2023. január 25., szerda

Kiben bízol?

A Seregek Ura velünk van, Jákob Istene a mi várunk.46. zsoltár 8. vers



Mózes megkapja az ígéretet a tejjel és mézzel folyó földről és indulni kellene birtokba venni azt. Mit mond erre Mózes?
" Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!"
Nem azt mondta Mózes, hogy végre megvan az a föld amiről mindig is álmodtunk. Gazdagság, luxuskörülmények, egy hely ahol hazára lelhetünk. Nem a kánaáni városok várfalaiban bízott, hanem Istenben.
Úr városának falai leomlottak az engedelmesség hatására, amit a nép az igazi Vár, a Mindenható felé tanúsított.
Ó vágyom rá, hogy Isten olyanná formáljon, mint Mózest. Nem Isten ajándékait szeretném, hanem Istent jelenlétét szeretném elsősorban. Az Ő gondos, szerető tekintetét az életemen érezni. Krisztus meghalt azért, hogy ez a vágy valóság lehessen hit által.
Neked ki, mi a várad? Hova menekülsz amikor nehézségeid vannak? Alkohol, pénz, kapcsolatok, szórakozás, vásárlás stb.? A hamis, omladozó, bizonytalan várak száma végtelen.
Csak egy mentsvár van amelyik soha meg nem rendül, meg nem változik, és tökéletes védelmet nyújt minden élethelyzetben. A Seregek Urának jelenléte.
Miért helyeznénk bizalmunkat a látható és mulandó dolgokba, amikor a láthatatlan, halhatatlan, szerető és Örökkévaló Isten az egyetlen valódi menedék?
Tegyük le életünket, adjuk meg magunkat Neki még ma! Csak az győzhet, aki a győztes Isten oldalára áll. Akik Isten ellen hadakoznak, úgysem fognak megmaradni.
Minden erőlködésük hiábavaló lesz.

IMA: Istenünk, nem akarunk Nélküled élni. Akkor sem ha gazdagságot, luxust, jólétet adsz nekünk. Ha Te nem jársz velünk, ha mi nem élünk Benned, az életünk értelmetlen és napjaink semmibe vesznek, mint az árnyék naplementekor. Segíts Istenünk Téged szeretni, a Te szavadra építeni, hogy megmaradjunk örökké. Krisztus nevében köszönjük, hogy biztos oltalom, menedék vagy. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...