2019. április 6., szombat

MINDVÉGIG UGYANAZ!

Vénségetekig ugyanaz maradok, ősz korotokig én hordozlak! Én alkottalak, én viszlek, én hordozlak, én mentelek meg.
Ézsaiás könyve 46. rész 4. vers








Telve van a világunk lehangoló híradásokkal. Ezeket látva, hallva rádöbbenünk, hogy a világ teljesen beteg és széthullóban van.
Hallunk darabokra hullott házasságokról, családokról, természeti katasztrófákról, öngyilkos merénylőkről.
Egymással háborúskodó gyülekezeti tagokról, éhező gyermekekről, drogfüggő hajléktalanokról.
Rákos daganatban szenvedő barátokról, csődbe jutott vállalkozókról, lázadó fiatalokról.
Amikor ezzel szembesülünk, a szívünk kicsit mindig megszakad.
Természetesen világos számomra, hogy a bűn a csápjaival, mint valami óriáspolip behálózta a földet, mióta Ádám és Éva vétkezett és ez alól egy generáció sem kivétel.
Egy kozmikus harc zajlik jó és gonosz között, ami csak Krisztus eljövetelével fog lezárulni.
Az emberek bántani, gyilkolni, és tönkretenni fogják egymást amíg a békesség hercege el nem jön és átveszi az uralmat minden fölött.
Addig ameddig az elveszett emberek zúgolódnak, mi, akik Isten gyermekei vagyunk, tartsunk ki, és támaszkodjunk a következő igei igazságokra:


"És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap. 1 Mózes 1:31"


"De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Róma 8:37"


" De ahol megnövekedett a bűn, ott még bőségesebben kiáradt a kegyelem; Róma 5:20"


"Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz." 55. Zsoltár 22. vers


" Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van. 1 János 4:4"


"Mert csak egy pillanatig tart haragja, de egész életen át a kegyelme. Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás." 30. Zsoltár 5. vers


"Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, 2 Korintus 4:17"


"Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk. Róma 8:18"


Tehát sírhatunk az Úr előtt, menekülhetünk az Ő szerető karjaiba, elfogadva az Ő kegyelmét, amit ránk áraszt.







IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, mert csodálatos vagy. A Te gyermekeidet nem hagyod el, vigasztalod, támogatod, segíted. Segíts nekünk, hogy a Te Igéd igazságára alapozzuk életünket és nem légből kapott véleményekre, beszédekre. Krisztus nevében, Ámen.

2019. április 5., péntek

MINDENNEK ÉRTELME VAN!

Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is.
Korintusiakhoz írt első levél 1. rész 5. vers








Gyakran csodálkozunk, hogy bizonyos rossz dolgoknak miért kell megtörténniük életünkben.
Egy mély veszteség, egy önfejű gyermek, egy rákos daganat, egy közeli személy árulása.
Talán azon is gondolkozunk, hogy ezek a dolgok büntetésként érnek-e minket.
Amellett, hogy Isten megítéli a fel nem ismert ,meg nem vallott bűnöket életünkben, és, hogy a bűnnek következménye van, Isten egy másik ok miatt is megenged hasonló dolgokat életünkben.
Mégpedig azért, hogy mi is tudjunk szolgálni azok felé, akik hasonló körülmények közé jutnak.
( 2 Korintus 1:3-4)
Aki már ment át a gyász fájdalmán, és tapasztalta Isten vígasztalását, tökéletes eszköz lehet abban, hogy megvigasztaljon másokat Isten általa.
Isten át tud vezetni minket a halál árnyékának völgyén is, hogy aztán eszközök legyünk mások életében, közvetítsük azt a vigasztalást, amivel Isten vígasztalt minket.
Isten képes az Ő beszédének igazságával megerősíteni minket, választ adni csodálatos módon az imádságainkra,
Az örömünket vissza tudja adni, a hitünkben pedig meg tud erősíteni.
Fel mered vállalni mások előtt a sebezhetőséged azáltal, hogy megosztod velük a nehézségeket amiken keresztülvezetett Isten, annak érdekében, hogy Isten vigasztalást adjon a sebzett szívüknek?


IMA: Istenünk, a te szíved gyermekeid szívével együtt dobog. Köszönjük, hogy a mi életünkben mindennek értelme van. A szenvedésnek is, a veszteségnek is, a betegségnek is, a vigasztalásnak is, a szabadulásnak is.
Segíts nekünk, hogy vállaljuk sebezhetőségünket azáltal, hogy kitárjuk szívünket mások előtt, és megosztjuk velük nehézségeinket és a vigasztalást amit ezek közepette nyertünk.
Érints meg Istenünk minden kedves olvasót aki nem ismer téged. Krisztus vére minden ember bűnére elegendő. Krisztus nevében segíts nekik megbékülni Veled. Ámen.




2019. április 4., csütörtök

Oda fúj, ahová akar!

Amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. 
János evangéliuma 16. rész 13. vers


Krisztus, Nikodémussal való beszélgetésében a Szentlelket és a munkáját a szélhez hasonlítja, amely oda megy, oda fúj ahova akar. (János 3:8)
Néha a hangja, egy lágy, halk szellőhöz hasonlóan szólal meg a szívünkben.
Talán arra szólít, hogy tegyünk valami kedveset, írjunk egy bátorító levelet, vagy hívjunk fel valakit.
Ha nem figyelünk Istenre, ezt a lágy hangot elmulaszthatjuk, a zajos, rohanó világban. Szánjunk időt arra, hogy csendben kérjük Istent, jelentse ki nekünk akaratát életünkre nézve.
Máskor úgy "fúj" a Szentlélek szele a lelkiismeretünkre, mint egy hideg, hasító, erős, téli szél.
Szavai rámutatnak bizonyos bűnre az életemben, vagy mulasztásra, ezáltal pedig megszégyenülök és ugyanakkor elítélem magam, hogy Isten kegyelmében részesülhessek.
Amikor szembesít önzőségemmel, lustaságommal, hitetlenségemmel, bánkódom az én Istenem előtt, amíg Ő fel nem emel.
Máskor mint egy forgószél magával ragad a Szentlélek, hogy egy futó pillantást vethessek az Ő hatalmára, fenségére.
Ilyenkor kísértésbe eshetünk, hogy magát a megtapasztalást jobban dicsőítsük, mint azt, aki a megtapasztalásban részesített minket.
Megtanultad felismerni a Szentlélek hangját életedben? Egyáltalán Isten gyermeke vagy? Hallottad valaha?
Ha Isten gyermekeiként fogékonyabbak szeretnénk lenni a Szentlélek szavára, fontos naponta imádságban, Bibliaolvasással időt töltenünk.
A Szentlélek mindig a Bibliával összhangban szól hozzánk. Isten nem mond ellent önmagának.
Bármit is mond neked a Szentlélek ma, bátorítalak, hogy engedelmeskedj Neki.
Istennek van egy terve és arra hív, hogy te is része légy ennek a tervnek.


IMA: Istenünk, méltó vagy a magasztalásra, mert nem hagytál minket árván. A Szentlélek által velünk vagy minden napon a világ végezetéig. Fogd a kezünket, szólj hozzánk, vezess, ruházz fel a Szentlélek erejével, hogy járhassunk a Te tervedben. Könyörülj minden olvasón, aki nem a Te gyermeked, hogy megragadja Krisztus keresztjét hit által, és elnyerje az örök élet ajándékát, a Szentlélek jelenlétével együtt. Krisztus nevében, Ámen.

2019. április 3., szerda

VALAKI HAZA VÁR!

Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük;
és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."
Jelenések könyve 21. rész 3-4. vers





Egy amerikai férfi, az egyetem elvégzése után, arra szánta az életét, hogy Afrikában hirdesse az evangéliumot minden embernek aki nyitott azt meghallgatni.
20 év után, az orvosok megállapították, hogy egy trópusi betegségben szenved, és arra biztatták, hogy mielőbb hagyja maga mögött Afrikát és térjen haza.
A misszionárius befejezettnek érezte az afrikai küldetést, és repülővel hazaindult.
20 év hosszú idő. A repülő a reptéren landolt, majd a misszionárius kiszállásra készült.
Nagy zajra lett figyelmes. Fúvósok játszottak és észrevette, hogy egy magángép amelyiken az Egyesült Államok elnöke utazott, akkor landolt a reptéren.
Az elnök pihenésképp vadászni volt és aznap tért vissza.
A misszionárius gondolkodni kezdett:
" Istenem! Én egész eddigi életemet Neked szántam. Hirdettem az evangéliumot Afrikában, most pedig betegen megérkezem a reptérre és egy lélek sem fogad.
Az amerikai elnököt, aki vadászgatással ütötte el az időt, ilyen népes, ünnepélyes fogadóbizottság köszönti."
A Szentlélek által, Isten megszólalt ennek az embernek a szívében:
" Drága gyermekem! Az elnök hazaért. De ne feledd! Te még nem értél igazán haza."
Talán benned is felmerült, mint Péterben:
"Uram, mi elhagytunk mindent és követtünk Téged, mi lesz hát a jutalmunk?"
Vannak Istennek áldásai az övéi számára itt a földön is. Az Ő háza mindenütt nyitva áll előttünk, az Ő gyermekei mindenütt a testvéreinkké, családunkká váltak.
Az igazi jutalom viszont majd az eljövendő örökkévalóság korszakában vár ránk.
Ott töröl le Isten minden könnyet a szemünkről, ott töröltetik el a halál, a gyász, a jajkiáltás, a fájdalom.
Itt még használja ezeket a rossznak tűnő dolgokat, amelyek könnyekre fakasztanak minket arra, hogy örök dicsőség szerzőivé váljanak számunkra.
Ne feledjük! Még nem vagyunk otthon! Tartsunk ki a keskeny úton, vagy lépjünk rá a keskeny útra és járjuk végig a Krisztus által kijelölt utat. A maga idejében jutalmat kapunk, ha nem adjuk fel.
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, mert csodálatos vagy. Te vagy az, aki velünk vagy életünk minden napján. Te vagy az, aki itt a földön a szenvedést, a könnyeket is javunkra tudod fordítani. Te vagy az, aki majd ha hozzád érkezünk, megjutalmazol minket, és eltörlöd a szenvedést, halált végérvényesen. Krisztus által segíts mindvégig kitartani hitben. Ámen.

2019. április 2., kedd

IDEGENEK ÉS JÖVEVÉNYEK ÖRÖME!

Hitben haltak meg ezek mind, anélkül, hogy beteljesültek volna rajtuk az ígéretek. Csak távolról látták és üdvözölték azokat és vallást tettek arról, hogy idegenek és jövevények a földön.
Így azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített.
Zsidókhoz írt levél 11. fejezet 13, 16. vers



Szenvedsz? Szűkölködsz? Csalódtál? Elhagytak a körülötted levő emberek? Talán leereszkedő és könnyelmű mondatokat dobnak oda neked vigasztalásként?
A fő kérdés az, hogy Isten gyermeke vagy-e?
Ha igen, akkor a körülményeid ellenére boldog vagy. Van egy mennyei Atyánk, aki nem sajnálta a legdrágábbat odaadni értünk, Krisztust a tisztát, örökkévalót.
Igen földből vagyunk, igen harmatgyengék, cserépedények vagyunk, de az a kérdés mi után vágyakozunk? Csak láthatók után? Esetleg nyitva vannak a lelki szemeink?
Mózes, Ábrahám, Gedeon, Nóé, Énókh, Ábel és még hosszan sorolhatnánk, olyan emberek voltak, akik hitben éltek és hitben haltak meg. Még csak távolról szemlélték hit által az örökségüket, de máris üdvözölték azt, mintha már megkapták volna.
Örömhír, hogy Isten nem szégyenli az Ő gyermekeit, akik hitszemeikkel is látnak, nemcsak fizikai szemeikkel, értelmükkel.
Ami ennél sokkal több, készített nekünk várost is, amely örökkévaló, és amelyben Isten gyermekeiként élhetünk örökké Isten jelenlétében. Bármin megyünk is keresztül, Isten gyermekeiként életünk legjobb része még előttünk áll. A halál nem a vég, hanem az örökségünkbe lépésünknek a kapuja. Dicsőség az Úrnak. Biztonságban vagyunk már itt a földön. Történjen bármi, szeretett Atyánk szeme mindig rajtunk van. Féltő szeretete kísér minket. Feddése, dorgálása, vesszeje mind vigasztalnak minket, hiszen tudjuk, hogy ezek által is az örökségünkre készít, formál minket.
Törjön föl hát a Krisztusból fakadó el nem múló öröm életünkből. Többé már nem vagyunk foglyok, hanem fiak vagyunk. Többé már nem vagyunk szegények, hanem a végtelenül gazdag mennyei Atya örökösei. Többé nem céltalan az életünk, hiszen a Földön csak átutazók, jövevények, idegenek vagyunk.
Miért bánkódunk ha nem fogadnak be minket? Miért szomorkodunk, ha nem fogadják bizonyságtételünket? Miért szomorkodunk, ha lenéznek minket, rágalmaznak minket a keskeny úton járva? Nem különb a szolga a mesterénél.
Méltó Krisztusunk minden dicséretre, hogy megváltott minket és biztos sziklára állította lábainkat. Egyedül Ő! Egyedül Ő! Egyedül Ő! Nekünk semmi érdemünk! Csak a Krisztus keresztje, csak az Atya kegyelme amivel dicsekedhetünk.
Három dolgot bíz ránk ma mennyei Atyánk, amit tennünk kell addig, amíg mennyei Atyánkhoz hazaérkezünk.
1. Mindig legyünk készek számot adni a bennünk levő reménységről. (1 Péter 3:15)
Éberen kell figyelnünk egész nap azokat a lehetőségeket, amelyek kihasználhatunk arra, hogy az evangélium által bátorító szót mondjunk. Ha nem keressük tudatosan az alkalmat, akkor senkivel sem fogjuk megosztani a bennünk élő reménységet.
2. Mindig légy készen a vendégszeretet gyakorlására.
Nem akkor amikor valamiféle hasznod származik belőle. Nem akkor amikor egy aranygyűrűs férfi van az ismerősi körödben, vagy egy olyan illető, akinek a barátságából valamilyen módon hasznot akarsz húzni.
Az efféle vendégszeretet nem kedves Istennek.
Legyünk egymást megelőzőek a vendégszeretetben olyan esetekben is, amikor a vendég fogadáshoz nem köthető semmilyen érdek. Így a mennyei Atyánk jutalmaz meg minket.
Zsidók 13:2-ben olvassuk, hogy egyesek tudtukon kívül angyalokat vendégeltek meg.
3. Mindig legyünk készek Krisztus nyomdokait követni megbánás nélkül.
Tudjuk, hogy életünk a harmathoz hasonlít. Mielőtt igent vagy nemet mondanánk valamire, kérdezzük meg magunktól:
Ha ma befejezném földi életemet, számítana valamit az ami tenni akarok, vagy az amit nem akarok megtenni?
A Föld nem a végleges otthonunk. Az örökkévalóságba tartunk. Mire várunk hát? Sok teendőnk van még Urunk szőlőjében.
Végül ne feledjük! Nem a mi cselekedeteink üdvözítenek, azok csak bizonyítékai a Krisztusban vetett élő hitünknek!


IMA: Atyánk tied minden dicsőség. Köszönjük, hogy Te nem szégyelled gyermekeidet, szereted azokat akik hitben élnek és hitben halnak meg.
Köszönjük, hogy nem szégyellsz minket, még akkor sem, ha mi sokszor szégyelljük magunkat. Köszönjük, hogy készítettél nekünk országot. Szeretnénk kérni az engedelmesség lelkét, hogy a Te munkádban találj minket amikor visszajössz. Krisztus nevében, Ámen.

2019. április 1., hétfő

IMÁBAN NYERT CSATÁK!

Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 21. vers






Ha imádság témakörben el akarunk mélyülni a Szentírás igazságaiban, több példával is fogunk találkozni amik a kitartás fontosságáról tanítanak minket.
" Akkor ezt mondta Jákobnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. (1 Mózes 32:21)"
A szíro-föníciai asszonyról azt olvassuk, hogy megalázta magát, könyörgött Krisztusnak, hogy gyógyítsa meg a démon által megszállt kislányát.
Annak érdekében, hogy Krisztus próbára tegye kitartását és hitét, látszólag elutasította a kérését.
Ez az asszony viszont szerette a lányát. Felismerte, hogy Krisztus az egyetlen reménysége. Ahelyett, hogy fennhéjázó választ adott volna Krisztus próbatételére, még jobban megalázta magát és szelíden kérlelte Krisztust addig, amíg Krisztus meggyógyította a lányát.
Mikor D. L. Moody megtért és újjászületett, elkezdett imádkozni a barátaiért.
Mindegyik barátja, egyet kivéve, megtért még Moody életében, az egy kivétel pedig Moody halála után 3 hónappal tért meg.
Mi az amiért viaskodsz Isten előtt imádságban? Talán egy tékozló gyermeked? Egy lehetetlen anyagi helyzet? Egy orvosi csoda? Egy megtört házasság?
Isten szava mondja:
"Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jakab levele 5. rész 16. vers
A Szentlélek a következőre is emlékeztet minket:
"A kik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd." 126. Zsoltár 5. vers
Csatlakozzunk tehát Jákobhoz, a sziro-föníciai asszonyhoz, D. L. Moodyhoz, ami az eltökélt és kitartó imádkozást illeti.
Hiába kérleljük a környezetünkben levő embereket, hogy tegyék meg azt, ami üdvösségükre van, mert egyedül nem fog menni. A Krisztus félelmében "kilőtt" imádság "nyílvesszői" azonban szíven találhatják őket a Szentlélek vezetése által.
Tarts igényt Isten ígéreteire bátorsággal és hittel. Isten nem fogja megvetni a hittel teljes, alázatos, töredelmes szív kéréseit.
Ehhez szív kell, nem elme. Ha neked nem fáj, hogy a környezetedben az emberek mennek a kárhozat felé, rajzolj egy kört magad köré és imádkozz ébredésért a körön belül.







IMA: Istenünk, csodálatos vagy, igaz vagy, hatalmas vagy, örökkévaló vagy, hűséges vagy. Magasztalunk Téged. MI pedig nélküled semmik vagyunk, a Szentlelked nélkül halottak, bénák, süketek, rövidlátóak, tehetetlenek vagyunk. Kérünk eleveníts meg minket. Erősítsd meg szívünket, kezünket, térdeinket a kitartó és akaratod szerint való imaharcokra. Krisztus nevében, Ámen.

A közösség, amely felemel

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülálló...