2022. november 26., szombat

Isten felépíthet téged

Akkor örömmel ünnepelték meg Izráel fiai, a papok, a léviták meg a többiek, akik a fogságból hazatértek, az Isten háza fölszentelését. Ezsdrás könyve 6. fejezet 16. vers




Körülbelül 20 évbe került a jeruzsálemi templom teljes újjáépítése. Isten népe sokféle nehézséggel nézett szembe. Feszültséggel teljes időszakban végezte az Isten népe ezt a munkát. Mégis vállalta ezt a nép, mert az Isten akaratának útján jártak.
A fogságból hazatért nép számára a templom fölszentelése egy új kezdet volt. Végre úgy érezhették, hogy hazaérkeztek. Isten háza és jelenléte volt újra a város és a nép életének középpontjában.
Az Isten szava erőt és reménységet adott a népnek. Az emberek hét napot töltöttek ünnepléssel. Tudták, hogy a munkát nem a nagy szakértelmük miatt sikerült befejezniük. Isten ereje és gondoskodása segítette ezt a munkát 20 éven keresztül.
Kinek az érdeme, hogy az eltorzult emberi természet esélyt kapott az újrakezdésre? Jézus Krisztus vállalta, hogy emberré lesz és átélte a földi lét minden fájdalmát, korlátját. Meghalt a kereszten és feltámadásával legyőzte a halált.
Ez után visszatért a Mennybe, hogy helyet készítsen azoknak, akik hisznek az Ő áldozatában és átadták életüket teljesen az Istennek. Az Isten országában minden az Istenről és az Ő dicsőségéről fog szólni. Ott nem lesz templom, mert az egész egy nagy templom lesz, amelynek középpontjában az Isten és az Isten dicsősége fog állni.
Ha úgy érzed romokban az életed, fordulj Ahhoz, Aki felépítheti azt. Ha úgy érzed felépültél és minden jól megy, ne feledd el, hogy kit illet a hála.



IMA: Istenem, szeretnélek őszintén és odaadóan szolgálni Téged. Krisztus nevében segíts ebben, Ámen.

2022. november 25., péntek

Mennyei felhatalmazás

Megkérdeztük az ott levő véneket, és ezt mondtuk nekik: Ki adott nektek parancsot arra, hogy ezt a templomot felépítsétek, és gerendázatát elkészítsétek? Ők azonban ilyen szavakkal feleltek nekünk: Mi a menny és föld Istenének a szolgái vagyunk, és újjáépítjük ezt a templomot, amely sok évvel ezelőtt épült. Izráelnek egy nagy királya kezdte építeni, és be is fejezte.                                                     Ezsdrás könyve 5. fejezet 9, 11. versek



Amikor az Isten munkája halad és az Isten országa épül, nagyon kevés ember marad közömbös. Az emberek egyik csoportja ujjongó örömmel teszi meg, amit csak tud, hogy az Isten munkája előre haladjon.
A másik csoportba tartozók pedig igyekeznek megtenni, ami csak hatalmukban áll, hogy az Isten munkája ne haladjon előre.
Isten népe örömmel építkezett, de a környéken élő népek nem örültek törekvésüknek. Levelet írtak Dárius királynak, hogy az építkezést leállíttassák.
Isten népe tudta, hogy nekik Círus király adott nemcsak engedélyt, de megbízást is a templom és a város újjáépítésére.
A döntő viszont az Isten elhívása volt számukra és ebben erősödtek meg: „Mi a menny és föld Istenének a szolgái vagyunk.”
Isten népe a saját bőrén tapasztalta meg a múltban, hogy milyen szörnyű dolog a Királyok-Királyának elhívását, parancsát megvetni.
Ha Isten gyermeke vagy, akkor királyi megbízott vagy. Jézus Krisztus képviselőjeként élsz és végzed feladataidat.
A feltámadott Krisztus bennünk, általunk és körülöttünk építi országát. Az Ő hatalma által szolgálunk ebben a világban. Hagyd hát az ellenségeskedőket, ne foglalkozz a "Dáriuszokkal", mert az elhívásodat sokkal magasabb szintről kaptad.


IMA: Istenem! Csak a Te szavadra, hatalmadra van szükségem ahhoz, hogy imádságos szívvel szolgálhassak a világban. Szeretnék úgy élni, hogy megdicsőülhess életemben, környezetemben.
Krisztus nevében segíts, Ámen.

2022. november 24., csütörtök

Nem vagy egyedül!

Ezért az ország népe elcsüggesztette Júda népét, és elrettentette őket az építéstől.                         Ezsdrás könyve 4. fejezet 4. vers




Ha elhatározod, hogy abbahagyod a játszadozást és teljesen odaszánod magad az Istennek, akkor biztos lehetsz abban, hogy lesznek ellenségeid.
De mindazok is, a kik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak. ( 2 Timóteus 3:12)
Ha ez nem tudatosul benned, akkor veszélyes tudatlanságban élsz.
Isten népének is voltak ellenségei, akik nem akarták, hogy megépüljön a templom és az Isten népe örömmel egyesüljön.
Az ellenség nem mindig nyíltan, hanem sokszor alattomosan támad. Itt is egy baráti közeledésnek tűnt az, amiről később nyilvánvaló lett, hogy ördögi felforgató munka áll mögötte és az Isten népének ellenségei.
Mivel így is hamar lelepleződtek, igyekeztek egy másik módszert bevetni.
A megfélemlítés módszerével dolgoztak. Az ördög eszköze a hazugság, leuralás és a félelemkeltés.
Isten gyermekei azonban nem a félelem lelkét kapták, mert nem az ördög az életük ura.
Vesztegetéshez is folyamodtak, hogy a hatóságok megnehezítsék az újjáépítés folyamatát, és ha lehet meg is hiúsítsák az Isten házának épülését.
Az Isten emberei ideiglenesen elcsüggedtek és megrettentek annyira, hogy emiatt abba is hagyták az építkezést. Isten azonban tovább munkálkodott és a tervét senki sem tudta veszélyeztetni.
Isten elküldte követeit, hogy általuk ösztönözze és bátorítsa népét, hogy ez által folytassák a templom építését.
Mindig lesznek életedben ellenséges emberek, körülmények, de ne feledd el, hogy Isten rád vonatkozó tervét nem tudják meghiúsítani. Ha átadtad magad teljesen Istennek, akkor tudd, hogy Ő irányítja életedet. Elvégzi munkáját benned és általad. Ne félj hát! Légy éber és józan! Végezd az Isten munkáját és végül nyerd el az örök életet.


IMA: Istenem, sokszor szeretném azt hinni, hogy minden ember őszinte és baráti szándékú körülöttem, de köszönöm, hogy józanságra intettél ma is. Segíts engem vigyázni és imádkozni, hogy elvégezhesd munkádat bennem és általam. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

2022. november 23., szerda

Mit szeret Isten?

Énekeltek, dicsérve és magasztalva az Urat, mert jó, mert örökké tart szeretete Izráel iránt. Az egész nép pedig nagy örömujjongásban tört ki, dicsérve az Urat azért, hogy lerakhatták az ÚR házának az alapját. Ezsdrás könyve 3. fejezet 11. vers




Mi lett volna, ha egyes izraeliták azt mondják, hogy a templomot nem úgy építik meg, ahogyan azt Isten meghagyta Salamon idejében, hanem áttekintik a terveket és újítanak a dolgon maguk ízlése szerint?
Mi lett volna, ha félretették volna az Isten részletes és pontos utasításait a papok és léviták és a maguk ízlése szerint „újítottak” volna a templomi szolgálaton, áldozatokon és dicséreten?
Örült volna Isten? Nem! Onnantól kezdve, hogy életedet átadtad Istennek és tested, szíved a Szentlélek temploma lett, az a fontos, hogy Isten mit mond neked, Isten mit akar veled és nem az a lényeg, hogy mi a te ízlésed vagy elképzelésed.
Isten elsősorban azt várta népétől, hogy építsék meg úgy a templomot, ahogyan azt Ő meghagyta és legyen újra Ő a népe életének középpontjában.
Ez az elsődleges ma is. Nem a zenei stílus, ízlés. a dicsőítésről való elképzelés a döntő, hanem az, hogy átadtad-e már életedet Istennek, Ő van-e életed középpontjában és ez által egységben tudsz-e lenne azokkal, akik szintén újjászülettek?
Kész vagy-e naponként megtagadni magad és áldozatot hozni azért, hogy az Isten neve megdicsőüljön életedben?
Te sem hiheted, hogy csak énekléssel elég dicsőíteni az Istent. Mindenek előtt, az ácsok és egyéb szakemberek az Isten dicsőségére építették az Isten templomát.
Vágysz arra, hogy mindennapi életedben az Isten dicsőüljön meg bármilyen munkádban? Vágysz arra, hogy Lélekben és az Isten igazságában dicsőítsd az Istent azokkal, akik szintén Lélekben és igazságban járnak?

IMA: Istenem köszönöm, hogy a Te családodhoz tartozhatok. Köszönöm a testvéreimet, akikkel egységben szolgálhatlak, dicsőíthetlek Téged. Krisztus nevében, Ámen.

2022. november 22., kedd

Érzelmi világunk gyógyulása!

Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!"
Lukács evangéliuma 12. fejezet 32. vers




Amint a bűn betört az ember életébe, az érzelmi életünk is felborult. Csupa olyan érzelmek kezdtek el úrrá lenni rajtunk, mint a félelem. Isten nem félelemre, bűntudatra stb. teremtette az embert. Viszont amint fellázadtunk Ellene, voltaképp saját magunknak ártottunk, mert kiléptünk abból az egészséges mederből, amelyben élnünk kellett volna ahhoz, hogy tökéletesen boldogok legyünk. Úgy jártunk, mint a hal, amelyik kiugrott a partra, hogy megmutassa, le tudja győzni a vizet, majd a szárazon elpusztult.
Isten a Fiát adta értünk, hogy végre eljusson a tudatunkig, Ő a javunkat akarja. Isten szeretné az érzelmi világunkat is rendben tenni. Ameddig azonban tovább lázadunk ellene, olyan dolgoknak fogunk örülni, amelyeket szégyellni kellene, olyan dolgokkal fogunk dicsekedni, amelyek megtipornak minket emberi méltóságunkban. Amikor Isten gyermekei felemelik a szavukat a bűnös élvezetekkel szemben, voltaképp az érzelmi torzulás ellen emelik fel a szavukat.
A világ által létrehozott hamis élvezeti cikkek, annak a bizonyítékai, hogy nem vagyunk képesek örülni többé az élet valódi élvezeteinek, emiatt igyekszünk ezeket helyettesíteni hamis és saját magunkat lealacsonyító élvezetekkel.
Csoda, hogy a 21. század egyik legnagyobb problémája az önbecsüléssel, önértékeléssel kapcsolatos?
A Szentlélek képes egyedül a szívünket, érzelmi világunkat helyreállítani, majd megnyitni számunkra a szent öröm forrásait. Ezeknek az áldott forrásoknak bűneink állták útját.
A boldogság nem más, mint az édes, áldott harmónia Isten és a mi akaratunk között.



IMA: Istenünk, segíts nekünk felébredni a bűn álmából. Segíts minket, hogy beteg érzelmeink, életünk meggyógyuljanak a Szentlélek által. Krisztus nevében, Ámen.

2022. november 21., hétfő

Ideje hazatérned

Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Lukács evangéliuma 15. rész 17. vers



Kedves olvasóm! Talán azon gondolkozol mostanság te is, hogy miként juthattál oda ahol éppen most vagy?
Az életedben talán úgy érzed, hogy nagyon mélyre süllyedtél. Azt kérdezed magadtól, hogy hogyan veszíthetted el az irányítást ennyire a saját életed felett?
Talán már nem ismersz önmagadra és azt sem tudod, hogy mi a célja a földi életednek.
De Krisztus rajtad is segíthet, ahogyan annyi tékozló fiút hazavezetett már az atyai házhoz.
Ő le akar hajolni hozzád és szeretne magadhoz teríteni.
Krisztus megtörheti a Sátán hatalmát életed felett, ezáltal pedig a gonosz hazugságai helyett, az Isten igazságának sugarai törhetnek be életedbe.
Ezáltal ismét rá fogsz jönni, hogy van egy mennyei Atyád, aki szeret téged.
Rá fogsz döbbenni, hogy Krisztusban újra családra találhatsz és egy mennyei célért küzdhetsz újra földi életedben.
A tékozló fiú amikor magába szállt, úgy döntött tesz egy kísérletet arra, hogy újra az Atya közelébe kerüljön.
Imádkozom azért, hogy ez neked is sikerüljön.
Ő kitárt karokkal fogadja minden bűnbánó tékozló fiát, lányát.
Ő gyűrűt húz az ujjadra, koronát tesz a fejedre, és a megigazulás palástját teríti rád.
Leveszi rólad a régi mocskos természeted rongyos viseletét, és olyan ruhába öltöztet, amely megilleti a királyi gyermekeket.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy szóltál ma hozzám. Csak te tudsz segíteni nekem, hogy újra a régi önmagam legyek. Segíts nekem Istenem! Állíts biztos talajra engem.
Bármin is megyek keresztül, segíts hozzád menekülnöm és emlékeznem arra, hogy ki is vagyok Tebenned. Krisztus nevében, Ámen.

2022. november 20., vasárnap

Isten mindent gyermekeinek adott

Hiszen még a saját Fiát sem kímélte meg, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért! Hogyne adna akkor minden egyebet is a Fiával együtt nekünk?! Római levél 8. rész 32. vers (Egyszerű fordítás)





Ez egy érv a kimagaslótól a kevésbé kimagaslónak. A szilárdtól a könnyelműnek. A leküzdhetetlentől a könnyen leküzdhetőnek.
Ha még a saját Fiát sem kímélte meg, amit elképzelni sem tudtunk volna. Azt, hogy az Atya kiszolgáltatja a szent, tiszta Fiát a mocskos bűnösök becsmérlésének, mészárlásának.
Ha túl tudott lépni azon az akadályon, amit a Fia iránt érzett végtelen szeretete jelentett, és engedte, hogy megöljék, semmi sem állíthatja meg abban, hogy a tervét véghezvigye az Ő gyermekei életében.
Hiszen számára ez volt az elképzelhető legnehezebb dolog.
Mi lehetett volna nehezebb annál, hogy átadja a Fiát az őt köpködőknek, gúnyolóknak, verőknek, azoknak, akik töviskoronát nyomtak a fejébe, akik megkorbácsolták, akik lándzsát szúrtak bele, akik elutasították, elárulták, magára hagyták.
Mi lehetett volna nehezebb az Atyának, mint az Ő végtelenül méltó Fiára helyezni a világ minden egyes mocskát, bűnét?
A végtelenül szent, engedelmes és méltó Fiára?
Pál apostol pedig ezzel érvel. Ha a legnehezebb akadályt is túllépte, hogy megmentsen minket, semmi sem akadályozhatja meg, hogy Krisztusban minden mást is nekünk adjon.
Csodálatos, ha mindezt el is akarod hinni!
Ha Krisztusban vagy, az Atya mindig melletted van, mindegy milyen körülmények között vagy.
Krisztusban egyetlen betegségünk sem mondható büntetésnek az Isten részéről.
Krisztusban az összetört autónk vagy az elromlott bármilyen fontos gépezetünk, nem büntetés Isten részéről.
A házasságban előtűnő nehézségeink, semmiképpen sem Isten haragjának a jelei.
Az elveszített munkahelyeink, nem büntetések többé a bűneink miatt. A kezelhetetlen gyerekeink, már nem Isten haragjának megnyilvánulásai életünkben. Ha Isten gyermeke vagy, minden nehézség egyaránt a lelked javára dolgozik és örök dicsőséget fog szerezni neked. Tekints az Atyára, Krisztusban bízva és a Szentlélek szava iránti engedelmességre törekedve éld le a földi életed.
Micsoda változást idéz elő életedben, ha ezt elhiszed és gyakorlod.
Nézz Krisztusra, szeresd a keresztjét, élj szeretetében és többé nincs okod a félelemre, aggodalomra.


IMA: Atyánk, köszönjük, hogy szeretsz minket. Annyira, amennyire ember sosem fog minket szeretni. Kérünk Téged segíts nekünk, hogy higgyünk az evangéliumnak, legyen valós bűnbánat életünkben, hogy az újjászületés ajándékával és a Szentlélek ajándékával gyermekeddé, örökösöddé tehess minket. Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...