2022. november 20., vasárnap

Isten mindent gyermekeinek adott

Hiszen még a saját Fiát sem kímélte meg, hanem odaadta értünk, mindnyájunkért! Hogyne adna akkor minden egyebet is a Fiával együtt nekünk?! Római levél 8. rész 32. vers (Egyszerű fordítás)





Ez egy érv a kimagaslótól a kevésbé kimagaslónak. A szilárdtól a könnyelműnek. A leküzdhetetlentől a könnyen leküzdhetőnek.
Ha még a saját Fiát sem kímélte meg, amit elképzelni sem tudtunk volna. Azt, hogy az Atya kiszolgáltatja a szent, tiszta Fiát a mocskos bűnösök becsmérlésének, mészárlásának.
Ha túl tudott lépni azon az akadályon, amit a Fia iránt érzett végtelen szeretete jelentett, és engedte, hogy megöljék, semmi sem állíthatja meg abban, hogy a tervét véghezvigye az Ő gyermekei életében.
Hiszen számára ez volt az elképzelhető legnehezebb dolog.
Mi lehetett volna nehezebb annál, hogy átadja a Fiát az őt köpködőknek, gúnyolóknak, verőknek, azoknak, akik töviskoronát nyomtak a fejébe, akik megkorbácsolták, akik lándzsát szúrtak bele, akik elutasították, elárulták, magára hagyták.
Mi lehetett volna nehezebb az Atyának, mint az Ő végtelenül méltó Fiára helyezni a világ minden egyes mocskát, bűnét?
A végtelenül szent, engedelmes és méltó Fiára?
Pál apostol pedig ezzel érvel. Ha a legnehezebb akadályt is túllépte, hogy megmentsen minket, semmi sem akadályozhatja meg, hogy Krisztusban minden mást is nekünk adjon.
Csodálatos, ha mindezt el is akarod hinni!
Ha Krisztusban vagy, az Atya mindig melletted van, mindegy milyen körülmények között vagy.
Krisztusban egyetlen betegségünk sem mondható büntetésnek az Isten részéről.
Krisztusban az összetört autónk vagy az elromlott bármilyen fontos gépezetünk, nem büntetés Isten részéről.
A házasságban előtűnő nehézségeink, semmiképpen sem Isten haragjának a jelei.
Az elveszített munkahelyeink, nem büntetések többé a bűneink miatt. A kezelhetetlen gyerekeink, már nem Isten haragjának megnyilvánulásai életünkben. Ha Isten gyermeke vagy, minden nehézség egyaránt a lelked javára dolgozik és örök dicsőséget fog szerezni neked. Tekints az Atyára, Krisztusban bízva és a Szentlélek szava iránti engedelmességre törekedve éld le a földi életed.
Micsoda változást idéz elő életedben, ha ezt elhiszed és gyakorlod.
Nézz Krisztusra, szeresd a keresztjét, élj szeretetében és többé nincs okod a félelemre, aggodalomra.


IMA: Atyánk, köszönjük, hogy szeretsz minket. Annyira, amennyire ember sosem fog minket szeretni. Kérünk Téged segíts nekünk, hogy higgyünk az evangéliumnak, legyen valós bűnbánat életünkben, hogy az újjászületés ajándékával és a Szentlélek ajándékával gyermekeddé, örökösöddé tehess minket. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...