2020. február 9., vasárnap

Amikor nehéz imádkozni

Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek.
Márk evangéliuma 2. rész 3. vers



Tudjuk és tanítjuk, hogy Jézust Krisztus nevét segítségül lehet hívni bármilyen élethelyzetben, nehézségben.
Mi van azonban, ha egy személy túl megtört, túlságosan megterhelt a szenvedés miatt, túl indulatos vagy túl bűnös ahhoz, hogy Krisztushoz forduljon és kérje a segítségét?
Egy emberről olvashatunk a Márk evangéliuma 2. részében, aki teljesen magatehetetlen, béna volt, és nem tudott eljutni Krisztushoz.
A barátai viszont elhatározták, hogy megtalálják a módját annak, hogy ez az ember Krisztushoz eljusson és meggyógyuljon.
Mivel más megoldást nem találtak a nagy tömeg miatt, felmentek a tetőre, léket vágtak rajta és ott eresztették le a beteget Jézus elé.
Jézus Krisztus előbb az ember lelkét gyógyította meg azáltal, hogy megbocsátotta a bűneit, majd a testét, így a beteg ember lábra állhatott és úgy hagyhatta el a házat.
Jézus Krisztus pontosan tudja mire van szükségünk. Amikor mi nem tudjuk hozni életünket Isten elé, akkor Isten családjának tagjai hoznak minket imában Hozzá. Ugyanakkor járjunk nyitott szemmel! Ki az a környezetünkben, akinek ma szüksége lenne arra, hogy imában Isten elé hozzuk Őt?


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy a megrepedt, megtört nádszálat, nem töröd el. Köszönjük, hogy amikor megtörtek vagyunk, akkor is jöhetünk a lábaid elé és Te megérintesz minket olyan módon, amilyet el sem képzeltünk volna, és meggyógyítasz minket azokból a hiányosságainkból is, amiket mi nem is láttunk, csak Te tudsz róluk Istenünk. Köszönjük, hogy Krisztus által lehetséges ez. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...