2019. április 1., hétfő

IMÁBAN NYERT CSATÁK!

Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.
Efézusiakhoz írt levél 5. rész 21. vers






Ha imádság témakörben el akarunk mélyülni a Szentírás igazságaiban, több példával is fogunk találkozni amik a kitartás fontosságáról tanítanak minket.
" Akkor ezt mondta Jákobnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. (1 Mózes 32:21)"
A szíro-föníciai asszonyról azt olvassuk, hogy megalázta magát, könyörgött Krisztusnak, hogy gyógyítsa meg a démon által megszállt kislányát.
Annak érdekében, hogy Krisztus próbára tegye kitartását és hitét, látszólag elutasította a kérését.
Ez az asszony viszont szerette a lányát. Felismerte, hogy Krisztus az egyetlen reménysége. Ahelyett, hogy fennhéjázó választ adott volna Krisztus próbatételére, még jobban megalázta magát és szelíden kérlelte Krisztust addig, amíg Krisztus meggyógyította a lányát.
Mikor D. L. Moody megtért és újjászületett, elkezdett imádkozni a barátaiért.
Mindegyik barátja, egyet kivéve, megtért még Moody életében, az egy kivétel pedig Moody halála után 3 hónappal tért meg.
Mi az amiért viaskodsz Isten előtt imádságban? Talán egy tékozló gyermeked? Egy lehetetlen anyagi helyzet? Egy orvosi csoda? Egy megtört házasság?
Isten szava mondja:
"Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének."
Jakab levele 5. rész 16. vers
A Szentlélek a következőre is emlékeztet minket:
"A kik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd." 126. Zsoltár 5. vers
Csatlakozzunk tehát Jákobhoz, a sziro-föníciai asszonyhoz, D. L. Moodyhoz, ami az eltökélt és kitartó imádkozást illeti.
Hiába kérleljük a környezetünkben levő embereket, hogy tegyék meg azt, ami üdvösségükre van, mert egyedül nem fog menni. A Krisztus félelmében "kilőtt" imádság "nyílvesszői" azonban szíven találhatják őket a Szentlélek vezetése által.
Tarts igényt Isten ígéreteire bátorsággal és hittel. Isten nem fogja megvetni a hittel teljes, alázatos, töredelmes szív kéréseit.
Ehhez szív kell, nem elme. Ha neked nem fáj, hogy a környezetedben az emberek mennek a kárhozat felé, rajzolj egy kört magad köré és imádkozz ébredésért a körön belül.







IMA: Istenünk, csodálatos vagy, igaz vagy, hatalmas vagy, örökkévaló vagy, hűséges vagy. Magasztalunk Téged. MI pedig nélküled semmik vagyunk, a Szentlelked nélkül halottak, bénák, süketek, rövidlátóak, tehetetlenek vagyunk. Kérünk eleveníts meg minket. Erősítsd meg szívünket, kezünket, térdeinket a kitartó és akaratod szerint való imaharcokra. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...