2019. március 30., szombat

ELVÉGZI A MUNKÁT GYERMEKEIBEN!

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.
Filippekhez írt levél 1. rész 6. vers





Ha tetszik, ha nem, te és én, üvegházban élünk. Ne gondold, hogy csak a lelkipásztorra és a családjára vonatkozik ez. Ha te keresztény vagy, esetleg csak annak tartod magad, máris figyelnek az életedre, a családod életére.
Ami ennél sokkal fontosabb, Isten is figyeli az életed. Nyitott könyv vagy előtte. " Mert az ÚR látja az ember útjait, és figyeli minden lépését."
Példabeszédek könyve 5. rész 21. vers
Isten látja amikor valakit megdicsérsz, miközben megveted szíved mélyén. Látja amikor teszel egy ígéretet, úgy, hogy már abban a pillanatban tudod, hogy sosem fogod betartani.
Isten tudja azt, amit senki más nem tud rólad. Mennyire vagy irigy, fösvény, önző, képmutató, mennyire tiszták a gondolataid, mennyire tiszták a jónak látszó cselekedeteid indítékai stb.
Példabeszédek könyve 15. rész 3. vers szintén ezt erősíti meg:
Mindenen rajta tartja szemét az ÚR, a gonoszakat és a jókat egyaránt figyeli.
Kit érdekel mit gondolnak rólunk az emberek?
Saul magas férfi volt, minden csatát megnyert, kivéve azt amelyikben meghalt, gazdag volt, egy egész ország hatalma összpontosult a kezében, az asszonyok így magasztalták: " Saul megölte ezerét..."
Isten véleménye vele kapcsolatosan egyszerű volt:
Az ÚR azonban ezt mondta Sámuelnek: Meddig bánkódsz még Saul miatt, hiszen én elvetettem, és nem marad Izrael királya? Sámuel első könyve 16. rész 1. vers
Isten azt mondja: " Szentek legyetek, mert én az Úr szent vagyok."
Úgy éljük mindannyian életünket, hogy egy szent, tiszta, tökéletes Isten figyeli minden apró gondolatunkat, lépésünket.
Tudja még azt is mikor alszunk. Ha Isten az Atyánk a Szentlélek újjászülő munkája által, akkor vágyunk a szentségre. Arra, hogy az Atyánkhoz hasonlóvá váljunk. Ha nem vagyunk az Isten gyermekei, akkor azt mondjuk:
" A mai világban senki sem szent. Nem is lehet szent életet élni. Tehát Istent nem kell komolyan vennünk, mert amit kér az lehetetlen."
Ha engedelmeskedünk Isten szavának, az életünk jobb, tisztább, boldogabb, biztonságosabb, egészségesebb, és beteljesedett lesz.


Isten tudja azt is, hogy törékenyek vagyunk.


" Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz
Hiszen tudja, hogyan formált, emlékszik rá, hogy porból lettünk." 103. Zsoltár 13-14. vers
Ne feledjük! Ez a megállapítás csak az istenfélőkkel kapcsolatosan igaz.
Azokra igaz, akik Isten gyermekeiként vágynak arra, hogy szentek legyenek.
Akik tudják, hogy megkaptuk az erőt, hogy szentek, kegyesek legyünk. Nemcsak a kegyesség látszata van immár életünkben, hanem a Szentlélek által a kegyesség ereje is.
Nem kell tehát folyamatos próbálkozások és sikertelenségek körforgásában élnünk.
Miért? A Filippi 2:13-ban válaszol nekünk a Szentlélek:
"...mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően."
Ha teljesen átadjuk magunkat Istennek, és rendszeresen tápláljuk a lelkünket szavával, Krisztus szavát engedjük lakni a szívünkben gazdagon, ( Kolossé 3:16), Isten elkezd minket megváltoztatni, éretté tenni, és a megszentelődés munkája növekedni fog bennünk. Mi szentek vagyunk Krisztus által, és ez a kegyelem olyan erőteljes, hogy átváltoztat minket napról-napra még inkább Krisztus képmására.
Isten gyermekeiként nem kell erőlködnünk a gyümölcstermés érdekében. Ha az ördög az atyánk, akkor pedig hiába erőlködünk, mert rossz fa, nem teremhet jó gyümölcsöt.
Ha tehát azt tapasztalod, hogy Isten dicsőségére gyümölcsöt teremni, a megszentelődés útján haladni lehetetlen a mai világban, akkor újjá kell születned.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy nem hagyod el gyermekeidet. Tökéletes Atya vagy és tökéletes gyermekeiddé akarsz formálni minket. Szeretnénk még inkább vágyakozni a szentséged, tisztaságod után. Bocsásd meg minden mulasztásunk és munkáld bennünk az akarást, a gyümölcstermést. Adj újjászületett életet minden kedves olvasónak, hogy megtapasztalja a Te beszéded erejét. Krisztus nevében köszönjük, hogy a tieidben befejezed a megszentelődés munkáját az ítélet napjára. Ámen.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...