2018. november 12., hétfő

A KIPRÓBÁLT HIT ÉRTÉKE!



Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben.
Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között,
hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, dicsőségre és tisztességre.
Péter első levele 1. rész 5-7. vers

Isten nem fog egész nap dédelgetni minket, akkor sem, ha az Ő gyermekei vagyunk. A keresztény életünkben, minden nap új próba elé van állítva az Istenbe vetett hitünk.
Izrael népe, amikor kiszabadult Egyiptom zsarnoksága alól, azt gondolta, hogy onnantól kezdve már csak áldásokban, örömökben és napsütésben lesz része egészen az ígéret földéig.
Ma is sokan így hiszik. Ha megtértünk, akkor a raktáraink telve legyenek a mennyezetig, sőt még csináljunk nagyobb raktárakat is, mint a bolond gazdag a Bibliából, a mi családunkban ne legyenek betegek, ne legyenek próbák, ne kelljen könyörögnünk Istenhez.
Csak boldogság, napfény, szórakozás egészen addig ameddig be nem megyünk az Isten országába, mert nagy és csodálatos az Úr. Vajon így lenne?
Jób azt mondta: " Vesszen el a nap, amelyen születtem, az éjszaka, mely tudta, hogy fiú fogant! Jób könyve 3. rész 3. vers" Jób nem az Isten szolgája volt? Krisztus nem az Isten Fia volt?
Hányszor dédelgette az Atya Krisztust, a földi élete során? Mi pedig elvárnánk, hogy Isten csak dédelgessen minket? Még akkor is amikor vétkezünk?
Isten szeretné, hogy kipróbált hitünk legyen. Nehézségekben, próbákban, szorongattatások tüzében kipróbált hitünk.
Meg vagyok győződve arról, hogy Isten egy ember által fel tud rázni egy egész országot, ha engedelmes Isten parancsolatainak minden körülmények között. Miért ne lenne az aranynál is értékesebb hitünk? Miért ne lennénk megedzett, kipróbált eszközei Istennek?

IMA: Istenünk, szükségünk van Rád. Segíts nekünk, hogy tudjunk fejlődni, növekedni a szorongattatások közepette is. Segíts nem zúgolódni, hanem követni Téged és engedelmeskedni Neked minden körülmények között. Áldalak és magasztallak Téged azért, mert segíteni fogsz minket ebben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...