2018. szeptember 1., szombat

"HŐMÉRŐ" VAGY " HŐFOKSZABÁLYOZÓ"?

Mert az Úr dicsőségének ismeretével betelik a föld, a miképpen a folyamok megtöltik a tengert.
Habakuk könyve 2. rész 14. vers

Talán te is kaptad magad azon, hogy panaszkodsz amiatt, hogy a világ mennyire rossz irányba halad. Szeretetlenség, kapzsiság, pénzimádat, önzés, elvtelenség stb. Ezek az általunk festett képek, gyakran túl borúlátóak, és messze állnak a teljes igazságtól.
A teljes képet Isten látja és tudja. Tehát ez a hozzáállás a "hőmérő" hozzáállás.
Jellemző rá, hogy csak megállapít. Felállít helyes vagy helytelen diagnózisokat. Ezzel alapvetően semmi sem változik. Legalábbis pozitív irányba. Annál inkább negatív irányba.
A Biblia már felvázolta a diagnózist az emberről, a jelen korról is. Az a diagnózis pontos és igaz.
Isten arra hív, hogy legyek és légy "Hőfokszabályozó".
Nincs elég szeretet a világban?
Akkor teljes szívből vágyjak arra, hogy Isten szeretetének a hordozója, terjesztője, csöve legyek.
Nincs elég hiteles példa? Akkor Isten segítsége által váljunk mi is azzá.
És ne mondogasd, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
Ha egy kis követ beledobunk egy tóba, máris milyen nagy fodrozódások keletkeznek.
Ha sok kis követ beledobunk akkor egészen megváltozik a kép.
Tehát Isten arra hív, hogy az Ő dicsőségének ismerete, először is a mi életünkből ömöljön ki a környezetünkre.
Így, hiszem, hogy eszközök lehetünk más emberek életében is, hogy a sok kis "forrás", megtölthesse a világ nagy tengerét.
Ehhez fontos, hogy ma is rá legyünk kapcsolódva az Élő víznek forrására, Istenre.


IMA: Atyám, Istenem, köszönöm, hogy megtöltötted az én életemet is a dicsőséged ismeretével. Olyan gyönyörű vagy. Csodállak és minél többet tudok rólad, annál többet szeretnék tudni. Minél inkább elmerülök Benned, annál inkább kívánlak szolgálni, szeretni, és ismereted dicsőségének hordozója lenni. Bocsásd meg, hogy olyan sokszor önmagammal voltam eltelve, és nem a Te gazdagságoddal. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 31., péntek

NINCS TÖBB KÉNYELEM ÉS EGY HELYBEN TOPORGÁS!

Ezek által igen nagy és értékes áldásokkal ajándékozott meg bennünket, ahogyan megígérte. Ezeket az áldásokat pedig azért adta, hogy saját isteni természetének részesei lehessünk, és a világban lévő romlottságtól elmenekülhessünk. A romlottság gyökere az olyan kívánság, amely gonosz dolgokra irányul.
2 Péter 1:4

Sok hívő keresztény végtelenül kényelmes. A kényelem és a tétlenség a legnagyobb ellenségeink közé tartoznak, mert megakadályozzák, hogy hitből-hitbe és dicsőségről-dicsőségre haladjunk.
Ha engeded, a kényelem nagyszerű élményektől tud megfosztani téged. Olyan élményektől, amelyeket Isten csak a te számodra tartogat.
Isten szeretné, ha szent életet élnél, teljes hittel és bizalommal Benne.
Nincs több kényelmeskedés és egy helyben toporgás.
Kövesd Istent, fedezd fel az Ő szent tervét, tanulj meg bízni az ígéreteiben melyekhez örökre hűséges marad, fogadd el és járj az Ő végtelen erejében.
Légy részese Isten tökéletes, gyönyörű, színtiszta szeretetteljes természetének.


Ima: Atyám, Istenem! Hiszek a Te szavadnak és szívembe zárom azt. Segíts meglátni, hogy a kényelem és a komfortzóna a legnagyobb ellenségeim. Szeretnék növekedni Krisztusban, állandóan mozgásban lenni, hogy hitből-hitbe és dicsőségből-dicsőségbe vezethess.
Segíts egy szent életet élnem és a Te természeted részesévé válnom. Krisztus nevében, Ámen.


2018. augusztus 30., csütörtök

MAGASABB SZINTRE FOG EMELKEDNI AZ ÉLETED!


Az örömhír mutatja meg, hogyan teszi Isten a maga számára elfogadhatóvá az embert. Ez pedig kezdettől mindvégig az Istenben való hit által történik. Ahogyan az Írás mondja: „Akit a hite alapján Isten elfogad, az örökké élni fog.”
Róma 1:17
Mert a mostani, könnyen elviselhető szenvedéseink csak rövid ideig tartanak, mégis örök dicsőséget szereznek számunkra! Ez a dicsőség pedig olyan csodálatos, hogy össze se lehet hasonlítani a szenvedéseinkkel.
2 Korintus 4:17

Minden amit az életednek ebben a szakaszában tapasztalsz meg, csak felkészít a dicsőség következő szintjére.
Amikor erre az új szintre fogsz jutni, az emberek csodálni fognak, hogy miként tudod ilyen jól csinálni a dolgaidat, ez igazából azért lesz így, mert életed hullámvölgyében elfogadtad az Isten tanításait.
Imádkoztál Istenhez, hogy emeljen feljebb.
Ő hallott téged és szeretné ha jobban meggyökereznél az iránta való bizalomban.
Tehát ahhoz, hogy magasabb szintre lépj, mindezeken a nehézségeken és folyamatokon végig kell menned.
Minél magasabb szintre jutsz, annál fontosabb, hogy mélyebb bizalmad legyen Istenhez.
A te feladatod csak rád vár, de előbb Isten felkészít arra, hogy járni tudj és sikeres légy benne.

IMA: Atyám, köszönöm Neked, hogy a Te terved tökéletes a számomra. Köszönöm, hogy bízhatok Benned. Magasztallak azért, mert jóságod és kegyelmed vezetnek életem minden napján. Segíts kitartani a megpróbáltatásokban, hogy az életem egy magasabb szintre emelkedhessen Veled és Benned. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 29., szerda

OLYAN LESZ, MINT EGY ÁLOM!

Mikor jóra fordította Sion sorsát az ÚR, olyanok voltunk, mint az álmodók.
126. Zsoltár 1. vers


Isten jó és törődik veled. Ha szereted Őt, ő minden egyes eseményt az életedben olyan módon tud alakítani, hogy az neked dolgozzon.
Isten fel fog emelni téged, mint ahogy az anyuka vagy apuka arcához emeli gyermekét.
Isten maga tud magas rangra emelni téged, de csak akkor ha te magad megalázkodsz előtte. Ha továbbra is büszkeségben jársz, akkor leckéket fogsz kapni életedben amik alázatra fognak, akarnak tanítani.
Te csak légy azon a helyen ahol Isten látni akar. Legyenek a kezedben azok az eszközök, melyek segítségével azt teheted amit Isten elvár tőled.
A szemeid mindig az Istenen legyenek, és folyamatosan magasabbra, magasabbra és még magasabbra fog emelni téged.
Hitből-hitbe és dicsőségből-dicsőségbe. Olyan lesz, mint a legszebb álom. Tehát ne aggódj azzal kapcsolatosan, hogy ezt milyen módon fogja véghez vinni.

Talán az utóbbi időben tapasztalt dolgaid inkább egy rémálomhoz hasonlítanak, de Isten azt mondja neked ma:

" Jóra fordítom a sorsodat. Fejezd be, hogy egyedül, nélkülem kínlódsz és próbálod jóra fordítani a sorsodat. Vannak olyan módszereim amelyeket nem ismersz. Bízz az én valóságos szeretetemben amely megmutatkozott irántad. Hagyd abba a lázadást és fordulj végre felém teljes szívedből, hogy jóra fordíthassam a sorsod."


IMA: Köszönöm neked Istenem. Lenyűgöz a Te szereteted és jóságod. Gyönyörű és csodálatos Isten vagy. Magasztallak téged. Meghajtom életem előtted. Tégy velem amit akarsz. Legyen meg a Te akaratod.
Készíts fel a nagy változásra életemben. Segíts továbblépni a múlt fájdalmaiból és a szívemmel a Te nagy terveidet szemlélni amelyeket életemre nézve terveztél. Szeretlek minden porcikámmal. Dicsőülj meg életemben. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 28., kedd

IDEJE KIJÓZANODNOD!

Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.
Filippi levél 4. rész 8. vers ( Egyszerű Fordítás)


Vannak emberek, akik sosem tapasztalták milyen alkoholtól megrészegedni. Hasonló a hullámvasúthoz. Először megemelkedik a hangulat, majd jön a másnaposság, fejfájás stb.
Természetesen ha az emberek túlzásba viszik, rabjává válnak az alkoholnak, alkohol mérgezésben meghalhatnak vagy legalábbis elvonókúrára kényszerülnek.
Talán neked sem az alkohol mérgezi az életedet, de mindannyiunk életében voltak dolgok amik mérgezték életünket és talán még veszélyesebb dolgok voltak, mint az alkohol mérgezés.
Amikor elvesztünk a gondolatainkban. Amikor megengedtük magunknak, hogy annyira belemerüljünk a negatív gondolatokba, hogy szinte már nem is voltunk önmagunk.
Minden egyes negatív gondolat olyan, mintha felhúznánk egy méreggel teli kupicát.
Ha egy ideig "fogyasztjuk" a negatív gondolatokat, a beszédünk mérgezővé válik, és a viselkedésünk drasztikusan megváltozik.
Sokan ilyenkor otthagyják a munkahelyüket, erőszakosakká váltam, otthagyják a családjukat, gyülekezetüket, mert az elméjük mérgezésben szenved.
Olyan gondolatokat fogyasztunk, mint: " Ők nem szeretnem engem." "Ő nem szeret engem. Utálom ezt a munkát. Más emberrel kellett volna házasságot kötnöm. Szándékosan bántott meg engem, mert nem szeret. Nem bírom ezt tovább csinálni.
Kedves olvasóm!
Ha átgondoljuk ezeket a negatív gondolatokat, akkor mind olyan dolgok amiket ha kimondunk vagy amiknek a hatására cselekszünk, egész életünkben bánni fogjuk.
Csak amikor kijózanodtunk vesszük észre, hogy mennyire pusztító dolgok voltak ezek.
Minden cselekedetünk a gondolatvilágunkból ered. Amit tegnap gondoltál, annak az eredménye az ahol ma tartasz.
Utasítsunk el minden hazug és mérgező gondolatot, és csakis értékes dolgokkal töltsük meg az elménket.
Így lehet a mienk az az élet, amit Isten nekünk tervezett!


IMA: Atyám, köszönöm, hogy ma is hasznos tanácsokkal láttál el. Bocsásd meg, hogy sokszor beengedtem az elmémbe mérgező gondolatokat. Segíts a Te szűrőddel szűrni meg mindent, hogy a Te kegyelmed és szereteted uralkodjon elmémben, életemben. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 27., hétfő

GYERE KÖZELEBB!



Jöjjetek közel Istenhez, és ő is közeledni fog hozzátok! Ti bűnösök, takarítsátok ki a bűnöket az életetekből! Tisztítsátok meg a szíveteket, és ne próbáljátok többé Istent is, meg a világot is követni!
Jakab levele 4. rész 8. vers (Egyszerű Fordítás)
 
Amikor a feleségemmel a kanapén ülünk, ő egyik vége fele én pedig a másik vége fele akkor gyakran szól nekem: " Gyere közelebb hozzám."
Mi emberek, igényeljük, hogy közel legyünk azokhoz, akiket szeretünk. Nem szeretjük, ha bármi közénk áll.
Talán valami hasonló a helyzet veled és Istennel jelenleg.
Talán éppen ellenkező irányban vagy Istenhez képest.
Te egy dolgot szeretnél, Ő viszont egy egészen más dolgot szeretne.
Talán nem vagy nyitott arra sem, hogy imádságban megszólítsd Őt.
Talán minden összezavar most a jelenlegi életkörülményeidet illetően és nincsenek még szavak sem benned.
 
Tudd meg, hogy nem Isten van távol tőled, te vagy távol Tőle.
 
Azt mondja neked ma: "Gyere közelebb hozzám! Ne légy olyan távolságtartó! Csak segíteni szeretnék neked. Nem most van az ideje annak, hogy távolodj Tőlem.
Gyere közelebb és fogadd el a békességemet, nyugalmamat, kegyelmemet és szeretetemet.
Én sosem fogok hátat fordítani neked. Én már a golgotai keresztig hajoltam és meghaltam helyetted. Most rajtad a sor! Gyerek közelebb!


IMA: Atyám Istenem, köszönöm, hogy szóltál hozzám. Sajnálom, hogy távolodtam Tőled. Közeledni szeretnék most Hozzád és kérlek jöjj Te is közelebb hozzám.
Szükségem van Rád jobban, mint bármikor.
Vonj magadhoz közel, hogy érezhesselek annyira közel magamhoz, amennyire csak lehet.
Érintsd meg a szívem, elmém. Erősíts és segíts meg ma Istenem. Krisztus nevében, Ámen.

2018. augusztus 26., vasárnap

AZ ÖVÉ VAGY!

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.
Ézsaiás 41:10


Amikor kisebbik gyermekünket átnyújtom a feleségemnek, akkor nem engedem el amíg meg nem győződöm róla, hogy biztosan fogja, mert nem akarom, hogy leessen.
Pontosan ez az Isten üzenete számodra a mai napon:
" Foglak téged gyermekem és nem fogom engedni, hogy leess."
Talán olyan helyzetekben kell majd lenned, olyan helyeken megfordulnod, amelyekben sosem volt még részed, de ne feledd el, hogy Isten megtarthat téged.
A te életed az Ő kezében van, és a te mennyei Atyád megtart téged.
Ő nem azért vezetett el oda ahol most vagy, hogy aztán magadra hagyjon.
Ő ott van veled, hogy hitből-hitbe, győzelemből-győzelembe vezessen.
Talán félsz, de Isten a karjaiban tart!
Engedd, hogy a szeretete kiűzzön minden félelmet a lelkedből, szívedből, elmédből, és tanuld meg hogyan pihenj meg az Ő szeretetében.
Emlékezz mennyire szeret téged, amikor ismeretlen helyzetekbe kerülsz, ismeretlen emberekkel találkozol, ismeretlen dolgokat kell tenned.
Az Isten világossága vezetni fog téged, ha az övé vagy. Az Ő dicsősége fog ragyogni életeden. Ha még nem vagy az Övé, békülj meg vele ma.


IMA: Atyám, köszönöm, hogy szívemhez szóltál. Még ha néha elfog a félelem akkor is jó tudni, hogy Te tartasz engem a kezedben és nem fogsz elengedni.
Szereteted örökké megmarad irántam Segíts, hogy közel maradjak hozzád és rajtad tartsam a szemeimet. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...