2024. július 6., szombat

A földi élet "szappanbuboréka"

...azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni. Jakab apostol levele 4. fejezet 15. vers



Azon gondolkozol, hogy mit hoz a holnap, de emlékezz arra, hogy a te életed olyan, mint a lehelet: csak egy rövid ideig látható, majd eltűnik. A Biblia emlékeztet arra, hogy a jövő kiszámíthatatlan, így arra buzdít, hogy inkább azt mondd: "Ha az Úr akarja és élünk, ezt vagy azt fogjuk cselekedni."

Ez az ige arra tanít, hogy ne csupán a saját terveidre és elképzeléseidre támaszkodj, hanem bízd magad Isten akaratára és gondviselésére. Az élet rövidsége és bizonytalansága arra hív, hogy minden napodat Isten kezébe helyezd, és elismerd az Ő mindenhatóságát mindened felett. Az Úr akarata legyen az iránytűd, amely meghatározza döntéseidet és cselekedeteidet.

Mikor úgy érzed, hogy a jövő bizonytalan, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben. Minden egyes nap Isten kegyelme ajándéka, és minden lélegzetvételed az Ő szeretetének megnyilvánulása. Az a tudat, hogy Isten kezében van az életed, békét és biztonságot nyújthat neked, még a legnagyobb bizonytalanság közepette is. A jövőd és életed bizonytalan egyrészt, másrészt azonban biztos, ha Isten akaratára bízod magad.

Ez az igevers arra is emlékeztet, hogy a mai napon van lehetőséged élni Istennek tetsző életet. Ahelyett, hogy a jövőért aggódnál, inkább élj tudatosan és hálás szívvel a jelenben, teljes szívvel odaszánva magad Isten szolgálatára és akaratának megcselekvésére.

Bízz Istenben, és mindig emlékezz arra, hogy tervei a te javadat szolgálják. Mondjuk együtt: "Ha az Úr akarja és élünk, ezt vagy azt fogjuk cselekedni." Legyen ez az alázat és bizalom vezérfonalként az életedben, és engedd, hogy Isten gondviselése formálja minden egyes napodat.

IMA: Istenem, az én gyenge, mulandó életemet a Te hatalmas és mindenható kezedbe teszem a mai napon. Köszönöm, hogy ott lehetek egyedül biztonságban. Segíts, tanácsolj engem, hogy lépésről-lépésre a Te szavad, vezetésed tegye biztossá és bölccsé döntéseimet. Krisztus nevében, Ámen.

2024. július 5., péntek

Krisztus maga a Mennyország

Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.
János evangéliuma 14. fejezet 6. vers



Kedves olvasóm! Hidd el nekem. A Mennyország csodálatos. Olyan csodálatos, amit el sem tudsz képzelni. A pokol pedig olyan szörnyű, amit el sem tudsz képzelni. Minden szeretetemmel és tiszteletemmel, Isten nem arra hívott engem, hogy bárkivel is vitatkozzak, hanem arra, hogy az Ő szavát hirdessem, mint kiáltó szót e világnak pusztaságában.
Amikor belépsz majd az Isten országába, (és kívánom, hogy minden ember lépjen be oda, aki ezeket a sorokat olvassa), rá fogsz jönni, hogy Isten maga a Mennyország. Krisztus maga a Mennyország. A leggyönyörűségesebb dolog itt a földön és az örökkévalóságban: az Isten szeretetteljes jelenléte.
Isten miatt szép a Mennyország. Isten az oka, hogy a Menny létezik. Jézus Krisztus a testben megjelent Isten. A testben megjelent Mennyország. Azért imádkozom, hogy Isten adjon neked egy hosszú és teljes földi életet. De ha ezt meg is adja, mindannyian meg fogunk egy napon halni. És mindannyian meg fogjuk látni az Istent szemtől-szembe. Lehetsz ateista, muszlim, hindu, buddhista... Ez mit sem számít. Minden egyes embernek meg kell majd jelennie Isten ítélőszéke előtt.
A földi életed során megvan a lehetőséged megismerni Krisztust és elfogadni az Ő szeretetét és kegyelmét. De arra is megvan a lehetőséged, hogy abban a hitrendszerben megmaradj, amiben jelenleg vagy. A földi életed idejére szabad akaratot kaptál. Szabadon dönthetsz. Az életünk végén viszont mindannyiunknak meg kell jelennünk az igaz bíró előtt, aki a végső ítéletet ki fogja mondani mindannyiunkra.
Azt viszont tudom, az életemet is rá merem tenni, hogy Jézus Krisztus az egyetlen út, az egyetlen igazi igazság és az egyetlen igazi élet. Ő az igazi "vagyok". Az Isten, Krisztus nélküli élet már pokol itt a földön és pokol lesz az örökkévalóságban is. A Krisztus jelenléte nélküli családi élet, a Krisztus nélküli vallásos élet pokol már itt a földön is.
Krisztus az a tökéletes élettér, amire minden ember vágyik. Ha egyszer megismerted Jézus Krisztust, mint az igazi utat, igazságot, életet, mindent megtaláltál amire igazán szükséged van. Mindent megtaláltál, amiben valódi gyönyörűséget lelhetsz. Isten áldjon meg téged!

IMA: Istenem, Te magad vagy a Mennyország! Te magad vagy a boldogság, az élet, az út és minden, amire szükségem van. Szabadíts meg mindentől, ami akadályoz abban, hogy teljesen átadjam életem Neked. Krisztus érdeméért könyörülj rajtam, Ámen.

2024. július 4., csütörtök

Minden lelki áldás forrása

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Efézusiakhoz irt levél 1. fejezet 3. vers



Ahogy a fenti igén elmélkedsz, érdemes elgondolkodnod azon a mélységes szereteten és kegyelmen, amelyet Isten neked ajándékozott. Az Úr Jézus Krisztus által élvezheted ezt a mennyei áldást, amely nem csak a földi létedet, hanem az örökkévalóságodat is átformálhatja.

Az Atya szeretete olyannyira kimondhatatlanul nagy, hogy elküldte Egyetlen Fiát, hogy téged megváltson és részesítsen minden lelki áldásban. Ezen az áldáson keresztül tapasztalhatod meg a békét, a reményt és a szeretetet, amelyek mind Isten jelenlétéből fakadnak. Krisztusban nemcsak megváltást nyertél, hanem teljes áldozatával minden lelki jót is elhozott neked.

Gondolj erre: minden áldás, amelyet tapasztalsz – legyen az belső béke, öröm vagy a hit ajándéka –, mind Isten folyamatos jóságának kifejeződése. Örülj annak, hogy az Úr gondoskodása és szeretete mindig övéivel van, és soha nem hagyja el őket. Ápolj szoros kapcsolatot Ővele imádságban és az Ige tanulmányozásában, hogy még inkább megtapasztald az Ő jelenlétének áldásait.

Engedd, hogy ez az isteni áldás mindennapjaid részévé váljon, és életed minden pillanatában emlékezz arra, hogy Isten szeretete és kegyelme végtelen, és hogy Jézus Krisztusban tiéd minden szükséges lelki ajándék. Legyen ez az elmélkedés forrása a hálaadásnak és az örömnek.

IMA: Istenem, tudom, hogy a Te drága, egyetlen Fiad életét nem kímélted, hanem odaadtad megmentésemért. Ez pedig azt jelenti, hogy minden mást is nekem adsz, amire szükségem van ahhoz, hogy szeretetedben növekedhessek és eszközödként használhass. Dicsőitelek ezért, Ámen.

2024. július 3., szerda

Egy érintés ereje

Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?" Márk evangéliuma 5. fejezet 30. vers



A fenti igevers egy részlet abból a történetből, amikor egy 12 éve nőgyógyászati betegséggel küszködő asszony rendkívüli Krisztusban vetett hitről tesz tanúbizonyságot.
Az akkori egészségügyi szabályok kizárták az ilyen betegséggel küszködőket az egészséges emberekkel való érintkezés lehetőségéből.
Ez az asszony mégis úgy dönt, hogy megszegi ezeket az előírásokat, mert tudja, hiszi, hogy ha Krisztus ruháját megérinti, az bőven elég, hogy meggyógyuljon, helyreálljon.
De mit tanit neked és nekem a fenti történet?
Először is, ez az érintés Jézus azon képességét hangsúlyozza, hogy figyel minden egyes emberre. Az Ő hatalma és jelenléte olyan, hogy még a legkisebb érintést is képes érzékelni. Gondolj bele, milyen hatalmas szeretet és törődés rejlik ebben! Jézus számára nem egy vagy a sokaságból – hanem egy egyén, aki fontos és értékes. Az értéked nem a testi adottságaidban, nem a teljesítőképességedben, teljesítményedben, hanem a lelkedben rejlik.
Mennyi embert hallok nap, mint nap azért panaszkodni, mert senki nem veszi figyelembe a lelket. A nő, akit a férfiak megszólitanak, mert vonzónak találják a külsejét, de igazán nem kiváncsiak a lelkére. A férfi, aki jól teljesít a munkájában, a főnökei pedig egyre több feladattal terhelik meg, de érzi, hogy senki nem törődik a lelkével, az érzéseivel, problémáival, félelmeivel vagy örömeivel.
Másodszor, az a tény, hogy erő áradt ki belőle, arra utal, hogy az Isteni erő elérhető számodra is. Ez az erő nem csupán fizikai gyógyításra szolgál, hanem lelki és érzelmi gyógyulást is hozhat. Hogy te is részesülhess ebből az erőből, hittel és bizalommal kell közeledned Jézus felé.
Jézus kérdése: "Ki érintette meg a ruhámat?" nem azért hangzott el, mert nem tudta, ki érintette meg. Ezzel a kérdéssel inkább arra ösztönöz téged, hogy lépj elő, valld meg betegséged, bajod, nyomorúságod és azt, hogy kiben vetetted a hited és vállald a találkozást vele. Jézus arra szólít, hogy ne maradj névtelen a tömegben, hanem lépj személyes kapcsolatba vele, ismerd el a hatalmát és szeretetét az életedben. Vállald fel Krisztus hatalmának és jelenlétének a megtapasztalását.
Ez az esemény arra is emlékeztethet téged, hogy Isten jelenléte és ereje mindig elérhető, ha hittel fordulsz hozzá. Amikor úgy érzed, hogy szükséged van gyógyulásra, segítségre vagy útmutatásra, emlékezz arra, hogy egy egyszerű, őszinte érintés Jézus felé elég lehet ahhoz, hogy csodálatos átalakulást hozzon az életedbe.
Engedd, hogy az Ő isteni ereje átjárjon, és légy nyitott a csodáira és a jelenlétére az életedben.


IMA: Istenem, annyiszor rossz módszerekkel, rossz helyen kerestem gyógyulást, szabadulást, helyreállást és szeretetet a lelkem számára. Ma jövök Hozzád és Benned vetett hittel akarlak megérinteni imádság által. Járj át a Te mennyei erőddel és formáld át életem teljesen. Ámen.

2024. július 2., kedd

Éber és tudatos lelki élet

Őrizd az erődöt, figyeld az utat, öltözz fegyverbe, szedd össze minden erődet!                                    Náhum próféta könyve 2. fejezet 1. vers



A fenti szavak nagy bölcsességet hordoznak magukban, amelyeket mindannyiunknak meg kell szívlelnünk a mindennapi életünkben.
Gondolj csak arra, hogy az erőd, amelyet őrizned kell, nem más, mint a hited és az Istennel való kapcsolatod. Ezek olyan értékek, amelyekért érdemes harcolni és küzdeni. Az utak figyelése pedig arra emlékeztet, hogy mindig ügyelned kell a helyes útra, amelyen Krisztus tanítása vezet. Ne térj le róla, ne hagyd, hogy a világ csábításai eltérítsenek Téged.
A fegyverbe öltözés nem a fizikai harcra utal, hanem a lelki felkészültségre. Imádkozz nap mint nap, olvasd a Szentírást, és keresd Isten akaratát minden döntésed előtt. Így lesz lelked erős és igy állsz majd készen a megpróbáltatásokra.
Szedd össze minden erődet! A nehézségek és kihívások idején meríts erőt a hitből és Krisztus valódi követőinek közösségből. Az Úr sosem hagy magadra, és mindig ott van melletted, hogy támogasson és vezessen.
Ez a nap emlékeztessen arra, hogy minden nap új lehetőség arra, hogy közelebb kerülj Istenhez, erősítsd hited és lelki erődet. Legyen ez az útravalód ma és mindennap, amíg az Úr vissza nem tér dicsőségben!


IMA: Drága Istenem! Köszönöm, hogy ebben a bizonytalan világban, amelyben olyan sok ember elveszíti a helyes utat, irányt, te arra bátorítasz, hogy figyeljek, öltözzek és erősödjek Veled és általad, hogy minden élethelyzetben megtapasztalhassam a Te szabaditó hatalmadat. Légy áldva és magasztalva szent tanácsodért. Ámen.

2024. július 1., hétfő

Szabaditó Istenemben reménykedem

De én az Urat várom, a szabadító Istenben reménykedem: meg is fog hallgatni Istenem!               Mikeás könyve 7. fejezet 7. vers



Néhány éve Romániában egy rettenetes tragédia történt. Egy kisfiú kiment játszani a házuk elé és habár édesapja a fiú lelkére kötötte, hogy a nem messze levő magas feszültségű elektromos áram oszlophoz ne menjen közel, a fiú mégis közelebb ment a kelleténél és az áram megrázta. A fiú teste lángra kapott, az apja pedig az udvaron látva mi történik, teljes erejéből nekilendült és szaladni kezdett a fia felé. A szomszédok közül néhányan látták a jelenetet és torkuk szakadtából kiabáltak az apának, hogy ne menjen a fia közelébe, mert ő is meg fog halni. Az édesapa azonban nem tudta tétlenül nézni a fia haláltusáját és odament, megfogta a gyermeket, az áram pedig az édesapával is végzett. Te szülőként tudtad volna tétlenül nézni a gyermeked szenvedését? Megálltál volna a szomszédok kiáltására? Vagy a szülői szíved téged is arra késztetett volna, mint azt a bizonyos apát? Ha egy emberben ilyen önfeláldozó szeretet élhet a gyermeke iránt, akkor miért gondolod, hogy a mennyei Atya tehetetlenül nézi a gyermekei nehézségeit?
Amikor életedben próbák és nehézségek lépnek fel, könnyen elcsüggedhetsz és elveszítheted a reményt. Mikeás próféta szavai azonban arra bátorítanak téged, hogy minden kihívás közepette is hittel várj az Úrra. Az Úr az, aki szabadító Isten, és tudhatod, hogy mindig meghallgat téged, amikor hozzá fordulsz.

Az „Urat várni” nem pusztán egy passzív várakozást jelent, hanem aktív bizalmat és reménykedést Istenben. Ez azt jelenti, hogy ne csak saját erődre támaszkodj, hanem bízz az Úrban, aki megerősít és vezet téged. Minden nehéz pillanatban emlékeztesd magad arra, hogy Isten gondoskodik rólad, és meghallgat, amikor hozzá szólsz.

A reményed Istenben biztos támaszt nyújt számodra, különösen a nehéz időkben. Tudni azt, hogy Isten mindig meghallgat, erőt és vigaszt ad. Lehet, hogy nem azonnal kapod meg a választ, de biztos lehetsz abban, hogy Isten hallja kérésedet, és a legmegfelelőbb időben válaszol.

Kérd ma az Urat, hogy erősítse meg hitedet és türelmedet. Bízz abban, hogy szabadító Istened mindig meghallgatja kiáltásaidat, és ott van veled minden pillanatban, készen arra, hogy segítségedre legyen a legmegfelelőbb időben.

Nem azért imádkozunk, böjtölünk, mert azt hisszük ezek által Isten manipulálható, befolyásolható, zsarolható. Azért tesszük ezeket, hogy kifejezzük teljesen Istenre utaltak vagyunk. Teljesen kezébe tesszük hittel a sorsunk. Ha Ő nem segít rajtunk, akkor tehetetlenek vagyunk.

Ima: Drága Istenem, köszönöm, hogy Te vagy a szabadító Isten, akiben mindig bízhatok. Kérlek, erősítsd meg hitemet és add, hogy hűségesen várjak Rád minden helyzetben. Segíts, hogy ne veszítsem el a reményt, hanem mindig Rád tekintsek, tudva, hogy Te meghallgatsz engem és gondoskodsz rólam. Ámen.

2024. június 30., vasárnap

A megtestesült irgalom

Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Máté evangéliuma 14. fejezet 14. vers



Képzeld el, ahogy Jézus megérkezik egy csendes helyre, talán egy tóparti mezőre. Fáradt lehetett, hiszen a szolgálata és az emberek tanítása kimerítő volt. Mégis, amikor kiszállt a csónakból és meglátta a sokaságot, nem önmagára gondolt, hanem a körülötte levő szenvedőkre. Nem fordult el, nem menekült el a felelősség elől; szíve tele volt irgalommal és szeretettel.

Az irgalom szó mély jelentést hordoz. Nemcsak együttérzést jelent, hanem azt is, hogy kész vagy cselekedni a mások érdekében. Jézus számára az irgalom nem csupán érzelem volt, hanem tettekben megmutatkozó szeretet. Ezért, bár fáradt volt, utat engedett az irgalmának, és meggyógyította a betegeket.

Jézus cselekedetei által mindannyian megtapasztalhatjuk Isten szeretetének és irgalmának mélységét. Ő nemcsak a fizikailag betegekhez, hanem a lelkileg megtört emberekhez is odafordult. A mai világban, ahol oly sokan szenvednek, mi is követhetjük Jézus példáját. Lehet, hogy nincs hatalmad csodákat tenni, de irgalmasságoddal, szereteteddel és törődéseddel te is gyógyíthatsz másokat.

Mindannyiunknak lehetősége van Jézushoz hasonlóan irgalmasnak lenni. Akár egy kedves szóval, akár egy segítő tettel, te is megtestesítheted az isteni szeretetet a világban. Az irgalmasság cselekedetei által közelebb kerülhetsz Istenhez és embertársaidhoz.

IMA: Urunk, Jézus Krisztus, köszönjük, hogy Te mindig irgalmas és szerető vagy. Segíts megértenünk és követnünk a Te példádat, hogy mi is irgalmat, szeretetet és gyógyulást hozhassunk a körülöttünk levő világba. Ámen.

Isten türelme

Te mégis sok esztendőn át türelmes voltál irántuk, és lelkeddel, prófétáid által intetted őket, de ők nem figyeltek. Ezért más országok népe...