2022. február 19., szombat

Keresd Istent először

Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.   Máté evangéliuma 6. rész 33. vers



Mielőtt át nem adtuk szívünket Istennek, milyen könnyen úrrá lett szívünkön az aggodalom az e világi dolgok miatt.
Mennyi emberi kérés vegyült bele imádságainkba is.
Isten beszéde azonban érvényes az imaéletünkre is.
A kéréseink hány százaléka vonatkozik az Isten országára, tervére?
Arra, hogy megszenteljen, bölccsé tegyen arra, hogy keressük és építsük először Isten országát a saját életünkben, testünkben, lelkünkben, majd környezetünkben.
Ehelyett sokszor olyan dolgokkal töltjük meg imádságainkat amik csupán földi életünkre és az arra szükséges dolgokra vonatkoznak.
Fizikai egészség, több pénz, jobb munkahely, fizikai biztonság, testi jólét a családunknak.
Fordítsuk meg a sorrendet. Tegyük az első helyre Istent és Isten országát imádságainkban.
A testünk igaz, hogy e világban van, de a lelkünk és lelki szemeink függjenek az Isten országán.
A földön olyan kevés dolog lehet a mienk és olyan rövid ideig. Ezért a cél számunkra az Isten országa. Jogos kérni Istent, hogy rendelje ki a mindennapi kenyerünket, de még jogosabb első helyen mennyei dolgokat kérni.
Kérhetjük azt, hogy minden egyes ima által, minden egyes beszélgetés által az Atyával még inkább az Atya képmására formálódjunk.
Ha ezt tesszük, meg fogjuk látni, hogy az Atya a maga idejében mindent meg fog adni nekünk amire szükségünk van a mindennapi életünkben.


IMA: Istenünk vágyunk rá, hogy Te légy az első életünkben. Olyan sokszor mégsem így sikerült. Te és a Te országod légy az első imáinkban, gondolatainkban, terveinkben, cselekedeteinkben. Ne engedd, hogy képmutatók legyünk, hanem segíts először teljes szívből keresni a Te országod és igazságod, hogy az aggodalom megszűnhessen életünkben a mindennapi szükségeink miatt.

2022. február 18., péntek

Isten értékes gyermekei

Tanítványaihoz pedig így szólt: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok, mert több az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál. Nézzétek meg a hollókat: nem vetnek, nem is aratnak, nincsen kamrájuk, sem csűrük, Isten mégis eltartja őket. Mennyivel értékesebbek vagytok ti a madaraknál! Lukács evangéliuma 12. fejezet 22-24. versek



Olyan sok felesleges dologgal tudod megterhelni az elmédet. Vajon fog-e veszteség érni ebben az évben? Ha Istené vagy, akkor Ő biztosítja, hogy csak olyan veszteségeket enged meg életedben, amelyek szükségesek ahhoz, hogy még hatékonyabban kövesd Krisztust.
Amíg az első lesz az életedben az, hogy keresd először is Isten országának és igazságának érvényesülését életedben, nem fogsz koldussá válni és biztos lehetsz abban, hogy Isten gondolt fog viselni gyermekeidről is.
Neked van a leggazdagabb Atyád az egész világon és nem baj, hogy nem tudod, mit hoz a holnap, a lényeg, hogy Ő tudja.

Nézd csak milyen szépen fogalmazta meg az énekszerző:

Ne rettegj, bármi sújt téged! Isten gondol reád.
Szárnya alatt van védelmed, Isten gondol reád!
Minden napon, minden úton, Gondot visel reád, Isten gondol rád.

Nehéz kereszted, fél szíved: Isten gondol reád!
Ha nagy veszélyek rád törnek, Isten gondol reád! Isten gondol reád.
Minden napon, minden úton, Gondot visel reád, Isten gondol reád.
Ha barátaid elhagynak, Isten gondol reád. Ne csüggedj, el Ő támogat!
Isten gondol reád. Isten gondol reád. Minden napon, minden úton,
Gondot visel reád, Isten gondol reád.


IMA: Istenem, minden gondomat szeretném Rád bízni. Eddig is gondot viseltél rám és ez után is tudom, hogy gondot fogsz rám viselni. Segíts a lényeges dolgokkal foglalkozni. Krisztus nevében, Ámen.

2022. február 17., csütörtök

Isten oltalmazó jelenléte

Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítanak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged. Ézsaiás könyve 43. fejezet 2. vers



Érezted már úgy, hogy egy bizonyos nehézséggel nem tudsz megbirkózni? Volt már olyan, hogy nem tudtad miként fogod átvészelni az elkövetkező napokat, hónapokat?
Isten tudja, hogy az övéi milyen nehézségekkel küszködnek.
Erről biztosítja Isten a népét Ézsaiáson keresztül, amikor a népe a fogságban sínylődik. Isten emlékezteti az övéit a múltban végzett csodáira, és arra, hogy Ő a jövőben is ugyanaz a csodálatos Isten.
A Vörös tenger nem nyelte el az Isten népét miközben átkeltek rajta, a Babiloni tüzes kemence nem emésztette meg Dániel Istenhez hűséges barátait (Dániel könyve 3. fejezet).
Isten megígérte, hogy nem mond le népéről és a népével lesz. A mai Ige, vigasztaló, bátorító üzenete: Isten sosem hagyja magára övéit, amikor azok nehézségekkel, veszélyekkel néznek szembe. Semmi és senki nem pusztíthatja el azokat az embereket, akiket Isten elhívott és használni akar az Ő dicsőségére. Még a fizikai halál sem. Ha Isten gyermeke vagy, semmi okod a félelemre, aggodalomra. A mindenható Isten maga ígéri az övéinek, hogy védelem, pajzs, oltalom lesz az ördög tüzes nyilaival szemben. Ha még nem vagy az Istené, miért ne békülnél ki vele ma, hogy Krisztus által Téged is örökbe fogadhasson a mennyei Atya?


IMA: Mindenható Isten, segíts, hogy Benned bízzak, amikor az életem problémákkal teljes. Köszönöm, hogy értékes vagyok a számodra és a Te szereteted soha meg nem szűnik a Téged félők iránt. Krisztus nevében, Ámen.

2022. február 16., szerda

Látok

Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: "Hiszel te az Emberfiában?" Ő így válaszolt: "Ki az, Uram, hogy higgyek benne?" Jézus így felelt neki: "Látod őt, és aki veled beszél, ő az." Erre az ember így szólt: "Hiszek, Uram." És leborulva imádta őt.                          János evangéliuma 9. fejezet 35-39. versek



Egy 40 év körüli embert, aki vakon született, az előítéletes vallásos tömegben meglátja Krisztus és meggyógyítja.
Mit tesz az előítéletes tömeg? Ünnepli Krisztust és a gyógyulást? Nem! Elkezdenek teológiai kérdéseket feszegetni, de ez az ember azzal válaszol, amit átélt: „Csak egyet tudok: vak voltam és most látok.”
Ha Krisztus neked is megérintette lelki szemeidet és te is megláttad Őt, akkor nem hallgathatsz. Nem számít, ha rágalmaznak, lenéznek vagy kiközösítenek, csak mondd el azt, amit Isten tett veled.
Ez az a hitvallás, amelyik számít. Amikor te magad kóstoltál bele Krisztus jóságába, mondhat, ki mit akar, mert nem fog tudni eltántorítani. Nem fog tudni rávenni, hogy tagadd meg, gyalázd meg Krisztust.
Légy elkötelezett követője Krisztusnak és ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak erről mások.
Egy gazdag üzletember Amerikából mondta el, hogy a vállalkozása indításakor eldöntötte, hogy jövedelme 10 százalékát odaadja az Isten munkájára.
Ma már annyira megáldotta Isten, hogy megfordította az arányokat: 90 százalékot odaad és 10 százalékot tart meg az éves nyereségből. Majdnem 100 millió dollárt tud adakozni éves szinten és így is megmarad neki majdnem 10 millió dollár.
Amikor egy mérnököt alkalmazni akar, az első beszélgetésen megkéri, hogy írja le mi a földi élete célja? A legtöbben olyanokat írnak, hogy: egy jó karriert szeretnék, házasság, legjobbat kihozni magamból.
Egy napon jött hozzá egy jelentkező, aki nem tudta a munkaadóról, hogy hivő és a következőt írta ehhez a kérdéshez: „Az életem legfőbb célja bemenni az Isten országába és annyi embert vinni magammal amennyit csak tudok.”
Ez az élő, igazi hit célja. A többi csak üres pótcselekvés és vallásos megszokások tömkelege.


IMA: Istenem, tisztítsd meg a lelki szemeimet, hogy végre lássalak és imádjalak igazán Téged. Ne számítson, hogy mit gondolnak rólam mások, az számítson, hogy Te mit gondolsz rólam. Krisztus nevében, Ámen.

2022. február 15., kedd

A kegyelem éve

Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" Apostolok Cselekedetei 3. fejezet 6. vers



Azon a nyári napon, amikor az érettségi vizsgám volt, valami miatt elaludtam így csak kevés időm volt felöltözni és összeszedni magam, majd rohantam a vonathoz. A vonatra éppen felszálltam majd indult is. Jött a jegyellenőr és rájöttem, hogy nincs elég pénzem kifizetni a jegyet. Odatettem az összes pénzem az ellenőr zsebébe, egy ideig nézte, majd legyintett és azt mondta, hogy üljek le nyugodtan.
Olyan sok ember vesztegel tehetetlenül a maga egyházfelekezete, imaháza, temploma kapujában, de senki nem akarja betessékelni ezeket az embereket az üdvösség kapuján.
Talán már te is megszoktad ezt és nem teszel semmit. Péter azonban Isten eszköze volt, hogy ez az ember érdemtelenül meggyógyuljon és dicsőíthesse az Istent a szentek közösségében.
Ahogyan a jegyellenőr betessékelt kegyelemből a vonat vagonjába, ugyanígy hív Isten minden embert, hogy felszálljon az örök élet vonatára. Krisztus az utolsó vonat az örökkévalóságba.
Minden embernek szüksége van Krisztusra és kiváltság, hogy eszköz lehetsz mások megmentésében.
Az Istent nem ismerő ember örül a két fillérnek, amivel az élet megdobja: a gyerek bejutott arra a bizonyos főiskolára, megjött a 13. havi nyugdíj, még egy ranglétra felfelé stb.
Ezek az emberek koldusszegények az üdvösség nélkül, de ahogyan megszokták a sánta embert a templom kapujában, úgy megszokhatod te is ezeket az embereket anélkül, hogy Krisztushoz irányítanád őket.
Többször megfordult már a fejemben, hogy soha többé nem hirdetek Igét, mert nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azoknak mennie kellene. Még sincs nagyobb öröm annál, mint amikor egy ember szívét megérinti az Isten az imádság és a hirdetett Ige által.
Sokak áldására lehet ma ez az Internetes misszió, mert tudom, hogy nagyon sokan imádkoztak és imádkoznak azért, hogy egyre többen ismerjék meg az Isten üzenetét és szálljanak fel a kegyelem utolsó „vonatjára.
Ezért megéri az arany és az ezüst helyett Krisztust választani és hirdetni az örömhírt. Nem hagyhatod a gyermeked, a férjed, szüleid, testvéreid menni a kárhozatba. Krisztusban több mint győztes vagy. Istennel együtt tökéletesen többség vagy.
Legyen ez az év a kegyelem éve azok számára, akik lelkileg bénák a családodban, környezetedben.
Legyen a bizalmad Krisztusban és nem önmagadban vagy a körülményeidben. Nyisd ki a szád és Isten betölti a bölcsesség üzenetével. Sokan lépjenek be az Isten igazi, szellemi gyülekezetébe és dicsőítsék az Isten azzal a kitörő örömmel, mint a meggyógyult béna.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy az arany és az ezüst, a lényegről elvonják a figyelmünket. Ha mi meggyógyultunk, hadd mondjuk el másoknak is, hogy Krisztus az utolsó lehetőség az Isten jelenlétébe lépéshez. Krisztus nevében, Ámen.

2022. február 14., hétfő

Tanulj meg imádkozni

Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait!                                                     Lukács evangéliuma 11. fejezet 11. vers



Napjainkban egészen kisgyermekként egyre nagyobb elvárásokat támaszt a társadalom minden egyes ember felé. Hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amiket meg kell tanulnia valakinek ahhoz, hogy legyen esélye érvényesülni a fizikai életben, létben. Nem árt legalább egy szakterületen, de a legjobb, ha több szakterületen is kimagasló képességeket sajátít el valaki. Nagyon fontos a jogosítvány, az angol nyelv ismerete, jogosítvány, tanuld meg az alkalmazotti léttel kapcsolatos rugalmasságot, de tudj vezetőként olyan makacsul ragaszkodni az álláspontodhoz, hogy abból senki ne tudjon kimozdítani. Tanuld meg pozitívan szemlélni a világot, ne tervezz túl sokat anyagi területen, de tanulj meg 101 százalékon teljesíteni minden körülmények között. stb.stb.stb.  

Én azt mondom neked, ha szeretnéd, hogy a földi életednek értelme legyen, meg kell tanulnod imádkozni. Ha úgy gondolod most, hogy te még nem tudsz imádkozni akkor kezdd a következő imádsággal: "Uram, taníts meg engem imádkozni." Legyen világos előtted: a keresztény életvitelt nem tudod egyedül elsajátítani. Csakis a benned lakozó Szentlélek által válik ez lehetségessé számodra. A Szentlélek erőt, hatalmat, bátorságot, bölcsességet ad a számodra, amelyek segítségével megélheted igazán a keresztény életet.  A Szentlélek fontos feladatai közé tartozik az is, hogy tanítson téged imádkozni. " "Hasonlóképpen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, ahogy kellene, nem tudjuk, de maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért." (Róma 8:26-27. versek) A fiamat egyik reggel készültem iskolába vinni és ő elővette a legaranyosabb tekintetét és azt mondta: " Apa ma nincs kedvem iskolába menni." Én azt mondtam neki: " Fiam, a kedvedet nem várják reggel 8-ra az iskolába. ő érkezhet később is, de neked 8-ra ott kell lenned. Később megjöhet a kedved is. Hidd el." Ne várd azt, hogy megjöjjön a kedved, hangulatod az imádkozáshoz. Isten minden egyes napon lehetőséget biztosít neked az imádkozásra és várja is azt, hogy élj ezekkel a lehetőségekkel. Képzeld el, hogy az Egyesült Államok elnöke találkozóra invitál holnap 10 órakor. Ugye nem azt mondanád, hogy most nincs kedved? Ugye kíváncsi lennél, hogy miért ért éppen téged ez a megtiszteltetés?  Ugye felvennéd a legszebb ruhádat, elővennéd a legválasztékosabb szótáradat és igyekeznél a legjobb önmagadat mutatni? Döntsd el, hogy a napodnak milyen szakaszában fogsz imádkozni és főleg olyankor ragaszkodj ehhez, amikor semmi kedved nincs imádkozni. A tested, az érzelmeid, az elméd mondhatja azt neked, hogy nincs kedved, de a döntésed miatt imádkozni fogsz. Imádkozni fogsz, mert tudni fogod, hogy az ima a legerőteljesebb eszköz az egész világmindenségben és aki hittel gyakorolja, annak igenis működik.

Ima: Istenem, taníts meg engem komolyan venni az imádkozás lehetőségét és megtanulni gyermekedként élni ezzel a csodálatos kiváltsággal naponként. Krisztus nevében, Ámen.


2022. február 13., vasárnap

Segítségem az Úr!

Világosságom és segítségem az ÚR, kitől félnék? Életemnek ereje az ÚR, kitől rettegnék?                       27. Zsoltár 1. vers




Isten gyermekeit sem kerülik el a nehézségek, veszteségek. Amikor viszont úgy érezzük, hogy nehézségek hada ostromolja életünket: gyász, pénzügyi problémák, betegség- kibírjuk mindezeket, mert tudjuk, hogy Isten e segítségünk, életünknek ereje.
Isten oltalmazó keze tart minket, még akkor is, amikor úgy érezzük ki fogunk csúszni kezéből.
Dávid király és zsoltáríró így ír erről: „Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem.” 27. zsoltár 5. vers
Az egész zsoltár fejezet telve van a vigasztalás szavaival: világosság, segítség, életem ereje, szépség, biztonság, öröm, kegyelem, jóság.
Ha megtanuljuk ezt a zsoltár részt és a nehézség, szükség idején mondjuk magunknak, csodálatos erőforrás lesz bármilyen szenvedésben.
" Ha rám támadnak is a gonoszok, szorongató ellenségeim, hogy marcangoljanak engem, majd megbotlanak, és elesnek. Ha egy egész tábor jön is ellenem, nem fél a szívem. Ha háború tör is rám, én akkor is bizakodom. Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az ÚR házában lakhassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az ÚR, és gyönyörködhessem templomában. Megóv engem sátrában a veszedelem napján. Elrejt sátra mélyén, magas kősziklára helyez engem. Így hát fölemelt fővel állok ellenségeim között, ezért örvendezve mutatok be áldozatot az ÚR sátrában, és éneket zengek az Úrnak. Halld meg, Uram, hívó hangomat! Könyörülj rajtam, hallgass meg!Ha ezt mondod: Járuljatok színem elé! - szívem így válaszol: Színed elé járulok, Uram! Ne rejtsd el előlem orcádat, ne utasítsd el haragosan szolgádat! Te vagy az én segítségem, ne vess el, ne hagyj el, szabadító Istenem! Ha apám, anyám elhagyna is, az ÚR magához fogad engem. Uram, taníts meg utadra, vezess a helyes ösvényen, mert ellenségeim vannak! Ne dobj oda ellenségeim indulatának, mert hamis tanúk támadtak rám, bosszút lihegnek. De én hiszem, hogy még meglátom az ÚR jóságát az élők földjén. Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!


IMA: Kérlek, Istenem halld meg kiáltásomat és válaszolj nekem kegyelmesen. Te voltál segítségem, menedékem kezdettől fogva. Adj nekem erőt, hogy szembenézzek mindennel, ami utamba kerül. Krisztus nevében, Ámen.

Istené a bosszú

Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim...