2018. november 9., péntek

JÓLÉT EVANGÉLIUMA!

Ezután Jézus így szólt tanítványaihoz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.
Máté evangéliuma 6:24-25

Nem tudom mi a véleményed a jólét evangéliumáról, de megosztom veled, hogy én mit érzek ezzel kapcsolatban: Gyűlölöm.
Ez nem az evangélium.
Egyesült Államokból indult ki és terjedt Afrikába, Ázsiába majd később Európában is fertőzni kezdett.
Mennyire aljas az üzenete. A legszegényebb embereknek azt mondani:
" Hidd el amit mondok neked, és a sertéseid nem fognak megdögleni, a feleségeitek nem fognak elvetélni, tele lesz az ujjatok arany gyűrűkkel, és drága kabátban fogtok járni."
Emberek szánják rá az idejüket, életüket, pénzüket arra, hogy egy rakás szemetet propagáljanak amit ők "evangéliumnak" neveznek.
Itt az ok, amiért ez a tévtanítás borzasztó.
Mikor hallottál olyan esetről, hogy valaki rádöbbent, Krisztus minden szükségének betöltője, csupán azért, mert te egy új BMW-t vezettél?
Soha!
Csak a bálványimádást segíti elő. Hiszen az emberek azt fogják kérdezni: " Krisztus adta neked ezt a vadiúj BMW-t? Ha igen, akkor nekem is kell ez a Krisztus, hiszen én is ilyen új BMW-t akarok."
Ez nem az evangélium. Ez az ajádékokat az ajándékozó főlé vagy elé helyezi.
Hadd mondjam el hogyan dicsőülhet meg Krisztus életedben.
Amikor összetöröd az autód, és a kislányod kirepül a szélvédőn, majd félholtan az utca kövére zuhan, és te azt mondod, akkor amikor a lehető legnagyobb és legmélyebb fájdalmon mész keresztül:
" Isten elég nekem. Ő jó. Ő vigyázni fog ránk, meg fog elégíteni minket, átsegít ezen minket.
Ő a mi kincsünk: " "Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban." (Zsolt. 73,25)"
Semmire nincs szükségem csak Rád. A testem, a szívem, a kislányom ereje elfogyatkozik is, az én örökségem Te vagy ó Istenem."
Ez dicsőíti meg Istent életedben.
Isten nem ajándék autókat osztogat, vagy biztonsági, egészségügyi utalványokat, bárcsak a világ megtisztulna a jólét evangéliumának nevezett félrevezetéstől.
Isten akkor dicsőül meg bennünk, amikor mi Benne találunk megnyugvást, megelégedést a veszteségeink közepette. Nem pedig akkor amikor a pénztárcánk vastagodik.


IMA: Istenünk, a Te országod a legnagyobb kincs ezen a világon. Ha Te velünk vagy, akkor gazdagok vagyunk a szenvedésekben, a próbákban, a veszteségekben is.
Könyörülj rajtunk Istenünk, hogy TE legyél számunkra a legnagyobb kincs. Téged keressünk először és a Te országod igazságát, és az ajándékaidat csak ráadásként tekintsük.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...