2018. november 13., kedd

MINDEN VELED KEZDŐDIK EL!

Hiszen maga Isten az, aki bennetek munkálkodik. Segít benneteket, hogy akarjátok azt tenni, ami Istennek örömet okoz. Ő ad hozzá erőt is, hogy valóban meg is tudjátok tenni ezeket.
Filippiekhez írt levél 2. rész 13. vers

Ha rávilágítunk egy falra, és elkezdünk a fényforrással távolodni, a fény köre elkezd majd bővülni.
Úgy hiszem ez a jelenség hasonló lelki téren is.
Minél inkább eltávolodunk azoktól a megoldás, gondolkodás és viselkedésmintáktól, amiket az Istent nem ismerő emberek követnek, alkalmaznak, és az Isten által kínált gondolkodást, viselkedést, értékrendet választjuk, annál inkább meg fog növekedni a környezetünkre gyakorolt hatása életünknek.
Isten szeretné kibővíteni az életed befolyását környezetedre. Természetesen mindez szeretné, ha az Ő dicsőségére valósulna meg.
Ehhez azonban, először is el kell végezze életedben azt, amit már annyi ember életében is elvégzett. Azt amit megszentelődésnek hívunk.
Előbb tehát engedned kell, hogy dolgozzon rajtad.
Engedned kell, hogy szabaddá tegyen téged mindentől ami fogva tartja a szíved, lelked, engedned kell, hogy rugalmassá tegyen az Ő akaratának cselekvésére a saját terveid, elképzeléseid helyett, Isten akar segíteni neked, hogy legyőzd az ó embered, a piszkos, önző egód és nap, mint nap felülkerekedj rajta.
Engedd, hogy Isten lerombolja az életedben azokat a dolgokat, amelyek utálatosak előtte, és az Ő jellemét és természetét építse fel benned Szentlelke által.
Ha engedni fogod, hogy Isten veled kezdje az átformálás munkáját, a környezetedben mindenki számára nyilvánvaló lesz mit tud tenni Isten egy olyan emberrel, aki teljesen aláveti önmagát Neki.
Engedd tehát Isten munkálkodni. Ezt teszik az igazi vezetők. Kiszállnak a csónakból amikor mások csak néznek. Megteszik a "nagy ugrást" és hiszik, hogy Isten "szárnyakat" fog adni nekik, hogy Hozzá repülhessenek.


IMA: Istenünk, te mindig a szívünkhöz szólsz. A Te munkád kezdődjön velem, bennem. Szeretném ha a családomat átformálnád, de formálj át ehhez előbb engem. Engedd, hogy kiszállhassak a hamis biztonságot adó hajóból, hogy járhassak hitben és mindenki meglássa a környezetemben, hogy hitben járni Veled mennyire csodálatos.

Szélesítsd ki az én életemnek pozitív befolyását környezetemben, a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen. .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...