanak gyógyulásunkért.
Mennyire távol áll ez a tea-délutános közösségeinktől. Szívszaggató, hogy sok ember, aki kereszténynek gondolja magát, csak bolyong egyedül és nem is vágyik arra, hogy betagolódjon, és igazi közösséget gyakoroljon Isten gyermekeivel. Pedig ha van hamis közösség, azt jelenti, hogy van igazi közösség is.
A hamis, mindig az igazinak az olcsó utánzata. Ha nem lenni igazi pénz, nem lenne hamis pénz sem.
Nagy ereje, és hatékonysága van a Krisztus által megigazult ember könyörgésének, a hitből való imádság pedig megerősítheti a beteget.
Hisszük, hogy Isten csodálatos módon gyógyíthat meg emberek és azt is tudjuk, hogy néha megengedi Isten, hogy az övéi is komoly betegségbe essenek és meghaljanak.
Hogy tudjuk összebékíteni ezt a valóságot a fent olvasott ígérettel? Egy beteg ember jóléte és az imádság hatékonysága jóval mélyebb jelentőséggel bír, mint a puszta fizikai állapot.
Amikor engedelmeskedünk ennek az ígéretnek és engedjük, hogy Isten kipróbált hitű emberei imádkozzanak értünk, Isten jelenlétének a szeretetteljes biztonságát adja nekünk és a bizonyosságot, hogy nehézségeinkben, életutunkon nem vagyunk egyedül, küzdelmeinkben vannak harcostársaink.
Nem kell egyedül elviselned szenvedéseidet! Segítséget kérhetsz kipróbált Krisztus követőktől, hogy harcoljanak veled együtt.


IMA: Istenem, köszönöm neked a Benned vetett hit által nyert családomat. Köszönöm, hogy van kikkel imádkoznom azért, hogy cselekedhess csodálatosan életemben. Könyörülj minden olyan olvasón akinek nincs gyülekezete, támogató közössége, hogy rádöbbenjen, a keresztény élet, harc, nem magányos harc, hanem csapatjáték. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 11., kedd

Amikor Isten csendre int

A Seregek Ura velünk van, Jákob Istene a mi várunk.
Csendesedjetek és ismerjétek el, hogy én vagyok az Isten! Felmagasztaltatom a nemzetek közt, felmagasztaltatom a földön.
46. zsoltár 7, 10. vers



Amikor gyermekeinket megkérjük, hogy csendesedjenek el, általában azért tesszük, hogy figyeljenek arra, amit mondani szeretnénk nekik.
Néha hangosabban, teljes tekintélyünkkel kérjük őket erre, máskor csak egy halk pisszenéssel tesszük ugyanezt.
Isten a mai napon mindkét módszert használja arra, hogy tudtunkra adja, számára nincs olyan probléma, amivel ne tudna megbirkózni.
Nem szabad tehát megijednünk a minket körülvevő káosz miatt, hiszen Isten a nehézségben is ott van gyermekeivel.
Isten kiereszti hangját és megszeppen a föld (6. vers), ugyanakkor szelíd suttogással hívja közelebb magához gyermekeit: „Csak maradj nyugodt gyermekem! Én itt vagyok veled!”
Vannak olyan napok, amikor olyan nagynak tűnik a fájdalom, olyan mélységesnek a csalódás, olyan bénítónak a félelem, hogy elfeledkezhetünk arról a csodálatos igazságról, hogy Isten a mi oltalmunk és erősségünk.
A kétségbeesés által elsodortathatunk Isten mellől, és azon kapjuk magunkat, hogy sóvárgunk Isten parancsolatai, közelsége, szelíd, bátorító hangja után.
Amikor Krisztus tanítványai kiáltani kezdtek Krisztushoz a viharban, Krisztus felkelt, ráparancsolt a viharra és a szelekre, és azt mondta a hullámoknak: „Hallgass, némulj el!’
( Márk evangéliuma 4. rész 39. vers)
Mi az, amit Krisztus le kellene, csendesítsen ma a szívedet, gondolatvilágodat illetően?
Állj meg egy pillanatra, hogy meghallhasd Krisztus szerető hangját, amint Isten jelenlétének csendjébe, nyugalmába hív!


IMA: Istenünk, ismered minden gondolatunkat és azt is látod, hogy miként vett úrrá rajtunk az aggodalmaskodás és szorított ki Téged és a Te hangod az életünk középpontjából.
Kérünk, csendesítsd le háborgó elménket, gondolatainkat, és vonj minket a közelséged biztonságába és nyugalmába. Krisztus nevében, Ámen.

2020. február 10., hétfő

Segíts a hitetlenségemen!

Jézus ezt mondta neki: "Ha lehet valamit tennem? - Minden lehetséges annak, aki hisz."
Erre azonnal felkiáltott a gyermek apja, és így szólt: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"
Márk evangéliuma 9. fejezet 23-24. vers



Egy történetről van szó, amikor Jézus Krisztus démont űz ki, egy édesapa megszállott fiából. Jézus Krisztus egyrészt kihívás elé állítja az apát a hittel kapcsolatosan, másrészt megfeddi a tanítványait hitetlenségük miatt.
Jézus Krisztus kinyilvánítja a hatalmát a démonok és a gonosz felett, ugyanakkor azt is kinyilvánítja, hogy képes meggyógyítani valakit betegségéből.
Meg vagyok győződve, hogy a bennünk élő Krisztusnak ma is ugyanolyan hatalma van.
Napjaink legnagyobb hazugsága azonban a következő: „Ha Isten nem gyógyít meg téged egy komoly betegségből, az azért van, mert nincs elég hited!”
Igen! Meg vagyok győződve, hogy Isten ma is Mindenható! Meg vagyok győződve, hogy Krisztus ma is tesz csodákat! Arról is meg vagyok azonban győződve, hogy Istentől elrendelt dolog, hogy az ember befejezze a földi pályafutását, fizikai értelemben meghaljon.
Az örökkévalóság ezen oldalán, ha valaki megbetegszik, a betegség következtében meg is halhat.
Jézus Krisztus nem gyógyított meg mindenkit amikor a földön járt. Jézus Krisztus nem gyógyít meg mindenkit ma sem. Jézus Krisztus viszont örök életet ígér azoknak, akik hisznek Őbenne. (János evangéliuma 3. rész 16. vers)
A bűn betegsége, amely a lelkünket érinti, sokkal halálosabb és véglegesebb állapot, mint bármilyen fizikai betegség, halál. Krisztus ebből szeretne meggyógyítani minket, ha hiszünk Benne.
Kérjük tehát mi is: "Hiszek, segíts a hitetlenségemen!"


IMA: Jézus Krisztus, hisszük, hogy van hatalmad meggyógyítani a lelkünket és a testünket is. Tudjuk, hogy gyermekeidként, bármi is történjen a testünkkel, a lelkünk örökre biztonságban van Benned. Köszönjük ezt neked. Imádkozunk mindazon olvasókért, akik még nem vetették teljes bizalmukat Benned Úr Jézus, a lelkük gyógyulása érdekében. Ámen.

2020. február 9., vasárnap

Amikor nehéz imádkozni

Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek.
Márk evangéliuma 2. rész 3. vers



Tudjuk és tanítjuk, hogy Jézust Krisztus nevét segítségül lehet hívni bármilyen élethelyzetben, nehézségben.
Mi van azonban, ha egy személy túl megtört, túlságosan megterhelt a szenvedés miatt, túl indulatos vagy túl bűnös ahhoz, hogy Krisztushoz forduljon és kérje a segítségét?
Egy emberről olvashatunk a Márk evangéliuma 2. részében, aki teljesen magatehetetlen, béna volt, és nem tudott eljutni Krisztushoz.
A barátai viszont elhatározták, hogy megtalálják a módját annak, hogy ez az ember Krisztushoz eljusson és meggyógyuljon.
Mivel más megoldást nem találtak a nagy tömeg miatt, felmentek a tetőre, léket vágtak rajta és ott eresztették le a beteget Jézus elé.
Jézus Krisztus előbb az ember lelkét gyógyította meg azáltal, hogy megbocsátotta a bűneit, majd a testét, így a beteg ember lábra állhatott és úgy hagyhatta el a házat.
Jézus Krisztus pontosan tudja mire van szükségünk. Amikor mi nem tudjuk hozni életünket Isten elé, akkor Isten családjának tagjai hoznak minket imában Hozzá. Ugyanakkor járjunk nyitott szemmel! Ki az a környezetünkben, akinek ma szüksége lenne arra, hogy imában Isten elé hozzuk Őt?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a megrepedt, megtört nádszálat, nem töröd el. Köszönjük, hogy amikor megtörtek vagyunk, akkor is jöhetünk a lábaid elé és Te megérintesz minket olyan módon, amilyet el sem képzeltünk volna, és meggyógyítasz minket azokból a hiányosságainkból is, amiket mi nem is láttunk, csak Te tudsz róluk Istenünk. Köszönjük, hogy Krisztus által lehetséges ez. Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...