2018. november 10., szombat

ISTEN KEGYELME ÁLTAL!


De Isten kegyelme által vagyok, a mi vagyok; és az ő hozzám való kegyelme nem lőn hiábavaló; sőt többet munkálkodtam, mint azok mindnyájan de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme.
Korintusiakhoz írt első levél 15. rész 10. vers


Mindig emlékezz rá, hogy Isten kegyelme nem feljogosít arra, hogy bűnben élj, hanem erőt ad ahhoz, hogy győzz a bűn felett.
Isten minden egyes parancsolatához ad nekünk kellő erőt és kegyelmet is, hogy végre tudjuk hajtani azokat.
Mi az amire kért téged Isten? Mi az amit meg kellene tenned? Milyen bűnből nem szabadultál még meg?
Bármivel is küszködsz, az Isten kegyelmének ereje segíteni tud neked leszámolni azzal a bűnnel.
Emlékezz Pál apostolra, aki a "bűnösök között az elsőnek mondta magát, aki üldözte az Isten gyülekezetét", hogy mivé formálta Őt Isten kegyelme.
Üldözőből-üldözötté lett, az Újszövetség nagy részének írásában eszköze volt Istennek, gyülekezeteket plántált, segítette az embereket a lelki növekedésben, és élete során mindent megtett amit csak tudott, hogy Isten megdicsőüljön benne és általa.
Hogyan volt képes erre?
Isten drága kegyelme által.
Kövessük mi is példáját. Nem az a kérdés, hogy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy cselekedjük az Isten akaratát?
Vagy elég okosak vagyunk-e? Van-e ebből vagy abból elegendő forrás?
A legfontosabb kérdés, hogy Isten kegyelme jelen van-e az életedben?
Munkálkodik-e az életedben? Ha erre nem a válaszod, akkor térj meg és kérd Istent, hogy részesítsen az újjászületés ajándékában. És meg fogod tapasztalni ahogy a veszteségeid győzelmekké változnak és növekedni fogsz az Isten kegyelme által.


IMA: Istenünk, a Te kegyelmed elég nekünk. Köszönjük, hogy új szívet adtál nekünk. ( Ha még nincs új életed Istenben, itt kérd, hogy adjon neked is új életet, bánd meg bűneidet). Szeretnénk a Te kegyelmedben élni és a Te kegyelmed által győzni a bűn felett személyes életünkben.
Krisztus nevében, Ámen.

2018. november 9., péntek

JÓLÉT EVANGÉLIUMA!

Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.
Máté evangéliuma 6:24-25

Nem tudom mi a véleményed a jólét evangéliumáról, de megosztom veled, hogy én mit érzek ezzel kapcsolatban: Gyűlölöm.
Ez nem az evangélium.
Egyesült Államokból indult ki és terjedt Afrikába, Ázsiába majd később Európában is fertőzni kezdett.
Mennyire aljas az üzenete. A legszegényebb embereknek azt mondani:
" Hidd el amit mondok neked, és a sertéseid nem fognak megdögleni, a feleségeitek nem fognak elvetélni, tele lesz az ujjatok arany gyűrűkkel, és drága kabátban fogtok járni."
Emberek szánják rá az idejüket, életüket, pénzüket arra, hogy egy rakás szemetet propagáljanak amit ők "evangéliumnak" neveznek.
Itt az ok, amiért ez a tévtanítás borzasztó.
Mikor hallottál olyan esetről, hogy valaki rádöbbent, Krisztus minden szükségének betöltője, csupán azért, mert te egy új BMW-t vezettél?
Soha!
Csak a bálványimádást segíti elő. Hiszen az emberek azt fogják kérdezni: " Krisztus adta neked ezt a vadiúj BMW-t? Ha igen, akkor nekem is kell ez a Krisztus, hiszen én is ilyen új BMW-t akarok."
Ez nem az evangélium. Ez az ajádékokat az ajándékozó főlé vagy elé helyezi.
Hadd mondjam el hogyan dicsőülhet meg Krisztus életedben.
Amikor összetöröd az autód, és a kislányod kirepül a szélvédőn, majd félholtan az utca kövére zuhan, és te azt mondod, akkor amikor a lehető legnagyobb és legmélyebb fájdalmon mész keresztül:
" Isten elég nekem. Ő jó. Ő vigyázni fog ránk, meg fog elégíteni minket, átsegít ezen minket.
Ő a mi kincsünk: " "Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban." (Zsolt. 73,25)"
Semmire nincs szükségem csak Rád. A testem, a szívem, a kislányom ereje elfogyatkozik is, az én örökségem Te vagy ó Istenem."
Ez dicsőíti meg Istent életedben.
Isten nem ajándék autókat osztogat, vagy biztonsági, egészségügyi utalványokat, bárcsak a világ megtisztulna a jólét evangéliumának nevezett félrevezetéstől.
Isten akkor dicsőül meg bennünk, amikor mi Benne találunk megnyugvást, megelégedést a veszteségeink közepette. Nem pedig akkor amikor a pénztárcánk vastagodik.


IMA: Istenünk, a Te országod a legnagyobb kincs ezen a világon. Ha Te velünk vagy, akkor gazdagok vagyunk a szenvedésekben, a próbákban, a veszteségekben is.
Könyörülj rajtunk Istenünk, hogy TE legyél számunkra a legnagyobb kincs. Téged keressünk először és a Te országod igazságát, és az ajándékaidat csak ráadásként tekintsük.
Krisztus nevében, Ámen.

2018. november 8., csütörtök

KOLDUSBÓL KIRÁLY GYERMEKE!

Az Atya mentett ki bennünket a sötétség hatalmából, és ő vitt át szeretett Fia királyságába.
Kolosséiakhoz írt levél 1. rész 13. vers

Ha ezt a szakaszt Isten beszédéből úgy olvasod ma reggel, hogy te is átélted annak igazságát, akkor hiszem, hogy megtelik a szíved örömmel, reménységgel és hittel.
Hiszen ahhoz hasonlítható ez, mintha a világ leggazdagabb embere, aki fényűző körülmények között él, minden hatalommal, gazdagsággal, jósággal rendelkezik, örökbe fogadna egy büdös, koszos, undorító, beteg, taszító, végtelenül csúnya, magatehetetlen hajléktalant.
És még ez az illusztráció is csak nagyon halványan adja vissza a dolgok lényegét.
Isten végtelenszer többet, csodálatosabbat tett értünk. A tulajdon vérével fizetve váltott ki bennünket, abból a sötétségből és mocsokból, amiről a sötétségben élők azt hiszik, hogy "élet".
A megtérés és újjászületés, természetesen csak az első lépés. Pontosan emiatt mond nemet sok nyomorult ember a megtérésre és az újjászületésre.
Mert onnantól megkezdődik a megszentelődés munkája. Meghaltunk a bűnnek, a lázadásnak és elkezdtünk élni Istennek.
Levetköztük a büdös, koszos, undorító, halálszagú egónkat, amit régi természetnek nevezhetünk, és felöltöttük az "új ember", a krisztusit.
Sok ember ezért nem akarja ma sem megragadni ezt a lehetőséget. Szeret sötétségben élni, megszokta a büdös, koszos, önző kis életvitelét.
De ha én nem akarok megszentelődni, ha te nem akarsz megszentelődni, ne aggódj! Isten a kövekből is tud támasztani fiakat magának.
Ki fogja hozni az árva gyerekeket az árvaházból. Azokat akiknek nincs anyja, apja, testvére, tányérja, ágya és azokat fogja megszentelni, megigazítani és szócsövévé tenni. Azok által fogja felrázni az országot és a világot.
Az Ő terve, dicsősége teljesülni fog. A mai napon legfeljebb dönthetünk. Mi része akarunk lenni az Ő tervének, vagy inkább átadjuk másnak a helyünket és a koronánkat?


IMA: Istenünk, nincs nekünk semmi dicsekedni valónk. Mi voltunk a vakok, rövidlátók, szegények, szánalmasok, betegek, szánalomra méltóak. Te voltál az aki megkönyörültél rajtunk és fizettél értünk, úgy hogy nem értünk fabatkát sem a bűneink miatt.
Könyörülj rajtunk, hogy engedelmességben éljünk. A testi kívánságainkat ne tápláljuk, azokat halálba adjuk és éljünk Neked, Benned Krisztusunk, Te pedig mibennünk. Köszönjük, hogy meghallgatsz minket Atyánk, a Krisztus nevében, Ámen.


2018. november 7., szerda

A "KENYERES" KÖVETŐK!

Nem hogy az én szűkölködésemre nézve szólnék; mert én megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelégedett legyek. Tudok megaláztatni is, tudok bővelkedni is; mindenben és mindenekben ismerős vagyok a jóllakással is, az éhezéssel is, a gyűlölködéssel is, a szűkölködéssel is. Filippiekhez írt levél 4. rész 10-12. vers Hány olyan megtapasztalást hallottunk, olvastunk, amikor emberek arról tettek tanúbizonyságot, hogy mondjuk beadták a tizedet vagy még többet is (hiszen Istené mindenünk nemcsak a tizedrésze életünknek) és a szóló örömmel mondta, hogy még áldottabb lett az élete. Kötött egy sikeres üzletet vagy váratlanul nagyobb pénzösszeghez jutott. De a nagy kérdés az, hogy ez az ember áldott? Krisztust követték emberek, akik részesültek a kenyerekből és Krisztus feléjük fordulva ezt mondta: " Tudom, hogy csak a kenyerek miatt követtek, amit tegnap kaptatok..." Egymást becsaphatjuk, még önmagunkat is, de Isten lát minket. Jaj de szegények vagyunk, ha csak azért követjük Krisztust, azért kullogunk a nyomába, hogy összeszedjünk egy kis kenyeret, pénzt, hogy legyen szép lakásunk, hogy legyen egy Istenfélő házastársunk, hogy legyen egy megbecsült helyünk egy közösségben. Krisztus tudja. Azt is ami a szívem, a szíved legmélyén van. Ha te átadtad életedet Istennek, akkor velem együtt megfogadtad, hogy halálig követni fogjuk Őt. Ha lesz kenyér akkor is, ha éhezünk akkor is. Ha bővelkedünk, akkor is, ha szűkölködünk akkor is. Ha lesz hol laknunk akkor is csak Benne bízunk, ha hajléktalanok leszünk, akkor sem fogjuk megtagadni Őt. Ha a házastársunk megértő, józan, minket szerető, tisztelő lesz akkor is az Úr a mindenünk, ha bánt, megaláz, megvet, szidalmaz, lenéz, hűtlenkedig a házastársunk, nekünk akkor is Krisztus a mindenünk. Vágyom arra, hogy ilyen követő legyek. Vágyom arra, hogy amikor Krisztus ránéz az életemre, akkor tetszedjem Neki. Lássa bennem, rajtam, hogy nem azért követem, mert akarok Tőle valamit, hanem azért követem mert Őt magát akarom, vágyom, sóvárgom. Könyörülj rajtam Istenem, hogy ilyen ember lehessek! Tencut Zoltán IMA: Mindenható, örökkévaló, szerető, gondviselő, megváltó Istenünk. Dicsérünk, áldunk, magasztalunk azért mert szerettél minket akkor már, amikor még meg sem születtünk. Már akkor életedet áldoztad értünk. Az utolsó csepp véredet is odaadtad, a ruhádat, az igazságodat, hogy a nyomorult, koldus, halálra szánt életünk megújulhasson. Segíts nekünk minden élethelyzetben Téged látni kincsünknek és ezáltal megélni, hogy mindenre van erőnk Általad, aki megerősítesz minket.

2018. november 6., kedd

ISTEN ÉRETTÉ AKAR TENNI A HITBEN!

Közben le ne vegyük szemünket Jézusról, aki hitünk elkezdője és befejezője.
Zsidókhoz írt levél 12:2. vers a) mondata (Egyszerű Fordítás)

Ha egy fiatal lány magára veszi az édesanyja ruháit, felvesz egy magassarkú cipőt és kisminkeli magát, talán sokak előtt idősebbnek, érettebbnek fog látszani, de a szülei mindig tudni fogják, hogy igazából hány éves és mennyire érett.
Így van ez velünk is kedves olvasónk. Nem számít mennyire törekszünk arra, hogy olyan dolgokat tegyünk amelyek azt a látszatot keltik, hogy érettebbek vagyunk lelkileg, mint amilyenek valójában vagyunk, a mennyei Atyánk nagyon jól tudja mennyire érett vagy nem érett a hitünk.
Minket is megkísért alkalomadtán, hogy érettebbnek tüntessük fel magunkat Krisztusban, mint amilyenek valójában vagyunk.
Krisztus nem azért jött el hozzánk, hogy látszólagos szabadságot adjon, hanem azért, hogy tényleges szabadságot adjon nekünk.
Nem azért jött el, hogy gyógyultnak látsszunk, hanem azért, hogy valóságos gyógyulást és megújulást hozzon életünkben.
Isten segítsen minket, hogy ne a növekedés látszata után vágyakozzunk, hanem arra, hogy az Isten befejezze bennünk a munkát amit elkezdett. ( Ha már elkezdte...)
Ha még nem adtad át magad Neki, akkor épp a mai nap a legalkalmasabb erre.
Ő valóban éretté tud minket tenni a hit dolgában, ha Rá nézünk, és nem vesszük le a szemünket a mi egyetlen Krisztusunkról.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged azért, hogy a látszat, a színfalak mögé is belátsz. Nem akarjuk becsapni önmagunkat, szeretnénk valódi növekedést, szabadulást, gyógyulást. Nem a kegyesség látszatára vágyunk, hanem a kegyesség erejére. Könyörülj rajtunk és bocsásd meg minden bűnünket amit a hamis látszat keltésével követtünk el. Krisztus nevében, Ámen.

2018. november 5., hétfő

BÍZZ ISTENBEN 3. rész

Gedeon ezt mondta neki: Kérlek, Uram, hogyan szabadítsam meg Izraelt? Hiszen az én nemzetségem a legszegényebb Manasséban, és én a legkisebb vagyok atyám házában. Az ÚR így válaszolt neki: Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna.
Bírák könyve 6. rész 15-16 vers

Gedeon maga mellé vette azokat, akik önként vállalták, hogy harcolni fognak a nép szabadulásáért.
Isten pedig azt mondta Gedeonnak, hogy szóljon a sereghez, akik félnek, azok menjenek haza.
Vannak félős emberek Isten népe között is? Vannak!
Vannak akik nagy vitézek a harctér mögött. Nagyon is tudják osztogatni a tanácsaikat, de amikor be kellene állni a lelki harcba, ezek visszavonulnak, és hagyják, hogy meghalj hősként, mint Uriás, aki hősi halott lett Izraelben.
Találkozhatunk emberekkel, akik mások háta mögött tudnak vádaskodni, de amikor szembe kellene állni bizonyos emberekkel, akkor inukba száll a bátorság.
Hiszen akkor már nem az ő dolguk mondani, nem akarnak ellenséget szerezni önmaguknak stb.
Sok félős ember van Isten népe között.
A Gedeon esetében pedig a félénk, félős emberek mind haza lettek küldve.
Sokan haza is tértek, annak ellenére, hogy a csatába jöttek.
Isten pedig még így is azt mondta, hogy sokan maradtak.
Gedeon mondhatta volna: " Én megmondtam, hogy az én családom a legszegényebb Manasséban, én vagyok a legfiatalabb gyermek, mivel szabadítsam meg Izraelt?
Én egyedül induljak neki?"
Isten így is a vízhez küldte a népet, hogy nehogy a sereg azt mondhassa, hogy ők szabadították meg a népet az okosságukkal, fegyvereikkel, erejükkel. Minden embernek tudni kellett, hogy Isten adta a győzelmet, a szabadulást a népnek.
Egy ember aki a legszegényebb, legkisebb volt Manasséban, egy kis csapat emberrel bízott Istenben, ezért Isten győzelmet, szabadulást adott nekik.
Ne emberekben bízzunk! Istenben bízzunk, aki képes megszabadítani és megsegíteni egészen a mennyei célig. Dicsőség Neki!


IMA: Istenünk, segíts ne önmagunkra nézni, ne másokra nézni, ne a képességeink hiányára nézni, hanem a Te elhívásodra. Segíts legyőzni a félelmet és erősnek bizonyulni Teáltalad. Vágyunk arra, hogy munkálkodj és győzelmet adj, hogy megdicsőülhess a mi életünkben is. Krisztus nevében, Ámen.

Lelki vakság

Most íme, az Úr keze rajtad van, és vak leszel, nem látod a napot egy ideig!" Erre hirtelen homály és sötétség szállt rá, és botorkálva...