2018. augusztus 28., kedd

IDEJE KIJÓZANODNOD!

Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.
Filippi levél 4. rész 8. vers ( Egyszerű Fordítás)


Vannak emberek, akik sosem tapasztalták milyen alkoholtól megrészegedni. Hasonló a hullámvasúthoz. Először megemelkedik a hangulat, majd jön a másnaposság, fejfájás stb.
Természetesen ha az emberek túlzásba viszik, rabjává válnak az alkoholnak, alkohol mérgezésben meghalhatnak vagy legalábbis elvonókúrára kényszerülnek.
Talán neked sem az alkohol mérgezi az életedet, de mindannyiunk életében voltak dolgok amik mérgezték életünket és talán még veszélyesebb dolgok voltak, mint az alkohol mérgezés.
Amikor elvesztünk a gondolatainkban. Amikor megengedtük magunknak, hogy annyira belemerüljünk a negatív gondolatokba, hogy szinte már nem is voltunk önmagunk.
Minden egyes negatív gondolat olyan, mintha felhúznánk egy méreggel teli kupicát.
Ha egy ideig "fogyasztjuk" a negatív gondolatokat, a beszédünk mérgezővé válik, és a viselkedésünk drasztikusan megváltozik.
Sokan ilyenkor otthagyják a munkahelyüket, erőszakosakká váltam, otthagyják a családjukat, gyülekezetüket, mert az elméjük mérgezésben szenved.
Olyan gondolatokat fogyasztunk, mint: " Ők nem szeretnem engem." "Ő nem szeret engem. Utálom ezt a munkát. Más emberrel kellett volna házasságot kötnöm. Szándékosan bántott meg engem, mert nem szeret. Nem bírom ezt tovább csinálni.
Kedves olvasóm!
Ha átgondoljuk ezeket a negatív gondolatokat, akkor mind olyan dolgok amiket ha kimondunk vagy amiknek a hatására cselekszünk, egész életünkben bánni fogjuk.
Csak amikor kijózanodtunk vesszük észre, hogy mennyire pusztító dolgok voltak ezek.
Minden cselekedetünk a gondolatvilágunkból ered. Amit tegnap gondoltál, annak az eredménye az ahol ma tartasz.
Utasítsunk el minden hazug és mérgező gondolatot, és csakis értékes dolgokkal töltsük meg az elménket.
Így lehet a mienk az az élet, amit Isten nekünk tervezett!


IMA: Atyám, köszönöm, hogy ma is hasznos tanácsokkal láttál el. Bocsásd meg, hogy sokszor beengedtem az elmémbe mérgező gondolatokat. Segíts a Te szűrőddel szűrni meg mindent, hogy a Te kegyelmed és szereteted uralkodjon elmémben, életemben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...