2019. augusztus 1., csütörtök

Istent nem lehet becsapni!

Te pedig, fiam, Salamon, ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az ÚR minden szívet, és megismer minden gondolatot és szándékot. Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg.
Krónikák 2. könyve 28. fejezet 9. vers








Isten örökkévaló Isten. Hatalma végtelen és szavai örök érvényűek. Isten nem olyan, mint talán az édesapád volt aki nem tudta kontrollálni a haragját, túl erőtlen volt ahhoz, hogy megbocsásson bizonyos embereknek és elcsábult ha alkoholról vagy más élvezeti szerekről volt szó.
Isten szeret, de nem úgy, ahogyan sokszor a mai szülők szeretnek. Hány meg hány szülő vált korrupttá a gyerekei miatt, mert annyira "szerette" őket, hogy még a bűnt is szerette velük együtt. Engedte, hogy a gyermekei a házában éljenek tékozló életet, belemerülve a bűn posványába.
Ez nem szeretet. Akit Isten szeret, azt megfeddi és megfenyíti. Mert nem akarja, hogy az övéi elvesszenek bűneik miatt, hanem azt akarja, hogy mindegyik az Ő országának részese legyen. Oda viszont nem mehet be semmi tisztátalan.
Istent nem oda tesszük ahova mi akarjuk, mert Neki nem kell fél szív, fél odaszánás, fél kereszténység. Vagy odaszánjuk magunkat teljes szívvel és készséges lélekkel Neki, vagy le is út, fel is út.
Magunkat becsaphatjuk ahogyan Saul király tette, másokat is becsaphatunk ahogyan Anániás és Safíra tette, de Isten szeme, akinek a szemei olyanok, mint a tűz lángja, nagyon jól látja nemcsak a gondolatainkat, de a szándékainkat is.
Ezért gyűlnek össze ma sokan úgy ébredésért könyörögni, hogy semmi hatása nincs. Könyörgünk ébredésért, miközben félredobjuk az Isten szavát a házasságot, a válást, az adakozást, a Krisztus testét, a gyülekezetet illetően és csodálkozunk, hogy Isten miért nem veszi komolyan a kis összejöveteleinket.
Nincsen nevetségesebb annál, mint mikor olyan keresztények imádkoznak ébredésért akik nagyon szeretnek aludni lelkileg.
Ébresztő Isten népe! Ne bízzuk el magunkat! Salamon apja Dávid király volt, de Isten világosan beszélt vele.
" Ha keresed, megtalálhatod. De ha elhagyod őt, akkor félreállít téged végleg."
Nehogy azt gondoljuk, hogy ha mi Krisztusra hivatkozunk, akkor élhetünk ahogy akarunk.
Ha nem születünk újjá a Szentlélek által, ha nem helyezzük hitünket és bizalmunkat Krisztusba, ha a hitünk valódisága nem mutatkozik meg Istentől jövő jó gyümölcsökben, minket is félre fog tenni az Úr végleg.
Itt az ideje felébrednünk, és utána kérni az Úrtól azt, hogy másokat is ébresszen fel általunk!


Istenünk, köszönjük, hogy a Te szereteted valódi és a Fiad halála a bizonyíték erre. Köszönjük, hogy nem vagy személyválogató, nem vagy olyan Isten aki elnézi a bűnt, hanem olyan Isten vagy, akinek hatalma van kihozni minket a bűnből. Ébressz fel minden egyes olvasót, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...