2019. április 13., szombat

IGAZI KENYÉR!

Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: Mennyei kenyeret adott nekik enni."
Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret.
János evangéliuma 6. rész 31-32. vers



Szeretem a kenyeret és a péksüteményeket, de az utóbbi időben jóval kevesebbet fogyasztok belőlük, mint a múltban, mert rájöttem, hogy pillanatnyilag ugyan örömet okoz az ízük, elfogyasztásuk, de hosszú távon negatív hatással lehetnek közérzetemre, akár egészségemre is.
Miért próbáljuk ma olyan sokan, olyan sokszor olyan dolgok fogyasztásával betölteni szükségleteinket, amelyek csakis az igazi kenyérrel tölthetőek be?
Ha feltöltjük életünket, gondolatvilágunkat Krisztussal- azzal, hogy kicsoda Ő valójában, mit végzett értünk a múltban, mit fog tenni még értünk a jövőben, akkor nem érzünk majd kényszert arra, hogy túlzott evéssel vagy munkával esetleg más szenvedélyekkel töltsük meg magunkat, azért hogy szűnjön a szorongásunk.
Ha betöltekezünk az igazival, már nem lesz szükségünk azokra a mesterséges dolgokra, amiktől végső soron csak még kövérebbek és még reménytelenebbek leszünk.
Természetesen minden nap megéhezünk és megszomjazunk. Szükségünk van testileg tápanyagra, de legyen bennünk az éhség és szomjúság Isten igazsága iránt is.
Ne a saját igazságunk után vágyakozzunk, hanem arra az igazságra, amely egyedül Krisztusból fakad.
Az igazi kenyér szilárd, tápláló és maradandó. Nem olyan, mint a mesterséges kenyerek, amelyek könnyűek, papírhoz hasonlóak és hiába eszünk belőlük, úgy érezzük továbbra is éhesek vagyunk.
Töltekezzünk be ma Krisztus lelkével, hogy ne maradjon hely a félelemnek.

IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy a valódit kínálod nekünk. Valódi kenyeret, valódi igazságot, valódi életet, valódi boldogságot. Segíts nemet mondani a világ csillogó, de hamis csábításának és éhezni, szomjazni Téged, az igazit, a táplálót, a maradandót. Krisztus nevében, Ámen.



2019. április 12., péntek

HADD HALLJAM MINDEN REGGEL!

Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem.
143. zsoltár 8. vers








Ébredtél már valaha hangos madárcsicsergésre? Olyan kismadarak csicsergésére, akiket talán az anyjuk hagyott magukra, hogy később eledellel térjen vissza?
Mi az amit először hallasz meg reggelente?
Az ébresztőórát? Az okos telefonod? A gyerekeid hangját? A házastársad hangját?
Mielőtt bátortalanul lenyomnánk az ébresztő óránk "szundi" gombját, fontos meghallanunk a mi mennyei Atyánk szerető szavát:
" Ébredj szeretett gyermekem, és engedd, hogy ragyogjon dicsőségem életeden! Adj nekem ma minden dicsőséget. Vágyakozz utánam, hogy megtalálhass engem. Engedd, hogy tökéletes békesség legyek az életedben."
Milyen csodálatos, diadalmas kezdete a napnak, ha az Isten jelenlétében, szava mellett kezdjük azt.
Milyen csodálatos, ha a "madarak" nem vonják el a figyelmünket Róla, sem a napi teendők listája.
Mindenféle agyalás nélkül azon, hogy mi történt tegnap, vagy mi fog történni a mai napon.
Ez az a nap amit az Úr rendelt, hogy örvendezzünk és vigadozzunk ezen.
Megengeded, hogy Isten szava legyen az első, amit hallasz ezután reggelente?
( Ragaszd ki a fenti igeverset valahova ahol reggel azonnal látod, olvasd el és imádkozz, hogy valóság legyen életedben.)


IMA: Istenünk, a Te gyermekeidnek mindig erőt, hitet, útmutatást adsz. A Te hűséges hangodra van szükségünk, hozzád vágyódik lelkünk, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, a Te dicsőségedre éljünk. Segíts minden olyan olvasónak aki még nem ismeri hangodat, nem a Te gyermeked, hogy megbéküljön Veled. Krisztus nevében, segíts félretenni minden zavaró tényezőt. Ámen

2019. április 11., csütörtök

Hogyan lehet élő kapcsolatod Krisztussal?

Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Római levél 10. rész 9. vers







Az Isten, az Ő szava, a Biblia által a következő igazságokat jelenti ki a számunkra ezekkel kapcsolatosan:


1. Meg kell értenünk, hogy mindannyian vétkeztünk. Bűneinkkel megsértettük és haragra ingereltük a Szent Istent.


" Róma 3:23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.''


2. Isten és embertársaink ellen elkövetett bűneink miatt, mindannyian halált érdemlünk és örök kárhozatot az Isten.

"Mert a bűn zsoldja a halál... Róma 6: 23"


3. Cselekedeteink által nem tudjuk kiengesztelni a Szent Istent és nem tudjuk kiérdemelni a helyünket az Ő országába.


"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 9. vers"


4. Isten annyira szeretett minket, hogy a bűntelen, tökéletes Fiát, Krisztust áldozta fel, hogy az életével fizessen a mi bűneink miatt. Nekünk kellett volna meghalni bűneink miatt, de Ő halt meg, hogy kiengesztelje az Atyát.

"János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."


"2. Korintus 5:21 Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne."


5. Nekünk kell meghozni a döntést, hogy elfordulunk a bűnös életmódunktól, és hitünket teljesek Krisztus munkájába helyezzük, aki meghalt személyesen értünk is a kereszten. Amikor ezt megtesszük teljes szívből, a Szentlélek által Isten elvégzi bennünk az újjászületés csodálatos munkáját, aminek folytán szabadokká válunk megkötözöttségeinktől és elindul az életünkben az Isten jellemére való formálódásnak a folyamata, amit megszentelődésnek is nevezünk, a földi életünk végén pedig örök életben részesít minket az Ő országában.


"...az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" Róma 6:23"


IMA: Ha teljes szívedből bánod bűneid, elismered kegyelemre, Istenre, kegyelemre, Krisztusra szorultságod, mondd el a következő imát hangosan:


Isten, tudom, hogy bűnös vagyok, vétkeztem a törvényed ellen, ezért nem érdemlem meg, hogy melletted kapjak helyet, a Te országodban.
Ma megbánom a bűneimet ( sorold fel Istennek a bűneidet amelyeket megbántál), elfordulok a bűnös életmódomtól.
Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, a világmindenség teremtője.
Elhatározom, hogy megtérek, és elfogadom a Krisztus áldozatát és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. A szívemet, életemet megnyitom, kérlek Uram, jöjj a szívembe, bocsásd meg bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és következményétől.
Hiszek benned Jézus. Hiszem, hogy te vagy az élő Isten fia, aki meghalt bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazíts engem. Elfogadlak Uramnak, megváltómnak, szabadítómnak. Te azt ígérted a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni és Te vagy az Út. Vezess engem az Isten jelenlétében. Szeretlek uram! Szívemből lelkemből, a Krisztus nevében, Ámen.


Amennyiben döntést hoztál, hogy Istennek átadod magad teljesen, írj egy üzenetet az oldalunkra, hogy tovább segíthessünk a fejlődésben, növekedésben.

2019. április 10., szerda

ISTENNÉL LEHETSÉGES!

Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
Efézusiakhoz írt levél 2. rész 8-9. vers








Az ószövetségi papok arra voltak ítélve, hogy újra és újra állatokat áldozzanak fel azért, hogy eltöröltessenek az emberek bűnei, de a munkájuk nem volt igazán hatékony és nem is tudtak végleges szabadságot hozni az embereknek a bűntől.
Mielőtt újjászülettem, én is hasonló reménytelen helyzetben voltam. Igyekeztem minden erőmmel megfelelni Istennek, és folyamatosan csődöt mondtam.
Az Isten szerint, sosem tehetünk elég jót, hogy ellensúlyozzuk a rossz cselekedeteinket, még akkor sem vagyunk elfogadhatóak Isten előtt, ha az emberi mérce szerint rendkívül jók, erkölcsösek vagyunk.
A bűnt ugyanis egy módon lehet ellensúlyozni, kifizetni. Nem a jó cselekedeteinkkel, hanem az életünkkel.
Isten szava igaz: amint meg van írva: "Nincsen igaz ember egy sem, Róma 3:10
Az ószövetségi papok megtettek minden tőlük telhetőt, de mégsem volt elég az igazi kiengeszteléshez.
A történetnek azonban van folytatása is az Újszövetségben.
" Neki ( Krisztusnak) nincs szüksége arra, mint a főpapoknak, hogy napról napra előbb saját bűneikért mutassanak be áldozatot, azután a nép bűneiért. Ugyanis ezt egyszer s mindenkorra megcselekedte, ( a világ bűneiért) amikor önmagát adta áldozatul. Zsidókhoz írt levél 7. rész 27. vers
Amikor rádöbbenünk, hogy reménytelen a helyzetünk önmagunkban, amikor rádöbbenünk, hogy egy megváltó, megmentő az akire szükségünk van, akkor elengedem azt a jóságot, szentséget amit én nem tudtam elérni azért a tökéletes szentségért, igazságért, amit Krisztus kínál nekem hit által.
Ő megváltott, megmentett engem biztosan és teljesen.
Újjászülettem, szabad vagyok a bűneim rabságától. Tudom biztosan, hogy üdvösségem van, Isten gyermeke vagyok.
Mi a helyzet veled? Még mindig a meddő próbálkozásaid fogságában élsz?
Még mindig azt hiszed, hogy ki tudod harcolni, izzadni Isten jó tetszését, elfogadását, megbocsátását egyedül is?
Vagy feladtad már végleg, hogy valaha elfogadható leszel Isten előtt?
Felismerni a reménytelen állapotodat az első lépés az üdvösség elfogadásához.
Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogy miként lehetsz élő kapcsolatban Krisztussal, a megváltóval, olvasd el a holnapi bátorítást.


IMA: Istenünk, magasztalunk Téged, hogy amit nekünk lehetetlen volt egy élet alatt is elérni, Te elvégezted egy nap alatt a golgotai kereszten. Segíts megalázkodnunk előtted. Elismernünk, hogy szükségünk van Rád.
Érints meg minden kedves olvasót aki nem ismer téged, és vezesd el az örök életre, üdvösségre. Krisztus nevében, Ámen.

2019. április 9., kedd

Honnan tudhatom, hogy Isten tényleg szeret engem?

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Rómaiakhoz írt levél 8. rész 32. vers








Honnan tudhatod, hogy valaki szeret-e téged?
Azért mert mondta? Azzal már tisztában vagyunk, hogy beszélni a szeretetről nagyon olcsó dolog.
Mindannyian tudunk olyan emberekről akik folyamatosan egyet beszélnek és annak az ellenkezőjét teszik.
A cselekedetek döntik el, hogy ki az aki szeret minket és ki az aki nem. A cselekedetek döntik el, hogy ki az akit szeretünk és ki az akit nem.
A cselekedetek mindig túlharsogják a szavakat. Mindannyian hallottunk már arról, hogy Isten szeret minket. Vajon tényleg így van?
Hasonlítsuk össze Isten szavait: " Mert úgy szerette Isten a világot... (János 3:16), a cselekedeteivel: ki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?
Amikor a körülményeink által a gonosz meg akar ingatni minket az Isten irántunk érzett szeretetét illetően, csak tekintsünk a golgotai keresztre.
A mindennapi küzdelmeinkben ha a keresztre tekintünk, nem marad cseppnyi kételyünk sem az Isten szeretetét illetően.
Ha a legdrágábbat, az Ő Fiát ideadta nekünk, hogyne ajándékozna vele együtt mindent nekünk?
Nem mindent amire vágyunk, hanem mindent amit az Ő végtelen bölcsessége által szükségesnek lát ahhoz, hogy az Ő képmására formálódjunk, teljes és gazdag közösségünk legyen Vele.
Szégyen rám nézve, ha valaha is kételkedtem az Ő szeretetében.
A Fisgának a vére folyt azért, hogy megbékéltessen önmagával én pedig kis szomorúság, csalódás vagy fájdalom miatt azt hittem, hogy nem szeret?
Azért siránkoztam, mert a személyes kapcsolataimban kihívásokkal néztem szemben, vagy szűkösek voltak az anyagi lehetőségeim?
Azért panaszkodtam mert az egészségem megromlott, vagy mert a házastársam nem volt mindig kedves hozzám?
Isten szeretete nem szorul rá arra, hogy mi megvédjük vagy érveljünk mellette.
Körülvesz minket, mint a levegő. Isten nem kell bizonyítsa minden egyes reggelen, hogy szeret engem.
Nincs szükség arra sem, hogy minden egyes napon próbára tegyem az Ő szeretetét olyan szánalmas ultimátumokkal, mint:
" Uram, ha szeretsz engem, mutasd meg nekem ma. Segítsd a gyerekeimet, hogy büszke lehessek rájuk, segíts, hogy elég pénz legyen a bankszámlámon, add ,hogy mindenki kedves legyen velem.
Ha tényleg szeretsz, tégy végre boldoggá."
Isten szeretete irántam és irántad már régóta töretlen és változatlan.
Ki is lett nyilvánítva egy durva római kereszten.
Nyugodjunk meg, építsünk erre a biztos igazságra. Sose vonjuk kétségbe többé Isten szeretetét.


IMA: Istenünk, dicsérünk Téged a valódi szeretetedért. Dicsérünk azért, hogy Te előbb cselekedtél, áldoztál és utána beszéltél az irántunk való szeretetről.
Szégyenkezünk előtted. Annyi üres szót mondtunk ami mögött nem volt cselekedet. Akár Neked, aki a szívek szándékát is vizsgálod, akár egymásnak.
Olyan a mi szeretetünk és hűségünk irántad, mint a nyári harmat.
Könyörülj rajtunk, Szentlelked által változtass meg minket, hogy valóságos legyen a szeretetünk Irántad, egymás iránt. Krisztus nevében, Ámen.




2019. április 8., hétfő

AJÁNDÉK AMIT SENKI SEM PÓTOLHAT!

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővelkedjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.
Római levél 15. rész 13. vers








Amikor valaki elveszíti az Istentől jövő örömet, békességet, reménységet, szüksége van támogatásra, hogy meg ne eméssze a szomorúság.
Pál apostol egy olyan emberről ír a korintusi gyülekezetnek, aki valószínűleg Pál apostol ellen fordult és a korintusi gyülekezet ellen.
Mivel Pál apostolnak és Isten munkájának szomorúságot okozott lázadásával, a korintusi gyülekezet fenyítette az illetőt.
Majd valószínűleg Pál apostol fülébe jutott, hogy a vétkes őszinte bűnbánatra jutott és így ír a korintusi gyülekezetnek:
" Ha pedig valaki megszomorított, nem engem szomorított meg, hanem - hogy ne túlozzak - részben titeket mindnyájatokat is.
Elég az ilyennek az a büntetés, amit a többség mért rá.
Most viszont inkább bocsássatok meg neki, és vigasztaljátok meg, hogy a túlságos nagy szomorúság valamiképpen meg ne eméssze az ilyet.
Ezért kérlek titeket, tanúsítsatok iránta szeretetet."
2 Korintus 2:5-8
Amikor reménytelenségbe süllyedünk, a szívünk vérzik.
A reménység olyan a szívnek ilyenkor, mint a nyomókötés.
Ha valaki reménytelenségbe süllyedt akár a vétkei vagy más oknál fogva, 5 dolgot tehetünk, amivel segíthetünk rajta:
1. Imádkozzunk érte és vele.
"mivel ti is segítségünkre vagytok az értünk mondott könyörgéssel, hogy a reánk áradt kegyelemért sokan sokféleképpen mondjanak értünk hálaadást. 2 Korintus 1:11"
2. Emlékeztessük az illetőt hogyan munkálkodott Isten a múltban, és hogy fog munkálkodni a jövőben is.
"...aki ekkora halálos veszedelemből megszabadított minket, és meg is fog szabadítani. Benne reménykedünk, hogy ezután is megszabadít" 2. Korintus 1:10
3. Emlékeztessük az illetőt mit végzett az Isten az ő személyes életében, és bátorítsuk, hogy bízzon abban, Isten a szerettei életében is ugyanúgy tud munkálkodni.
"Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet.
40. Zsoltár 2. vers
4. Fordítsuk az illető figyelmét Isten szavára.
Te vagy az oltalmam, megóvsz a bajtól, körülveszel a szabadulás örömével. 32. Zsoltár 7. vers
5. Emlékeztessük az illetőt arra, hogy Istennél semmi sem lehetetlen.
Nem volt már semmi remény arra, hogy gyermeke szülessen, Ábrahám mégis hitt Istenben, és kitartott ebben a hitében. Ezért lett sok népnek ősapjává, ahogy ezt Isten megígérte neki: „Sok-sok utódod lesz.” Római levél 4. rész 18 vers ( Egyszerű Fordítás)


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te tudsz valódi hitet, örömet, békességet, reménységet adni nekünk.
Szeretnénk eszközök lenni, hogy ahova Szentlelked irányít minket, vigyük azt az ajándékot amit mi is Tőled kaptunk.
Könyörülj rajtunk is, hogy ne veszítsük el a Tőled kapott kincseinket, hanem megőrizzük arra a napra. Krisztus nevében, Ámen.

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...