2018. június 22., péntek

Isten kegyelméből...

De Isten kegyelme által vagyok, a mi vagyok; és az ő hozzám való kegyelme nem lőn hiábavaló; sőt többet munkálkodtam, mint azok mindnyájan de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme. 1 Korintus 15:10
Sose feledjük, hogy Isten kegyelme nem azért adatott nekünk, hogy legyőzzön miatta a bűn, hanem azért, hogy mi győzzük le a kegyelem erejével a bűnt.
Ha Isten gyermekei vagyunk, minden parancsolathoz Isten kegyelmet is fog adni, hogy engedelmeskedni tudjunk neki.
Mi az amire tanítani akart Isten? Mi az a bűn amire felhívta a figyelmed és arra indított, hogy szakíts vele?
Bármi legyen is az, Isten kegyelmének ereje tud neked segíteni.
Pál apostol, "az utolsó az apostolok közül", eszköz volt Isten kegyelme által, hogy az Újszövetség egy jelentős részének létrejöttében közreműködjön.
Gyülekezeteket indított a Szentlélek vezetése alatt, vezetőket nevelt ki Isten bölcsessége és vezetése által, sok egyebet is tett egész földi életének ideje alatt.
Hogy tudta ezt megtenni valaki aki az egyház rombolásából élt?
Isten mindenható kegyelme által. Isten útmutatást adott neki folyamatosan és a kegyelmet, hogy követni is tudja az útmutatásokat.
Nem kérdés többé, hogy elég erősek vagyunk-e, elég bölcsek vagyunk-e? A legfontosabb kérdés, hogy ott van-e a te életedben is az Isten mindent átformáló, újjátevő hatalma?
Isten szeret téged, a kegyelme is bőven elég neked is, a kérdés csak az, hogy megalázkodtál-e már az Isten előtt? Tartottál-e már bűnbánatot és kérted-e már Istent, hogy kegyelme által újítsa meg az életed?
Tedd meg, és olyan emberré fog formálni téged is Isten kegyelme, amilyenről nem is álmodtál.
Ima: Atyám, köszönöm a te kegyelmedet amit kinyilvánítottál életemben. Hadd legyek a te kegyelmed élő bizonyítéka. Segíts, hogy ne hagyjam figyelmen kívül, ne pazaroljam el a Te kegyelmed. Köszönöm a te utasításaidat és a kegyelmet, hogy cselekedni is tudjam őket. Segíts erősödni a Te kegyelmedben és megtanulni, hogyan tudok tökéletesen együttműködni a Te kegyelmeddel. Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...