2018. november 10., szombat

ISTEN KEGYELME ÁLTAL!


De Isten kegyelme által vagyok, a mi vagyok; és az ő hozzám való kegyelme nem lőn hiábavaló; sőt többet munkálkodtam, mint azok mindnyájan de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme.
Korintusiakhoz írt első levél 15. rész 10. vers


Mindig emlékezz rá, hogy Isten kegyelme nem feljogosít arra, hogy bűnben élj, hanem erőt ad ahhoz, hogy győzz a bűn felett.
Isten minden egyes parancsolatához ad nekünk kellő erőt és kegyelmet is, hogy végre tudjuk hajtani azokat.
Mi az amire kért téged Isten? Mi az amit meg kellene tenned? Milyen bűnből nem szabadultál még meg?
Bármivel is küszködsz, az Isten kegyelmének ereje segíteni tud neked leszámolni azzal a bűnnel.
Emlékezz Pál apostolra, aki a "bűnösök között az elsőnek mondta magát, aki üldözte az Isten gyülekezetét", hogy mivé formálta Őt Isten kegyelme.
Üldözőből-üldözötté lett, az Újszövetség nagy részének írásában eszköze volt Istennek, gyülekezeteket plántált, segítette az embereket a lelki növekedésben, és élete során mindent megtett amit csak tudott, hogy Isten megdicsőüljön benne és általa.
Hogyan volt képes erre?
Isten drága kegyelme által.
Kövessük mi is példáját. Nem az a kérdés, hogy elég erősek vagyunk-e ahhoz, hogy cselekedjük az Isten akaratát?
Vagy elég okosak vagyunk-e? Van-e ebből vagy abból elegendő forrás?
A legfontosabb kérdés, hogy Isten kegyelme jelen van-e az életedben?
Munkálkodik-e az életedben? Ha erre nem a válaszod, akkor térj meg és kérd Istent, hogy részesítsen az újjászületés ajándékában. És meg fogod tapasztalni ahogy a veszteségeid győzelmekké változnak és növekedni fogsz az Isten kegyelme által.


IMA: Istenünk, a Te kegyelmed elég nekünk. Köszönjük, hogy új szívet adtál nekünk. ( Ha még nincs új életed Istenben, itt kérd, hogy adjon neked is új életet, bánd meg bűneidet). Szeretnénk a Te kegyelmedben élni és a Te kegyelmed által győzni a bűn felett személyes életünkben.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...