2018. június 6., szerda

Minden a szeretetről szól...


És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok.
1 Korintus 13:2
Az életben úgy érezheted, hogy lelki értelemben "óriás" vagy, mert nagyszerű képességeid vannak, sok feladatot el tudsz végezni kitűnően egy bizonyos pontig.
Addig amíg eljön az idő, hogy az emberek felé szeretetet mutass. Ez azt jelenti, hogy alkalom adtán türelmesnek kell lennünk...kedvesnek...mindent remélőnek...és megbocsátónak.
A szeretet tesztjét nagyon sokszor elbuktam életem során, talán te is kedves olvasóm.
Ilyenkor hiába volt nagy Biblia ismeretem, mert csődöt mondtam abban, hogy úgy szeressek ahogyan Isten akarja, hogy szeressek.
El kellett jönnie az időnek, amikor Isten beleültette a szívembe az Ő szeretetének a magvait, és az Ő segítségével ezek a magvak életre keltek és kihajtottak.
Azóta is tanulom, hogy hogyan mondjak le a saját akaratomról mások érdekében, hogy elfogadjam az embereket olyannak amilyenek, azokkal a nehézségekkel együtt amiken keresztülmennek.
Kedves barátom! Nem számít mennyit imádkozol, ha nem tudod úgy szeretni az embereket ahogyan azt Isten szeretné.
Nem számít hány Biblia verset tudsz pontosan idézni, ha nem tudod helyesen kezelni az embereket.
Az igazi lelki érettség jele az, ha tudsz úgy szeretni, ahogyan Krisztus szeret.
FELADAT: Olvasd el figyelmesen a Korintusiakhoz írt első levél 13. részét és vizsgáld meg mennyire felelsz meg Isten mércéjének a szeretetet illetően.
Ima: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy egyenesen a szívemhez szóltál. Szükségem van arra, hogy megtaníts neked tetsző módon szeretni. Eddig nem volt túl jó a teljesítményem a szeretetet illetően. Ültesd el a szereteted magvait a szívemben, add, hogy felnövekedjen a te szereteted bennem, és látható jelei legyenek az életemben.
Kétségbeesetten szeretném úgy tenni a dolgokat ahogyan te teszed azokat. Segíts nekem Uram, hogy még jobban hozzád hasonlóvá váljak. Jézus Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...