2019. április 11., csütörtök

Hogyan lehet élő kapcsolatod Krisztussal?

Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Római levél 10. rész 9. vers







Az Isten, az Ő szava, a Biblia által a következő igazságokat jelenti ki a számunkra ezekkel kapcsolatosan:


1. Meg kell értenünk, hogy mindannyian vétkeztünk. Bűneinkkel megsértettük és haragra ingereltük a Szent Istent.


" Róma 3:23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.''


2. Isten és embertársaink ellen elkövetett bűneink miatt, mindannyian halált érdemlünk és örök kárhozatot az Isten.

"Mert a bűn zsoldja a halál... Róma 6: 23"


3. Cselekedeteink által nem tudjuk kiengesztelni a Szent Istent és nem tudjuk kiérdemelni a helyünket az Ő országába.


"Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.
Efézusiakhoz írt levél 2. fejezet 9. vers"


4. Isten annyira szeretett minket, hogy a bűntelen, tökéletes Fiát, Krisztust áldozta fel, hogy az életével fizessen a mi bűneink miatt. Nekünk kellett volna meghalni bűneink miatt, de Ő halt meg, hogy kiengesztelje az Atyát.

"János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen."


"2. Korintus 5:21 Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne."


5. Nekünk kell meghozni a döntést, hogy elfordulunk a bűnös életmódunktól, és hitünket teljesek Krisztus munkájába helyezzük, aki meghalt személyesen értünk is a kereszten. Amikor ezt megtesszük teljes szívből, a Szentlélek által Isten elvégzi bennünk az újjászületés csodálatos munkáját, aminek folytán szabadokká válunk megkötözöttségeinktől és elindul az életünkben az Isten jellemére való formálódásnak a folyamata, amit megszentelődésnek is nevezünk, a földi életünk végén pedig örök életben részesít minket az Ő országában.


"...az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" Róma 6:23"


IMA: Ha teljes szívedből bánod bűneid, elismered kegyelemre, Istenre, kegyelemre, Krisztusra szorultságod, mondd el a következő imát hangosan:


Isten, tudom, hogy bűnös vagyok, vétkeztem a törvényed ellen, ezért nem érdemlem meg, hogy melletted kapjak helyet, a Te országodban.
Ma megbánom a bűneimet ( sorold fel Istennek a bűneidet amelyeket megbántál), elfordulok a bűnös életmódomtól.
Elismerem, hogy mindenható, örökkévaló Isten vagy, a világmindenség teremtője.
Elhatározom, hogy megtérek, és elfogadom a Krisztus áldozatát és elismerem, hogy erre az áldozatra nekem is szükségem van. A szívemet, életemet megnyitom, kérlek Uram, jöjj a szívembe, bocsásd meg bűneimet, szabadíts meg engem a bűntől és következményétől.
Hiszek benned Jézus. Hiszem, hogy te vagy az élő Isten fia, aki meghalt bűneimért és feltámadtál a halálból, hogy megigazíts engem. Elfogadlak Uramnak, megváltómnak, szabadítómnak. Te azt ígérted a zörgetőnek ajtó nyittatik. Én Isten jelenlétébe akarok kerülni és Te vagy az Út. Vezess engem az Isten jelenlétében. Szeretlek uram! Szívemből lelkemből, a Krisztus nevében, Ámen.


Amennyiben döntést hoztál, hogy Istennek átadod magad teljesen, írj egy üzenetet az oldalunkra, hogy tovább segíthessünk a fejlődésben, növekedésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...