2019. július 31., szerda

Nem magunkat prédikáljuk!

Mert nem magunkat prédikáljuk, hanem az Úr Jézus Krisztust; magunkat pedig, mint a ti szolgáitokat, a Jézusért.
Korintusiakhoz írt levél 4. rész 5. vers



Istennek tetszett, hogy emberekre bízza az evangélium hirdetését. Hiszen a kereszténység voltaképp Istennel való élő kapcsolatot feltételez, ezt pedig be kell mutatni más emberek számára.
Fontos tehát megfelelő módon megélnünk és hirdetnünk Jézus Krisztust.
A mai kereszténységben láthatunk olyan tanítókat, akik önmagukat prédikálják Jézus Krisztus helyett.
Csak nézz szét egy keresztény könyvesboltba és lásd meg, hogy mennyi "boldog élet" receptet próbálnak eladni neked "prédikátorok."
Olyan dolgokat olvashatsz, hallgathatsz "evangélium" címszó alatt, aminek semmi köze nincs az Isten beszédéhez. Ezeknek a dolgoknak meg kell történniük. Hiszen az utolsó időben az emberek nagy része elfordul az egészséges tanítástól és a hazug mesékben leli kedvét.
Tehát jól tesszük, ha nem az alapján döntjük el, hogy milyen könyvet vásárolunk például, hogy best seller-e vagy sem?
Isten arra hív minket, hogy Krisztus képmására formálódjunk, Jézus Krisztust és az evangéliumot prédikáljuk elsősorban életünkkel és szavainkkal is.
Van egy másik veszélyes véglet napjainkban, amit szintén látok befurakodni a keresztény világba főleg az Interneten ( de nem kizárólag az Interneten).
Névtelen igehirdetők. Krisztus szeretné ha Őt képviselnénk és nem a magunk képmására formálnánk embereket, de Krisztus követését mindig fel kell vállalni. Pál apostol számtalanszor elmondta azt, hogy hogyan találkozott Krisztussal és hogyan változtatta meg az életét. Vannak Internetes oldalak ahol alázatoskodó szövegek segítségével az oldal tulajdonosai névtelenség mögé bújnak és meglepően sok ember érdeklődik irántuk.
Nagyon veszélyes olyan forrásból inni, amiről semmit sem tudsz. Veszélyes olyan forrásból táplálkozni amiről nem tudhatod igazán, hogy a lelked ellenségéhez tartozik vagy az Istentől ered.
Légy tehát mindig óvatos a névtelen "megmondó prédikátorokkal." Aki nem vállalja fel önmagát, a hitelveit, a küldetését, az nem a világosságban jár.
Végül, szokjuk meg a gondolatot, hogy Krisztus szolgálatra hív minden egyes keresztényt.
Tudom, hogy fogyasztói társadalomban élünk amiből fogyasztói kereszténység alakult ki, de Isten nem változott.
Szeretné ha szolgálnánk mások felé olyan módokon, ahogyan Isten indít Szentlelke által.
Tehát ne mindig magunkra gondoljunk. Gondoljunk arra, hogy kik azok akik felé Isten szeretné ha szolgálnánk.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy hozzánk hasonló törékeny "cserépedényekbe" helyezted az evangélium kincsét.





Segíts, hogy meg tudjuk tagadni önmagunkat és úgy hirdessük Krisztust, segíts, hogy vállaljuk fel kik vagyunk Krisztus által, és segíts, hogy legyünk hatékony eszközeid a mások szolgálatát illetően. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...