2019. augusztus 2., péntek

Minden Isten szeretetével kezdődik!

Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat, pajzsom, hatalmas szabadítóm, fellegváram!
18. Zsoltár 1. vers



Isten szeretete nélkül, a keresztény életünk gyümölcstelen és értelmetlen. Világosan láthatjuk az 1 Korintus 13-ban, hogy minden a szeretettel és a szeretetben nyer értelmet.
Szeretet nélkül semmilyen cselekedetünknek nincs hatása és nincs értelme sem.
A tízparancsolatot szemlélve is rájövünk, hogy minden az Isten szeretetével kezdődik.
Csodálkozol, hogy csődöt mondasz az emberi kapcsolataidat illetően?
Csodálkozol, hogy háborúságban vagy azokkal az emberekkel is, akik elvileg a legközelebb kellene álljanak hozzád?
" Szeresd az Urat teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből." Ez az első és nagy parancsolat, a második pedig hasonló ehhez: " Szeresd felebarátodat, mint önmagadat."
Érted már miért nem működik a házasságod? Érted már miért nem tudsz hosszú távú kapcsolatokat építeni? Érted már, hogy miért nem tudod megtűrni magad körül még a lelki testvéreidet sem?
Krisztus új parancsolatot adott az övéinek, hogy egymást szeressék, ahogyan Krisztus szerette őket.
Ez csak a Szentlélek által lehetséges. A Szentlélek által lehet részünk őszinte bűnbánatban, a Szentlélek által érthetjük meg, hogy nem Isten, hanem mi vagyunk az okai annak, hogy az Istennel való kapcsolatunk megszakadt és az emberi kapcsolataink is romokban hevernek.
Ha Istenhez térünk, akkor a Szentlélek által egy új természet részesei leszünk, amely merőben különbözik a régitől. A legfontosabb különbség az, hogy amíg a régi, ádámi természet képtelen volt szeretni őszintén Istent, a krisztusi természet által az Isten szeretete határozza meg a földi életünket.
Isten csak az Őt szeretőknek készített országot. Ha úgy gondolod lehetetlen őszintén szeretned Istent, kérd az Ő segítségét. Ami emberek számára lehetetlennek tűnik, Istennek lehetséges.


IMA: Istenünk, szeretnénk növekedni elsősorban az irántad való szeretetben. Tudjuk, hogy amennyiben Téged szeretünk, minden a helyére kerül életünkben. Szükségünk van Rád. Csak Te lehetsz a várunk, kősziklánk, megmentőnk, pajzsunk, szabadítónk, mindenünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...