2024. június 29., szombat

A döntéseid gyümölcse

Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek. Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek. Rómabeliekhez irt levél 6. fejezet 13. vers



Képzeld el, hogy van egy kertész, akinek egy földje van. A földjébe csak gyomnövényt ültet, amit soha nem gyomlál ki. Nap mint nap kel, hogy a gyomokat öntözze, és gondozza őket. Ahogy telik az idő, a gyomok egyre nagyobbak, sűrűbbek és áthatolhatatlanabbak lesznek.
A kertész azonban ráébred tetteinek következményeire, és megváltoztatja módszereit. Elkezd virágokat, fűszernövényeket és gyümölcsfákat ültetni a földjének még be nem vetett területére. Ahogy ezek az új növények nőnek, mindennap örömet és szépséget hoznak az életébe. A kert nemcsak szépségével gyönyörködtet, hanem élelmet is biztosít a számára.
Ennek a kertésznek története egy remek példája annak, hogyan választhatod meg te is, hogy életed erőforrásait mire fordítod. Amikor minden egyes napodat és tettedet az igazság és Isten szolgálatába állítod, életed termékennyé válik, és olyan gyümölcsöket terem, amelyek örökre megáldanak téged és környezetedet is.
Gondold át, hogyan használhatnád te is testedet, testrészeidet az igazság fegyvereiként! Hogyan támogathatod szeretteidet, segítheted a rászorulókat, és élhetsz tisztességes, istenfélő életet? Ne feledd, hogy minden egyes döntésed egy lépés afelé, hogy életed kertje gyomoktól hemzsegjen, vagy éppen virágban pompázzon.

IMA: Istenem, szeretném bölcsen használni testemet, képességeimet, energiámat, hogy az igazság és a szentség eszközévé válhassak. Szeretném magam odaadni magam Neked. Krisztus nevében segíts ennek a fényében élni, cselekedni, dönteni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A keresztény élet célja

...és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a s...