2023. január 28., szombat

Bízz Istenben! 1. rész

Dávid nagyon szorult helyzetbe jutott: a nép már arról beszélt, hogy megkövezi, annyira el volt keseredve az egész nép a fiai és leányai miatt. Dávid azonban erőt kapott Istenétől, az Úrtól.        Sámuel 1. könyve 30. rész 6. vers



Ha emberek meg is rendülnek a megpróbáltatás hullámait látva, az Isten sosem rendül meg.
Ha megoldhatatlannak tűnő helyzet adódik az emberek előtt, Isten mondja ki minden egyes helyzetben az utolsó szót.
Egy csodálatos lehetőség, kegyelem az, hogy Istenbe helyezhetjük bizalmunkat.
Az pedig, hogy mennyire bízunk Istenben nem a jólétben fog megmutatkozni, hanem életünk legádázabb viharaiban.
Minden ember mondja amikor elkerüli a szerencsétlenség, árvíz, katasztrófa, veszteség:
" Isten megőrzött minket".
Isten embere viszont nem így van ezzel. Nemcsak a jó időkben kell Istenben bíznunk. A viharok, hullámok közepette kell megmutatkozzon az Istenbe vetett hitünk.
Akkor kell bíznunk Istenben és Isten nevében.
Emlékezzünk Dávidra, aki elmenekült Saul elől néhány emberével egy idegen területre.
A vezetők nem fogadták be maguk közé (jóllehet menedéket adtak neki), mert féltek, hogy ellenük fordul és akkor végük lesz.
A fenti igevers pedig arról szól, amikor Dávid és emberei nem voltak a helyükön, és mire hazaértek elrabolták a családjukat, tulajdonukat, házaikat felgyújtották.
Akik vele voltak, meg akarták őt kövezni.
Azok az emberek, akik azt fogadták neki, hogy mindvégig hűek lesznek hozzá és harcolnak vele, azok akarták megkövezni. Így helyezd bizalmadat emberbe.
De Dávidnak biztos horgonya volt az Istenben. Egyedül volt a nehézségekben, megpróbáltatásokban, a legközelebbiek is ellene fordultak, de Dávid erőt kapott Istentől az Úrtól. Kikérte Isten tanácsát, majd mindent visszahozott amit elrabolt az ellenség tőlük, a családokkal együtt.
Fontos, hogy Istenben bízzunk? Fontos! Az élet harcaiban csak Istenben bízzunk és reménykedjünk.
Értékeljük Isten szolgáit de ne emeljük őket feljebb, mint amennyire szükséges, tudva, hogy ők is csak emberek.
Csak egy Isten van aki a vihart le tudja csendesíteni, ő tudja bezárni az oroszlánok száját, kioltani a tüzet. Csakis Ő vihet be minket az Ő országába, ha mindvégig kapaszkodunk Belé. Isten segítsen minket ebben!


IMA: Istenünk nincs más Isten rajtad kívül. Nincs más aki méltó arra, hogy rábízzuk az életünk, egyedül Te. Köszönjük, hogy amikor önmagunkban vagy másokban bíztunk, megszégyenítettél minket, hogy ráébredjünk, csak Tőled jön az erő és a szabadulás. Krisztus nevében segíts csak Benned bízni. Ámen

2023. január 27., péntek

Amit elkezd, azt befejezi!

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Filippibeliekhez írt levél 1. fejezet 6. vers





Egy gazdag és istenfélő üzletember a vasárnapi igehirdetésében az Isten szeretetéről és kegyelméről beszélt. Az igehirdetés végén tett egy olyan felhívást, amit az ott levők hitetlenkedve fogadtak.
Azt mondta, hogy másnap 8 órától egészen 12 óráig várni fogja a gyülekezetének azon tagjait, akiknek befizetetlen számlái vannak és a számlák bemutatása esetén azonnal meg fogják kapni az összeget amelynek segítségével kiegyenlíthetik a tartozásaikat.
Reggel 8 környékén érkezett meg az üzletember irodája elé és már várakoztak rá az adósok. Ő köszönt és bement az irodába. A kint levők pedig tanácstalanul álltak, egymást kérdezgették, de megindulni senki nem bátorkodott az iroda ajtaja felé.
Kicsit később, egy idős házaspár érkezett akik egyenesen az iroda ajtaja felé vették az irányt és bementek. A számláik kiegyenlítéséhez szükséges összeget meg is kapták, de az üzletember arra kérte őket, hogy ne távozzanak addig, amíg be nem lép a következő személy, hogy kérje a tartozásainak kiegyenlítéséhez szükséges összeget.
Közben egyesek csalódottan hazaindultak, mert úgy gondolták majd kijön az üzletember és még egyszer felhívást tesz vagy behívja őket.
Mások pedig tanácstalanságukban egymástól várták a megerősítést, de végül lejárt az idő.
Az üzletember kijött és az idős házaspárral jó kedélyűen beszélgetve bezárta az irodáját. A többiek pedig csalódottan ott maradtak rendezetlen adósságaikkal.
Isten téged is hív ma, hogy add át életed Krisztusnak, hiszen Krisztus azért halt meg, hogy bűneid adósságát kiegyenlíthesse és szabadon részesülhess a mennyei Atya kegyelmében. Aki pedig átadja magát az Istennek, átadja bűn adósságait Krisztusnak és elhiszi, hogy Ő kiegyenlítette azokat, abban Isten el is végzi a munkáját a Krisztus Jézus napjára. Arra a napra, amikor Krisztus Jézus által Isten megítél minden egyes embert, aki valaha a világra született.
De mi lesz veled kedves olvasó, ha ma sem akarod átadni magad, bűn terheidet? Mi lesz, ha a többségre hallgatsz, ha a saját elvárásaid, önigazságod csapdájában maradsz? Mi lesz, ha a vallásfelekezeti hovatartozásodra hivatkozva nem adod át magad Krisztusnak? Mi lesz, ha lejár a kegyelem ideje?



IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem mondasz le rólam, rólunk. Szeretünk Istenünk! Segíts nekünk, hogy ne mondjunk le azokról, akiknek szüksége van arra, hogy visszatérjenek Hozzád és elfogadják a kegyelmed. Segíts átadni magamat teljesen Neked és elfogadni azt az új életet, amit Krisztus és a Szentlélek által kínálsz. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

2023. január 26., csütörtök

Isten látható tettei

Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! 90. Zsoltár 16. vers



Nincs értelmetlenebb élet, mint az a „keresztény” élet, amelynek középpontjában nem Krisztus és nem a Szentlélek megelevenítő hatalma áll.
Isten megszólította Ábrámot, ígéreteket tett Ábrámnak. Ábrám hitt ezeknek az ígéreteknek és ez által Isten Ábrahámmá formálta őt. Ezt a lelki örökséget adta át Izsáknak és az ebből fakadó méltósággal követhette Izsák Istent és az Isten ígéreteit ez által pedig Ő is átadhatta Jákóbnak azt a lelki örökséget, amit Isten cselekedetei által kapott.
Természetesen ezeknek az apáknak is voltak gyengeségei. Ábrahám félt a feleségének vallani Sárát, mert féltette a saját életét. Jákób csalt és hazudott mielőtt valóságosan megismerte Istent, de miután megismerte, a csalóból Isten harcosa lett. Életüket nem a gyengeségeik, hanem az Isten ígéreteiben vetett hitük határozta meg. Így válhattak hithősökké.
Jó dolog, ha az apád, anyád, nagymamád tisztelte és követte Istent, ez adhat neked egyfajta méltóságot, de az életed nem fog megváltozni, amíg nem találkozol valóságosan azzal a Krisztussal, Aki életét adta érted és meg nem változtatja életedet.
Amikor a szülők életéből hiányzik az Isten ismerete, tisztelete, a Krisztusba vetett hit, a Szentlélek ereje, akkor egy olyan társadalom születik amilyenbe ma is élünk.
A kereszténység kiüresedik, hitelét veszti és politikai jelszóvá alacsonyodik. A fiatalok, példaképek hiányában tisztelet és méltóság nélkül élnek és különböző szenvedélyekbe menekülnek. A templomok, imaházak kiürülnek és megtelnek a szórakozóhelyek.
Lelki örökség hiánya miatt, a szülők igyekeznek minél több fizikai örökséget felhalmozni. Ezzel pedig a következő üzenetet adják át gyermekeiknek: „Az anyagiak megszerzése, élvezése, halmozása és örökül hagyása az élet értelme.”
Amikor megszülettem, az orvosok azt mondták, hogy nem fogom megélni életem második napját, de Isten csodát tett és nemsokára a 36. évemet töltöm.

Édesanyám életében egész fiatalon megláthattam, hogy a nehéz időkben, a Bibliában valós megoldást és erőt találhatok. Sokszor imádkoztunk azért, hogy Isten küldjön nekünk segítséget, mert nem tudtuk mit fogunk enni másnap és sosem szégyenültünk meg. A segítség mindig időben érkezett.
Az általános iskolának második felét egy olyan kicsiny zsákfaluban jártam, amelyikben nem volt még rendszeres buszjárat sem. Az Isten kegyelme által egész iskolából egyedül én vettem sikerrel az általános iskola végén a képességfelmérő vizsgát.
Még hosszan folytathatnám a sort azokkal a dolgokkal, amiket Isten cselekedett és cselekszik életemben. Ezt szeretném örökségül hagyni elsősorban gyermekeimre, környezetemre.



IMA: Istenem, a mai napot szeretném Veled megélni, szeretnék hittel ígéreteidben bízva járni, hogy legyen mit átadnom környezetemnek. Krisztus nevében segíts, Ámen.

2023. január 25., szerda

Kiben bízol?

A Seregek Ura velünk van, Jákob Istene a mi várunk.46. zsoltár 8. vers



Mózes megkapja az ígéretet a tejjel és mézzel folyó földről és indulni kellene birtokba venni azt. Mit mond erre Mózes?
" Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!"
Nem azt mondta Mózes, hogy végre megvan az a föld amiről mindig is álmodtunk. Gazdagság, luxuskörülmények, egy hely ahol hazára lelhetünk. Nem a kánaáni városok várfalaiban bízott, hanem Istenben.
Úr városának falai leomlottak az engedelmesség hatására, amit a nép az igazi Vár, a Mindenható felé tanúsított.
Ó vágyom rá, hogy Isten olyanná formáljon, mint Mózest. Nem Isten ajándékait szeretném, hanem Istent jelenlétét szeretném elsősorban. Az Ő gondos, szerető tekintetét az életemen érezni. Krisztus meghalt azért, hogy ez a vágy valóság lehessen hit által.
Neked ki, mi a várad? Hova menekülsz amikor nehézségeid vannak? Alkohol, pénz, kapcsolatok, szórakozás, vásárlás stb.? A hamis, omladozó, bizonytalan várak száma végtelen.
Csak egy mentsvár van amelyik soha meg nem rendül, meg nem változik, és tökéletes védelmet nyújt minden élethelyzetben. A Seregek Urának jelenléte.
Miért helyeznénk bizalmunkat a látható és mulandó dolgokba, amikor a láthatatlan, halhatatlan, szerető és Örökkévaló Isten az egyetlen valódi menedék?
Tegyük le életünket, adjuk meg magunkat Neki még ma! Csak az győzhet, aki a győztes Isten oldalára áll. Akik Isten ellen hadakoznak, úgysem fognak megmaradni.
Minden erőlködésük hiábavaló lesz.

IMA: Istenünk, nem akarunk Nélküled élni. Akkor sem ha gazdagságot, luxust, jólétet adsz nekünk. Ha Te nem jársz velünk, ha mi nem élünk Benned, az életünk értelmetlen és napjaink semmibe vesznek, mint az árnyék naplementekor. Segíts Istenünk Téged szeretni, a Te szavadra építeni, hogy megmaradjunk örökké. Krisztus nevében köszönjük, hogy biztos oltalom, menedék vagy. Ámen.

2023. január 23., hétfő

Add tovább Isten szeretetét

Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az ÚR házában lakom egész életemben.
23. Zsoltár 6. vers





Egy 20 éves autista fiút, aki nagyon keveset beszél, a gyülekezetben megértette, hogy Isten szeretete és jósága őt is kísérte, kíséri és át is adta életét Istennek.
Nem igazán szeretett beszélni, nagy tömegben lenni, új embereket megismerni, de mégis érezte, hogy meg kell osztania másokkal az Isten életébe áradó jóságát és kegyelmét.
Először a szüleivel együtt kezdett el kis csomagokat készíteni a hajléktalanoknak, amelyekbe ásványvizet, vajkrémet, csokoládét, ásványvizet és egy igeverset helyeztek.
A fiú példáján felbátorodva a gyülekezetének tagjai is beszálltak és ez a 20 éves autista fiú igazi példakép lett a gyülekezete számára.
Mára több gyülekezet átvette ezt a gyakorlatot így a missziója egyre csak növekszik.
Isten jósága és kegyelme minden egyes ember életében naponta megnyilvánul. Ha ez az autista, alig beszélő fiú megtalálta a módját annak, hogy továbbadon ebből a jóságból és szeretetből, neked is menni fog. Csak kérd Istent, hogy mutassa meg neked azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével megoszthatod valaki mással Isten szeretetét.

IMA: Istenem, annyi áldást, jóságot, szeretetet adtál nekem életem során. Bocsásd meg, hogy sokszor közömbös maradtam és mutasd meg nekem is, hogy miként adhatom tovább szeretetedet másoknak is. Krisztus nevében, Ámen.

2023. január 22., vasárnap

Hálát adok

„ Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." -Thesszalonikaiaknak írott első levél 5. fejezet 16. vers



Hálát adok azokért
A titkon mondott imádságokért,
Amiket az Ige diadaláért küldtek…
Hálát adok azokért
A titkon épült oltárokért,
Amik viharok fergetegében le nem dűltek.
Hálát adok azokért,
Akik megtartották a hitet.
A népért,
Amely éretted küzdelemre ment,
A békéért,
Amiben könnyű lett a kereszt.
A háláért,
Aminek hangja, szava nincs!
…Az igáért,
Amelyik könnyű és jó bilincs.
Hálát adok,
Mert szépség van a szavak mögött,
mert szép a lélek,
Amikor megnyugszik két kezed között,
Hálát adok,
Bár erre nem vagyok érdemes.
Hálát adok,
Mert megszentelted szövetségedet.
– Uram! Ma szép, ma jó, ma szent a Lélek szava
Mert benne cseng a hála diadala,
Mert benne cseng az örök felmagasztalás,
Dicsőség Istennek és hálaadás!
Kárász Izabella verse


IMA: Istenem, szeretnék mindenkor hálás lenni. Adj nyitott szívet, szemet, hogy észrevegyem mennyi áldást adtál, adsz nekem. Bocsáss meg a sok elégedetlenkedésért. Krisztus nevében, Ámen.

Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...