2023. január 27., péntek

Amit elkezd, azt befejezi!

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára. Filippibeliekhez írt levél 1. fejezet 6. vers





Egy gazdag és istenfélő üzletember a vasárnapi igehirdetésében az Isten szeretetéről és kegyelméről beszélt. Az igehirdetés végén tett egy olyan felhívást, amit az ott levők hitetlenkedve fogadtak.
Azt mondta, hogy másnap 8 órától egészen 12 óráig várni fogja a gyülekezetének azon tagjait, akiknek befizetetlen számlái vannak és a számlák bemutatása esetén azonnal meg fogják kapni az összeget amelynek segítségével kiegyenlíthetik a tartozásaikat.
Reggel 8 környékén érkezett meg az üzletember irodája elé és már várakoztak rá az adósok. Ő köszönt és bement az irodába. A kint levők pedig tanácstalanul álltak, egymást kérdezgették, de megindulni senki nem bátorkodott az iroda ajtaja felé.
Kicsit később, egy idős házaspár érkezett akik egyenesen az iroda ajtaja felé vették az irányt és bementek. A számláik kiegyenlítéséhez szükséges összeget meg is kapták, de az üzletember arra kérte őket, hogy ne távozzanak addig, amíg be nem lép a következő személy, hogy kérje a tartozásainak kiegyenlítéséhez szükséges összeget.
Közben egyesek csalódottan hazaindultak, mert úgy gondolták majd kijön az üzletember és még egyszer felhívást tesz vagy behívja őket.
Mások pedig tanácstalanságukban egymástól várták a megerősítést, de végül lejárt az idő.
Az üzletember kijött és az idős házaspárral jó kedélyűen beszélgetve bezárta az irodáját. A többiek pedig csalódottan ott maradtak rendezetlen adósságaikkal.
Isten téged is hív ma, hogy add át életed Krisztusnak, hiszen Krisztus azért halt meg, hogy bűneid adósságát kiegyenlíthesse és szabadon részesülhess a mennyei Atya kegyelmében. Aki pedig átadja magát az Istennek, átadja bűn adósságait Krisztusnak és elhiszi, hogy Ő kiegyenlítette azokat, abban Isten el is végzi a munkáját a Krisztus Jézus napjára. Arra a napra, amikor Krisztus Jézus által Isten megítél minden egyes embert, aki valaha a világra született.
De mi lesz veled kedves olvasó, ha ma sem akarod átadni magad, bűn terheidet? Mi lesz, ha a többségre hallgatsz, ha a saját elvárásaid, önigazságod csapdájában maradsz? Mi lesz, ha a vallásfelekezeti hovatartozásodra hivatkozva nem adod át magad Krisztusnak? Mi lesz, ha lejár a kegyelem ideje?



IMA: Istenem, köszönöm, hogy nem mondasz le rólam, rólunk. Szeretünk Istenünk! Segíts nekünk, hogy ne mondjunk le azokról, akiknek szüksége van arra, hogy visszatérjenek Hozzád és elfogadják a kegyelmed. Segíts átadni magamat teljesen Neked és elfogadni azt az új életet, amit Krisztus és a Szentlélek által kínálsz. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...