2023. január 26., csütörtök

Isten látható tettei

Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, és méltóságod fiaikon! 90. Zsoltár 16. vers



Nincs értelmetlenebb élet, mint az a „keresztény” élet, amelynek középpontjában nem Krisztus és nem a Szentlélek megelevenítő hatalma áll.
Isten megszólította Ábrámot, ígéreteket tett Ábrámnak. Ábrám hitt ezeknek az ígéreteknek és ez által Isten Ábrahámmá formálta őt. Ezt a lelki örökséget adta át Izsáknak és az ebből fakadó méltósággal követhette Izsák Istent és az Isten ígéreteit ez által pedig Ő is átadhatta Jákóbnak azt a lelki örökséget, amit Isten cselekedetei által kapott.
Természetesen ezeknek az apáknak is voltak gyengeségei. Ábrahám félt a feleségének vallani Sárát, mert féltette a saját életét. Jákób csalt és hazudott mielőtt valóságosan megismerte Istent, de miután megismerte, a csalóból Isten harcosa lett. Életüket nem a gyengeségeik, hanem az Isten ígéreteiben vetett hitük határozta meg. Így válhattak hithősökké.
Jó dolog, ha az apád, anyád, nagymamád tisztelte és követte Istent, ez adhat neked egyfajta méltóságot, de az életed nem fog megváltozni, amíg nem találkozol valóságosan azzal a Krisztussal, Aki életét adta érted és meg nem változtatja életedet.
Amikor a szülők életéből hiányzik az Isten ismerete, tisztelete, a Krisztusba vetett hit, a Szentlélek ereje, akkor egy olyan társadalom születik amilyenbe ma is élünk.
A kereszténység kiüresedik, hitelét veszti és politikai jelszóvá alacsonyodik. A fiatalok, példaképek hiányában tisztelet és méltóság nélkül élnek és különböző szenvedélyekbe menekülnek. A templomok, imaházak kiürülnek és megtelnek a szórakozóhelyek.
Lelki örökség hiánya miatt, a szülők igyekeznek minél több fizikai örökséget felhalmozni. Ezzel pedig a következő üzenetet adják át gyermekeiknek: „Az anyagiak megszerzése, élvezése, halmozása és örökül hagyása az élet értelme.”
Amikor megszülettem, az orvosok azt mondták, hogy nem fogom megélni életem második napját, de Isten csodát tett és nemsokára a 36. évemet töltöm.

Édesanyám életében egész fiatalon megláthattam, hogy a nehéz időkben, a Bibliában valós megoldást és erőt találhatok. Sokszor imádkoztunk azért, hogy Isten küldjön nekünk segítséget, mert nem tudtuk mit fogunk enni másnap és sosem szégyenültünk meg. A segítség mindig időben érkezett.
Az általános iskolának második felét egy olyan kicsiny zsákfaluban jártam, amelyikben nem volt még rendszeres buszjárat sem. Az Isten kegyelme által egész iskolából egyedül én vettem sikerrel az általános iskola végén a képességfelmérő vizsgát.
Még hosszan folytathatnám a sort azokkal a dolgokkal, amiket Isten cselekedett és cselekszik életemben. Ezt szeretném örökségül hagyni elsősorban gyermekeimre, környezetemre.



IMA: Istenem, a mai napot szeretném Veled megélni, szeretnék hittel ígéreteidben bízva járni, hogy legyen mit átadnom környezetemnek. Krisztus nevében segíts, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...