2019. május 30., csütörtök

Istennel járva...

Énók az Istennel járt, és egyszer csak eltűnt, mert magához vette őt Isten.
1 Mózes 5:24




Énók Istennel járt. Énók név azt jelenti, hogy felszentelt, odaszánt, kezdeményező.
Egy új emberi modellnek a kezdeményezője volt.
Az utolsó időkben élő keresztényeket jelképezi.
Egy közönséges ember volt, hiszen a Biblia megjegyzi, hogy fiai és leányai voltak, tehát hétköznapi életet élt.
Minél többet járt Istennel, annál inkább rádöbbent, hogy a társadalom Isten nélkül jár.
Az, hogy mennyire "ábrándultál ki" a világból attól függ, hogy mennyire közeli a kapcsolatod Istennel.
Minél többet beszélsz Vele és hallgatod a szavát, annál inkább azt kezded szeretni amit Ő és azt kezded gyűlölni amit Ő.
Az Istennel járás hatása az, hogy növekedsz a bűn iránti gyűlöletben, ezért Isten Szentlelkének ereje által el is szakadsz a bűntől.
Ha jól érzed magad az istentelen, gúnyolódó emberek társaságában, azoknak a társaságában akik szavaikkal és tetteikkel kigúnyolják a Megváltót, megkérdőjelezem a Krisztus iránti szeretetedet.
Énókról tudjuk, hogy elragadtatott. Az elragadtatása előtt sem volt a világhoz ragadva a szíve, a világban volt, de nem a világból való. Hiszem, hogy szorgalmasan dolgozott a mindennapi kenyérért, törődő édesapa és férj volt, de már eltűnt a szíve ebből a világból.
Vannak felelősségeim ezen a világon, de még ezek közepette is Istenre gondolok, Istennel beszélek. Egyre közelebb megyünk Istenhez és az Ő Fiához, Krisztushoz. Nem parkolhatunk le valahol, hiszen a szívünk Istenhez húz minket.
Énók mindene útján Istennel járt és ebben a folyamatban növekedett a szentségben.
A te életed hozzá van-e kötve Krisztushoz?
Ha elolvastad ezt az üzenetet és úgy érzed Isten szólt hozzád, akarsz-e még többet Istenből? Telve van-e a szíved hálával?
Pál apostol szintén minden egyes nap meghalt a világ számára.
Ez az áldott halál, amit Isten el tud hozni mindannyiunk életében. Halottnak lenni a karrierrel kapcsolatos vágyainknak, a világgal kapcsolatos vágyainknak.
Ez nem tétlenséget jelent, sőt talán elfoglaltabb leszel, mint valaha. A szíved viszont mindig Istenhez fog vonzódni.
Ha Istennel járunk, folyamatos változásban vagyunk. Folyamatosan épülünk.
Vannak ma az olvasók között olyanok akik nap, mint nap változnak, de nem a jó irányba. Nem épülnek a lelkiekben, hanem leépülnek.
Ha nem Krisztussal jársz, akkor az elkeseredettség növekszik benned, az Isten iránti lázadás növekszik benned, a halálfélelem növekszik benned, hiszen tudod, hogy minden egyes nap közelebb kerülsz a halálhoz.
Mindenki változik a földön vagy így, vagy úgy.
Ha Istennel járunk a kegyelemben növekedünk. A házasságunkban egyre szeretőbbekké, gyengédebbekké kellene válnunk. Miét nem működik ez így nálunk? Mert a keresztények nagy része nem imádkozik. Hogy mondhatod, hogy szereted Istent, ha sosem töltesz időt vele?
Nem az imaalkalmakról beszélek, hanem a naponkénti Istennel járásról.
Tegyük fel a kérdést: "Tényleg szeretem Istent?"
Hol vannak az "énókok" ma? Istennel járva vigaszt fogunk találni a világunk gonoszsága ellenére is.


IMA: Istenünk, te nem szószátyár keresztényeket keresel akik csak beszélnek és beszélnek kegyes jelmondatokat, de nem ismernek Téged, nem szeretnek Téged, nem beszélnek veled és nem kíváncsiak a Te szavadra. Segíts Veled járnunk. Segíts őszintének lennünk önmagunkkal és Veled, majd a környezetünkkel is. Bocsásd meg minden mulasztásunkat és formálj át minket, hogy meghaljunk önmagunknak és éljünk Neked, Veled, hogy minket is magadhoz vehess a megfelelő időben. Krisztus nevében, Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...