2019. augusztus 3., szombat

Ami jó, tartsátok meg!

...de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg,
Thesszalonikaiakhoz írt levél 5. rész 21. vers


Vannak olyan lágyszívű keresztények, akik félnek megkérdőjelezni bármit is ami a kereszténység köpönyegét veszi magára, ugyanis attól félnek, hogy vétkezhetnek az Isten Szentlelke ellen.
Újjászületésem előtt, én is hasonló cipőben jártam. Mivel gyakorlatilag sötétségben jártam a lelki dolgokat illetően, nem tudtam megvizsgálni megfelelőképpen semmit, ezért véleményt is féltem mondani bármivel kapcsolatosan. És valóban bölcsebb dolog hallgatni, ha valamit nem tudunk, mint magabiztosan mondogatni olyan dolgot, amiről nem vagyunk meggyőződve.
Ma nagyon sok tévelygő keresztény nem meri elítélni a hamis evangéliumot, hamis apostolokat, mert attól fél, hogy a " szálkával együtt a halat is kidobja."
Attól fél, hogy talán elutasít valamit, ami valójában Istentől van.
Ma nagyon sok éretlen keresztény ezeket az embereket még különösen érettnek is nevezi.
A valóságban azonban ez éppen az ellenkezőjéről tanúskodik.
Ha nem tudunk különbséget tenni az Isten és a gonosz szava között, az voltaképp a Szentlélek vezetésének, világosságának a hiányára utal életünkben.
És nem az a tragédia, ha vakok vagyunk lelkileg, a tragédia az, ha állítjuk, hogy látunk és emiatt nem engedjük Istennek, hogy megnyissa lelki szemeinket.
A hiszékenység nem egyenlő a lelkiséggel.
Az Istentől jövő hit nem vezeti az embert arra, hogy mindenre "Halleluját" kiáltson, ami a szellemi világból ered.
Az Istentől jövő hit nyitott minden olyan dologra ami Isten munkája, és elutasít minden olyan dolgot ami nem Istentől van, legyen az akármennyire káprázatos.
"Vizsgáljátok meg a lelkeket!" parancsolja a Szentlélek az első gyülekezetnek. ( 1 János 4:1)
Ugyanúgy vétkezünk akkor,ha nem ítéljük és nem vetjük el a gonoszt, mint amikor Isten munkája ellen szólunk.
Éppen ma hallottam egy bizonyságtételt valakitől, ami furcsa érzéseket keltett bennem, de a Szentlélek szólt hozzám: " Ne vesd meg amit mond." Erre a világosságra van szükségem, van szükségünk, hogy mindent helyesen vizsgáljunk és csak a jót tartsuk meg.


IMA: Istenem, magasztallak Téged, a Szentlélek csodálatos vezetéséért. Köszönjük a világosságot, a képességet, hogy a Te gyermekeid ismerik a Te hangodat. Ne engedj eltévelyednünk, add, hogy minden olvasó felismerje és elfogadja a Te szavadat, munkádat és elutasítson mindent ami rossz a Te szemeid előtt. Krisztus nevében, Ámen.

2019. augusztus 2., péntek

Minden Isten szeretetével kezdődik!

Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
18. Zsoltár 1. vers



Isten szeretete nélkül, a keresztény életünk gyümölcstelen és értelmetlen. Világosan láthatjuk az 1 Korintus 13-ban, hogy minden a szeretettel és a szeretetben nyer értelmet.
Szeretet nélkül semmilyen cselekedetünknek nincs hatása és nincs értelme sem.
A tízparancsolatot szemlélve is rájövünk, hogy minden az Isten szeretetével kezdődik.
Csodálkozol, hogy csődöt mondasz az emberi kapcsolataidat illetően?
Csodálkozol, hogy háborúságban vagy azokkal az emberekkel is, akik elvileg a legközelebb kellene álljanak hozzád?
" Szeresd az Urat teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből." Ez az első és nagy parancsolat, a második pedig hasonló ehhez: " Szeresd felebarátodat, mint önmagadat."
Érted már miért nem működik a házasságod? Érted már miért nem tudsz hosszú távú kapcsolatokat építeni? Érted már, hogy miért nem tudod megtűrni magad körül még a lelki testvéreidet sem?
Krisztus új parancsolatot adott az övéinek, hogy egymást szeressék, ahogyan Krisztus szerette őket.
Ez csak a Szentlélek által lehetséges. A Szentlélek által lehet részünk őszinte bűnbánatban, a Szentlélek által érthetjük meg, hogy nem Isten, hanem mi vagyunk az okai annak, hogy az Istennel való kapcsolatunk megszakadt és az emberi kapcsolataink is romokban hevernek.
Ha Istenhez térünk, akkor a Szentlélek által egy új természet részesei leszünk, amely merőben különbözik a régitől. A legfontosabb különbség az, hogy amíg a régi, ádámi természet képtelen volt szeretni őszintén Istent, a krisztusi természet által az Isten szeretete határozza meg a földi életünket.
Isten csak az Őt szeretőknek készített országot. Ha úgy gondolod lehetetlen őszintén szeretned Istent, kérd az Ő segítségét. Ami emberek számára lehetetlennek tűnik, Istennek lehetséges.


IMA: Istenünk, szeretnénk növekedni elsősorban az irántad való szeretetben. Tudjuk, hogy amennyiben Téged szeretünk, minden a helyére kerül életünkben. Szükségünk van Rád. Csak Te lehetsz a várunk, kősziklánk, megmentőnk, pajzsunk, szabadítónk, mindenünk. Krisztus nevében, Ámen.

2019. augusztus 1., csütörtök

Istent nem lehet becsapni!

Te pedig, fiam, Salamon, ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az ÚR minden szívet, és megismer minden gondolatot és szándékot. Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg.
Krónikák 2. könyve 28. fejezet 9. vers








Isten örökkévaló Isten. Hatalma végtelen és szavai örök érvényűek. Isten nem olyan, mint talán az édesapád volt aki nem tudta kontrollálni a haragját, túl erőtlen volt ahhoz, hogy megbocsásson bizonyos embereknek és elcsábult ha alkoholról vagy más élvezeti szerekről volt szó.
Isten szeret, de nem úgy, ahogyan sokszor a mai szülők szeretnek. Hány meg hány szülő vált korrupttá a gyerekei miatt, mert annyira "szerette" őket, hogy még a bűnt is szerette velük együtt. Engedte, hogy a gyermekei a házában éljenek tékozló életet, belemerülve a bűn posványába.
Ez nem szeretet. Akit Isten szeret, azt megfeddi és megfenyíti. Mert nem akarja, hogy az övéi elvesszenek bűneik miatt, hanem azt akarja, hogy mindegyik az Ő országának részese legyen. Oda viszont nem mehet be semmi tisztátalan.
Istent nem oda tesszük ahova mi akarjuk, mert Neki nem kell fél szív, fél odaszánás, fél kereszténység. Vagy odaszánjuk magunkat teljes szívvel és készséges lélekkel Neki, vagy le is út, fel is út.
Magunkat becsaphatjuk ahogyan Saul király tette, másokat is becsaphatunk ahogyan Anániás és Safíra tette, de Isten szeme, akinek a szemei olyanok, mint a tűz lángja, nagyon jól látja nemcsak a gondolatainkat, de a szándékainkat is.
Ezért gyűlnek össze ma sokan úgy ébredésért könyörögni, hogy semmi hatása nincs. Könyörgünk ébredésért, miközben félredobjuk az Isten szavát a házasságot, a válást, az adakozást, a Krisztus testét, a gyülekezetet illetően és csodálkozunk, hogy Isten miért nem veszi komolyan a kis összejöveteleinket.
Nincsen nevetségesebb annál, mint mikor olyan keresztények imádkoznak ébredésért akik nagyon szeretnek aludni lelkileg.
Ébresztő Isten népe! Ne bízzuk el magunkat! Salamon apja Dávid király volt, de Isten világosan beszélt vele.
" Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg."
Nehogy azt gondoljuk, hogy ha mi Krisztusra hivatkozunk, akkor élhetünk ahogy akarunk.
Ha nem születünk újjá a Szentlélek által, ha nem helyezzük hitünket és bizalmunkat Krisztusba, ha a hitünk valódisága nem mutatkozik meg Istentől jövő jó gyümölcsökben, minket is félre fog tenni az Úr végleg.
Itt az ideje felébrednünk, és utána kérni az Úrtól azt, hogy másokat is ébresszen fel általunk!


Istenünk, köszönjük, hogy a Te szereteted valódi és a Fiad halála a bizonyíték erre. Köszönjük, hogy nem vagy személyválogató, nem vagy olyan Isten aki elnézi a bűnt, hanem olyan Isten vagy, akinek hatalma van kihozni minket a bűnből. Ébressz fel minden egyes olvasót, Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 31., szerda

Nem magunkat prédikáljuk!

Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért.
Korintusiakhoz írt levél 4. rész 5. vers



Istennek tetszett, hogy emberekre bízza az evangélium hirdetését. Hiszen a kereszténység voltaképp Istennel való élő kapcsolatot feltételez, ezt pedig be kell mutatni más emberek számára.
Fontos tehát megfelelő módon megélnünk és hirdetnünk Jézus Krisztust.
A mai kereszténységben láthatunk olyan tanítókat, akik önmagukat prédikálják Jézus Krisztus helyett.
Csak nézz szét egy keresztény könyvesboltba és lásd meg, hogy mennyi "boldog élet" receptet próbálnak eladni neked "prédikátorok."
Olyan dolgokat olvashatsz, hallgathatsz "evangélium" címszó alatt, aminek semmi köze nincs az Isten beszédéhez. Ezeknek a dolgoknak meg kell történniük. Hiszen az utolsó időben az emberek nagy része elfordul az egészséges tanítástól és a hazug mesékben leli kedvét.
Tehát jól tesszük, ha nem az alapján döntjük el, hogy milyen könyvet vásárolunk például, hogy best seller-e vagy sem?
Isten arra hív minket, hogy Krisztus képmására formálódjunk, Jézus Krisztust és az evangéliumot prédikáljuk elsősorban életünkkel és szavainkkal is.
Van egy másik veszélyes véglet napjainkban, amit szintén látok befurakodni a keresztény világba főleg az Interneten ( de nem kizárólag az Interneten).
Névtelen igehirdetők. Krisztus szeretné ha Őt képviselnénk és nem a magunk képmására formálnánk embereket, de Krisztus követését mindig fel kell vállalni. Pál apostol számtalanszor elmondta azt, hogy hogyan találkozott Krisztussal és hogyan változtatta meg az életét. Vannak Internetes oldalak ahol alázatoskodó szövegek segítségével az oldal tulajdonosai névtelenség mögé bújnak és meglepően sok ember érdeklődik irántuk.
Nagyon veszélyes olyan forrásból inni, amiről semmit sem tudsz. Veszélyes olyan forrásból táplálkozni amiről nem tudhatod igazán, hogy a lelked ellenségéhez tartozik vagy az Istentől ered.
Légy tehát mindig óvatos a névtelen "megmondó prédikátorokkal." Aki nem vállalja fel önmagát, a hitelveit, a küldetését, az nem a világosságban jár.
Végül, szokjuk meg a gondolatot, hogy Krisztus szolgálatra hív minden egyes keresztényt.
Tudom, hogy fogyasztói társadalomban élünk amiből fogyasztói kereszténység alakult ki, de Isten nem változott.
Szeretné ha szolgálnánk mások felé olyan módokon, ahogyan Isten indít Szentlelke által.
Tehát ne mindig magunkra gondoljunk. Gondoljunk arra, hogy kik azok akik felé Isten szeretné ha szolgálnánk.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy hozzánk hasonló törékeny "cserépedényekbe" helyezted az evangélium kincsét.





Segíts, hogy meg tudjuk tagadni önmagunkat és úgy hirdessük Krisztust, segíts, hogy vállaljuk fel kik vagyunk Krisztus által, és segíts, hogy legyünk hatékony eszközeid a mások szolgálatát illetően. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 30., kedd

Ő szeretett minket!

Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
János első levele 4. rész 10. vers



Amint megszületünk és érni kezdünk, felnőttekké válunk, mindannyiunkban kiformálódik egy meglátás Istennel kapcsolatosan.
Ha azonban egy embert nem érint meg az Isten Szentlelkének megújító ereje, ha nem lesz új teremtéssé Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása által, elveszett emberré lesz.
Tudjuk azonban, hogy a bűneset után is maradt az emberben egy kis rész ami Istenre hasonlít.
Tudd meg kedves olvasóm, hogy Krisztus, Isten egyszülött Fia testet öltött és meghalt érted, hogy életed lehessen.
Ennyire számítasz és ennyire szeret téged a világmindenség Istene és teremtője.
Hát nem érted? Hát nem látod? Ez a szeretet, ami mögött a legcsodálatosabb áldozat van.
És még mindig kételkedsz? Még mindig idegen számodra az Isten aki szeret téged?
Az Ő szeretete az igazi és nem a mi kis áldozataink, jótékonykodásaink amivel a lelkiismeretünket akarjuk nyugtatgatni. Kapaszkodj ma teljes hittel és bizalommal Krisztusba, hogy végre hazatalálj, hogy végre életet nyerj, hogy végre megízleld az igazi szeretetet, amire olyan régóta vágysz.

IMA: Istenünk a Te szereteted, kegyelmed, jóságod, irgalmad az igazi. Segíts minket, hogy új életünk lehessen Benned és általad. Légy áldva és magasztalva azért, hogy minden egyes napon számíthatunk Rád, bízhatunk Benned. Krisztus nevében kérlek vezesd haza eltévedt teremtményeidet, Ámen.

2019. július 29., hétfő

Igéd világosság!

Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket.
119. Zsoltár 130. vers



Nyilvánvaló dolog, hogy Istent kizárólag az értelmünkkel és a logikánkkal nem tudjuk megismerni. Maximum a keze munkájának a nyomait vehetik észre a tudósok.
Hogyan is ismerhetnénk meg egy Istent a fizikán keresztül, amikor Ő teremtette ugyan a fizikai törvényszerűségeket, de Ő maga kívül esik ezeken.
Hogyan tudnánk megismerni Istent az idő fogságában élve úgy, hogy Ő az időn kívül létezik?
Az elme természetes világossága által sosem ismerhetjük meg igazán Istent.
Amíg felülről nem kapunk világosságot, Isten lényének mélyebb titkai rejtve maradnak előttünk.
Emlékezzünk Keresztelő János üzenetére:
"János így válaszolt: "Semmit sem szerezhet az ember, ha nem a mennyből adatott meg neki." János evangéliuma 3:27
Itt a mennyből jövő lelki igazságokról beszélt.
Csak a Szentlélek tud elvezetni minket minden lelki igazságra.
A Szentlélek nélkül tanulhatod a teológiát egy életen keresztül, mert maximum arra a szintre fogsz eljutni amire Pilátus. Előtte állt az igazság megtestesülve, ő pedig az igazságról kérdezgetett.
Kérjük hát a Mindenható Istent, hogy adja világosságát elménkbe, szívünkbe, mert anélkül mindannyian halálra vagyunk ítélve.
Ahogyan a növényeknek szükségük van a napfényre az életben maradáshoz, úgy nekünk is szükségünk van az Isten Szentlelkének világosságára.


IMA: Istenünk, megalázzuk magunkat előtted. Talán azt hittük, hogy mi tudunk prédikálni, mindent tudunk a Bibliáról, teológiáról, életről, de a Szentlélek nélkül nincs világosságunk. Újítsd meg minket. Ragyogtasd ránk világosságod, hogy megszabaduljunk a halál árnyékának völgyéből. Krisztus nevében, Ámen.

2019. július 28., vasárnap

NÉVTELENEK!

Közben odahoztak hozzá egy bénát. Négyen vitték. Mivel a tömegtől nem fértek a közelébe, kibontották fölötte a tetőt, ahol volt, és a nyíláson át leengedték a hordágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig, látva hitüket, így szólt a bénához: „Fiam, bűneid bocsánatot nyertek.”
Márk evangéliuma 2. rész 3-5. rész


Névtelenek. Csak azt tudom, hogy hittek,
S hogy Jézus elé egy halálra vált
Gutaütöttet vittek.
Beleütköztek, testbe-vérbe, kőbe,
Sokaságba, falakba, háztetőbe,
De nem tört meg a bátor lendület!
Ha ajtón nem, hát a tetőn keresztül,
De odavitték
Jézus elé betegüket.
Nem hátráltak meg, és a béna járt!

Négy vádoló szempár tekint felém
Az évezredes messzeségen át.
Segítségért sikoltó testvérekkel
Van az utam lépten-nyomon tele,
Akiket vinni kellene,

Jézushoz vinni!
S megállítanak
Emberek, zárt ajtók, kemény falak.
Mégse szabad megállni! Hova lett
Az a tetőt bontó hit, szeretet?
Ki ment fel, ha végezetlen marad
Ma a szent feladat:
Jézushoz vinni embereket!?
Fel! A tetőn át is! Ahogy lehet!
Keresztültörve hittel mindenen,
Ahogy az a négy áldott névtelen!

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy ezeknek a férfiaknak a példáját adod ma elénk. Segíts, hogy legyünk mi is olyan hittel teljesek, találékonyak és kitartóak, mint ők, hogy sok embert vihessünk Eléd. Krisztus nevében, Ámen.




Új szövetség

És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: "Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az ...