2024. június 30., vasárnap

A megtestesült irgalom

Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Máté evangéliuma 14. fejezet 14. vers



Képzeld el, ahogy Jézus megérkezik egy csendes helyre, talán egy tóparti mezőre. Fáradt lehetett, hiszen a szolgálata és az emberek tanítása kimerítő volt. Mégis, amikor kiszállt a csónakból és meglátta a sokaságot, nem önmagára gondolt, hanem a körülötte levő szenvedőkre. Nem fordult el, nem menekült el a felelősség elől; szíve tele volt irgalommal és szeretettel.

Az irgalom szó mély jelentést hordoz. Nemcsak együttérzést jelent, hanem azt is, hogy kész vagy cselekedni a mások érdekében. Jézus számára az irgalom nem csupán érzelem volt, hanem tettekben megmutatkozó szeretet. Ezért, bár fáradt volt, utat engedett az irgalmának, és meggyógyította a betegeket.

Jézus cselekedetei által mindannyian megtapasztalhatjuk Isten szeretetének és irgalmának mélységét. Ő nemcsak a fizikailag betegekhez, hanem a lelkileg megtört emberekhez is odafordult. A mai világban, ahol oly sokan szenvednek, mi is követhetjük Jézus példáját. Lehet, hogy nincs hatalmad csodákat tenni, de irgalmasságoddal, szereteteddel és törődéseddel te is gyógyíthatsz másokat.

Mindannyiunknak lehetősége van Jézushoz hasonlóan irgalmasnak lenni. Akár egy kedves szóval, akár egy segítő tettel, te is megtestesítheted az isteni szeretetet a világban. Az irgalmasság cselekedetei által közelebb kerülhetsz Istenhez és embertársaidhoz.

IMA: Urunk, Jézus Krisztus, köszönjük, hogy Te mindig irgalmas és szerető vagy. Segíts megértenünk és követnünk a Te példádat, hogy mi is irgalmat, szeretetet és gyógyulást hozhassunk a körülöttünk levő világba. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...