2019. június 1., szombat

Különbözőek mégis egyek!

Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is.
Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból.
1 Korintus 12: 12, 14








Isten különböző személyiségeknek teremtett bennünket, de Szentlelkének ereje által mennyei világosságot és erőt adott a mi személyiségünknek, ha Isten családjába tartozunk.
Isten munkájának szépsége a különbözőségünk.
Hálásak lehetünk Istennek, hogy családjában különböző személyiségű, temperamentumú és képességű embereket használ.
Ne vesztegessük az időnket arra, hogy megpróbálunk olyanok lenni, mint amilyen valaki más, akármennyire is csodáljuk az illetőt.
Isten nem azt várja tőlünk, hogy a lelki hőseink fénymásolatai legyünk.
Csak a következő szempontból kell mindannyiunknak egyformának lennünk Isten családjában:
Szeretnünk kell Istent jobban, mint bárkit vagy bármit, úgy kell gyűlölnünk a bűnt ahogyan Krisztus gyűlölte, Isten Igéjének akarnunk kell engedelmeskedni Isten Szentlelkének ereje által.
Ez az az egység amibe beleolvad minden tag Krisztus testében, de az egyáltalán nem gond, hogy a személyiségünkben különbözünk másoktól.
A Szentlelket Isten minden gyermekének adja. Az Isten gyermekei közötti különbözőségek nem szabad konfliktusra vagy kivételezésre szolgáltassanak okot, hiszen mindannyiunknak más küldetése, más lelki ajándékai vannak és másfajta módon kamatoztatja azokat az ajándékokat a Szentlélek az életünkben. Különbözőek vagyunk, de mégis tökéletesen egyek Isten Szentlelke által.


IMA: Istenünk, Te ismered a Te gyermekeid. Köszönjük, hogy a Te családod tagjainak megvan a maguk helye, szerepe, feladata, ajándékai.
Segíts, hogy el tudjuk fogadni egymást szeretetben, hogy a Szentlelked által egyek legyünk a Te akaratod cselekvésében. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 31., péntek

Isten elhívása!

Most azonban, miután a bűntől megszabadultatok, és az Isten szolgái lettetek, már ez meghozta nektek gyümölcsét, a szent életet, amelynek vége az örök élet.
Rómabeliekhez írt levél 6. rész 22. vers




Isten az örök élet valóságába és örömeibe hívott minket. A Szentlélek által való életbe és tisztaságba hívott minket. Egy szolgáló életre hívott minket, melynek segítségével Ő megdicsőülhet életünkben.
A legközelibb közösségre hív minket a földön- az Isten családjának közösségére.
Nem jó dolog azzal kérkedni, hogy mit hagytunk ott vagy milyen áldozatot hoztunk annak érdekében, hogy válaszolhassunk Isten hívására.
A régi életünk a képességeink együttvéve is a semmivel egyenlőek ahhoz a dicsőséghez képest amire Isten hívott minket családjának tagjaiként.
Miért olyan nehéz mégis közösségeinkben őszintének lennünk életünkről, körülményeinkről, mint olyan bűnösök, akik Istenhez igazítottuk életünket Szentlelke által?
Mi valójában nem adtunk fel semmi értékeset akkor, amikor Isten az Ő kegyelme és szeretete által, magához hívott minket, hogy részesítsen kegyelmének áldásaiból, a megbocsátásából és békességéből.
Amikor igent mondtunk Isten hívására, lemondtunk a bűn okozta gyötrődésről, nehézségekről, Isten elleni lázadó lelkületünkről, a menekülésről stb.
Mit kaptunk cserébe?
Isten áldott jelenlétét, Isten akaratában járásnak örömét és békességét, Isten ígéreteit végül Isten mennyei jutalmát.


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged, hogy Te előbb szerettél minket, mint ahogy megszülettünk. Tied Istenem minden magasztalás azért, mert elhívtál embereket, és hívsz még ma is embereket a Te családodba. Segíts elhagyni minden büszkeségünket és megértenünk, hogy nem mi hoztunk áldozatot, hanem Te hoztál áldozatot értünk. Nem Neked van szükséged ránk, hanem nekünk van szükségünk Rád. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 30., csütörtök

Istennel járva...

Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten.
1 Mózes 5:24




Énók Istennel járt. Énók név azt jelenti, hogy felszentelt, odaszánt, kezdeményező.
Egy új emberi modellnek a kezdeményezője volt.
Az utolsó időkben élő keresztényeket jelképezi.
Egy közönséges ember volt, hiszen a Biblia megjegyzi, hogy fiai és leányai voltak, tehát hétköznapi életet élt.
Minél többet járt Istennel, annál inkább rádöbbent, hogy a társadalom Isten nélkül jár.
Az, hogy mennyire "ábrándultál ki" a világból attól függ, hogy mennyire közeli a kapcsolatod Istennel.
Minél többet beszélsz Vele és hallgatod a szavát, annál inkább azt kezded szeretni amit Ő és azt kezded gyűlölni amit Ő.
Az Istennel járás hatása az, hogy növekedsz a bűn iránti gyűlöletben, ezért Isten Szentlelkének ereje által el is szakadsz a bűntől.
Ha jól érzed magad az istentelen, gúnyolódó emberek társaságában, azoknak a társaságában akik szavaikkal és tetteikkel kigúnyolják a Megváltót, megkérdőjelezem a Krisztus iránti szeretetedet.
Énókról tudjuk, hogy elragadtatott. Az elragadtatása előtt sem volt a világhoz ragadva a szíve, a világban volt, de nem a világból való. Hiszem, hogy szorgalmasan dolgozott a mindennapi kenyérért, törődő édesapa és férj volt, de már eltűnt a szíve ebből a világból.
Vannak felelősségeim ezen a világon, de még ezek közepette is Istenre gondolok, Istennel beszélek. Egyre közelebb megyünk Istenhez és az Ő Fiához, Krisztushoz. Nem parkolhatunk le valahol, hiszen a szívünk Istenhez húz minket.
Énók mindene útján Istennel járt és ebben a folyamatban növekedett a szentségben.
A te életed hozzá van-e kötve Krisztushoz?
Ha elolvastad ezt az üzenetet és úgy érzed Isten szólt hozzád, akarsz-e még többet Istenből? Telve van-e a szíved hálával?
Pál apostol szintén minden egyes nap meghalt a világ számára.
Ez az áldott halál, amit Isten el tud hozni mindannyiunk életében. Halottnak lenni a karrierrel kapcsolatos vágyainknak, a világgal kapcsolatos vágyainknak.
Ez nem tétlenséget jelent, sőt talán elfoglaltabb leszel, mint valaha. A szíved viszont mindig Istenhez fog vonzódni.
Ha Istennel járunk, folyamatos változásban vagyunk. Folyamatosan épülünk.
Vannak ma az olvasók között olyanok akik nap, mint nap változnak, de nem a jó irányba. Nem épülnek a lelkiekben, hanem leépülnek.
Ha nem Krisztussal jársz, akkor az elkeseredettség növekszik benned, az Isten iránti lázadás növekszik benned, a halálfélelem növekszik benned, hiszen tudod, hogy minden egyes nap közelebb kerülsz a halálhoz.
Mindenki változik a földön vagy így, vagy úgy.
Ha Istennel járunk a kegyelemben növekedünk. A házasságunkban egyre szeretőbbekké, gyengédebbekké kellene válnunk. Miét nem működik ez így nálunk? Mert a keresztények nagy része nem imádkozik. Hogy mondhatod, hogy szereted Istent, ha sosem töltesz időt vele?
Nem az imaalkalmakról beszélek, hanem a naponkénti Istennel járásról.
Tegyük fel a kérdést: "Tényleg szeretem Istent?"
Hol vannak az "énókok" ma? Istennel járva vigaszt fogunk találni a világunk gonoszsága ellenére is.


IMA: Istenünk, te nem szószátyár keresztényeket keresel akik csak beszélnek és beszélnek kegyes jelmondatokat, de nem ismernek Téged, nem szeretnek Téged, nem beszélnek veled és nem kíváncsiak a Te szavadra. Segíts Veled járnunk. Segíts őszintének lennünk önmagunkkal és Veled, majd a környezetünkkel is. Bocsásd meg minden mulasztásunkat és formálj át minket, hogy meghaljunk önmagunknak és éljünk Neked, Veled, hogy minket is magadhoz vehess a megfelelő időben. Krisztus nevében, Ámen.




2019. május 29., szerda

Kegyesség látszata szemben a kegyesség erejével!

A kik szeretitek az Urat, gyűlöljétek a gonoszt! Megőrzi ő az ő kegyeltjeinek lelkét; a gonoszok kezéből megszabadítja őket.
97. zsoltár 10. vers




Mi keresztények, nem mindig azért vagyunk bántva, mert az Urat szeretjük és a gonoszt gyűlöljük.
Néha szeretnénk azt hinni, hogy a lelkiségünk miatt bántanak minket, holott megtörténhet, hogy a személyiségünk a zavaró mások számára.
Igaz, hogy e világnak a lelke ellensége az Isten Lelkének. Az aki a testtől született mindig támadni fogja azt, aki a Szentlélektől született.
Ettől függetlenül mégis igaz, hogy egyes keresztények a saját hibáik miatt kerülnek nehéz helyzetekbe, és nem amiatt mert egyre inkább hasonlóvá válnak Krisztushoz.
Talán te is egyetértesz ezzel és talán azt is elfogadod, hogy tennünk kell valamit, hogy ez megváltozzon.
Semmi jó nem származik abból, ha a nem éppen nemes jellemvonásainkat vallásos köntösbe öltöztetjük és még igeverseket is idézünk az igazolásukra.
Egy érdekes igazsága a földi életünknek, hogy az emberek többsége szívesebben egy olyan embert akinek bűnök tömkelege van a számláján, mint egy olyan embert aki a Krisztus képmására formálódik.
Sokszor vonzóbb is a világ számára a bűn fogságában élő ember.
A világ megtűr sokszor egy részegest, egy falánk embert, vagy egy önimádó dicsekvőt aki felvállalja nyíltak a bűnét, mint egy olyan embert aki külsőleg ugyan kegyesnek látszik, de kifinomultan palástolja a vétkeit, és nem hajlandó megvallani, elhagyni azokat.
Egy megszentelt emberi szívben, a gonosz gyűlölete mindenek fölött áll.


IMA: Istenünk, Szentlelked erejére van szükségünk. Tudjuk, hogy csak Te tudsz nekünk egyenes szívet adni amely szeret Téged és gyűlöli a bűnt, a gonoszt. Adj alázatot és töredelmes szívet, hogy ha vétkezünk, meg tudjuk alázni magunkat Előtted és mások előtt is a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 28., kedd

ISTEN ÚTJA TÖKÉLETES!


Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.
Példabeszédek könyve 3. rész 6. vers



Életem során történ olyan velem, hogy valamilyen tervemet nagyon jónak láttam, érzelmileg is ráhangolódtam, de ettől függetlenül Isten vezetését kértem, és Ő világosan tudtomra adta, hogy nem jó számomra az az út ami a szememben jónak látszott.
Olyan is történt már velem, hogy Isten egy olyan útra akart elindítani, amihez igazából nem vonzódtam érzelmileg, de mégis belevágtam, mert tudtam, hogy Isten vezetése, útja a tökéletes számomra. Épp most is ezen dolgozom, hogy keresztény házaspároknak, gyülekezeteknek tudjak a jövőben segíteni. Még nagyon az elején vagyok ennek az útnak, de Isten mégis bizonyított máris. Tudtam, hogy sok költséggel jár beindítani egy keresztény portált, de meglepetésemre, több olyan ember adott támogatást hírlevélrendszer által vagy egyéb módon, akiket nem ismertem, és akik nem ismertek.
Megosztottam velük a látásomat, és ők ingyen felajánlották, hogy szolgáltatásaikkal támogatnak.
Győzzük tehát le a kísértést, hogy a magunk tervei, útjai szerint éljünk és azokat erőltessük Istenre, hogy támogasson azokba.
Amikor Jónás a maga útjára lépett és el akart utazni Jáfóba, akkor maga állta a költségeit. Nem állt mellette Isten. Azt is látjuk a történetében, hogy egyre lejjebb ment engedetlenségében. Előbb a kikötőbe, majd a hajó gyomrában aludt, majd a tengerbe dobták és végül a cethal gyomrába.
Ha nincs áldás az életedet, ha Isten úgy tűnik nem válaszol neked, vizsgáld meg, hogy hol vagy jelenleg. Lázadsz Isten ellen vagy szeretnél járni az Isten útján?
Isten nem akarja, hogy elbizakodottan azt mondjuk: " Holnap majd ezt vagy azt viszem véghez.", hiszen fogalmunk sincs, hogy egyáltalán megérjük-e a holnapot.
Isten terve a tökéletes a számunkra, még akkor is, ha a szívünk, érzelmeink tiltakoznak ez ellen. Hosszú távon nagyon meg fogjuk bánni, ha a saját fejünk szerint járunk.
Túl sok embert láttam már akik csupán az érzelmeik, a szemük szerint házasodtak, majd keservesen megbánták azt.
Isten nélkül minden embert önző ösztönei vezetnek, de Isten Szentlelke által minden cselekedetünk célja és motivációja lehet az Isten dicsősége. Akkor fogjuk igazán tapasztalni, hogy maga Isten egyengeti ösvényeinket.


IMA: Istenünk, nem a magunk véges értelme, hanem a Te akaratod szerint szeretnénk élni. Szeretnénk bízni Benned és vallani mindig, hogy a Te utad a tökéletes a számunkra. Segíts ebben minket, Krisztus nevében, Ámen.

2019. május 27., hétfő

Isten üdvözítő kegyelmének napja egyszer véget ér!

"Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik. Ezt hirdesd."
Tituszhoz írt levél 2. rész 11. verstől 15 a) versig




Kedves olvasóm! Itt az ideje, hogy komolyan vegyük Isten szavát. Isten nem viccel. Ő lenéz ma a világ keresztényeire és azt látja, hogy a nagy része alszik lelkileg, nincs bensőséges kapcsolata Krisztussal és nem a Szentlélekkel él szoros kapcsolatban.
A gyülekezetnek csak Istenre van szüksége. Van időnk a rokonokra, a számunkra fontos dolgokra és nincs időnk elmélyülni az Ő beszédében? Akkor hogyan mondhatjuk, hogy Krisztus a mi életünk?
Isten figyel minden embert, minden gyülekezetet és keresi azokat, akik valóságosan vágyakoznak, sóvárognak Őutána.
Nem arra van szükség, hogy valami nagyot alkossunk, hanem arra van szükségünk, hogy egyedül Istenre építsünk, hogy az Isten kijelenthesse nekünk kicsoda Krisztus valójában.
Nem érdekel hányan nem imádkoznak, én imádkozni szeretnék, nem érdekel hányan nem olvassák Isten Igéjét, én szomjazom utána.
Hogy mondhatod, hogy szereted Istent amikor nap-nap után figyelmen kívül hagyod Őt és mész, kínlódsz a saját eszedre támaszkodva?
Miért vársz a nehéz időkre, hogy majd akkor fordulj komolyan Istenhez?
A bölcs ember akkor építi a hitét és mélyíti a kapcsolatát Istennel, amikor minden csendes és bővölködő időket él.
Csak így lehet megállni a nehézségek közepette is.
Ha a te családod nehézségeket él át, sem lelkigondozás, sem prédikáció nem fog segíteni rajtuk amíg te a térdeidre nem ereszkedsz és nem könyörögsz, harcolsz értük imádságban bátran, mint egy oroszlán.
A pokol összes démona megfutamodik egy olyan ember elől, aki hittel és Szentlélekkel teljesen imádkozik.
Sose felejtsük el, hogy Isten megszomorodik amikor megtűrt bűnt lát az életünkben, közösségeinkben.
Isten üdvözítő kegyelmének a napja egyszer leáldozik. Ezt sose felejtsük el.
Isten örökkévaló szeretettel szereti a gyermekeit, a gyülekezetét, de mi olyan könnyel feladjuk a Krisztus terhének hordozását.
Isten az utolsó időkben is munkálkodik, az utolsó időkben is meg fogja szentelni a lelki gyülekezetét.
Íme a mennyből jövő prófétai üzenet a számodra: " Megtaláltok engem ha kerestek, és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Jeremiás könyve 29. rész 13. vers"


IMA: Istenem, hol vannak az imádkozó emberek? Kérlek Istenem, kérlek tarts meg engem töredelmes szívűnek, tartsd meg a gyülekezeteket töredelmes szívűeknek.
Ne engedd, hogy csak üljünk lustán az áldásokon amiket tőled kapunk. Nem tömegeket akarunk látni elsősorban a közösségeinkben, hanem a Te dicsőségedet és hatalmadat szeretnénk csodálni a közösségeinkben. Segíts teljes szívből keresnünk Téged. Az én életem nem itt a földön van, hiszen minden meg fog égni egy napon. Köszönöm az autómat, lakást amiben lakom, a gondviselésedet, de tudom minden meg fog égni egy napon.
Te vagy az én életem. Könyörülj rajtunk, hogy Benned és Neked éljünk. Krisztus nevében, Ámen.






Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...