2022. február 14., hétfő

Tanulj meg imádkozni

Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait!                                                     Lukács evangéliuma 11. fejezet 11. vers



Napjainkban egészen kisgyermekként egyre nagyobb elvárásokat támaszt a társadalom minden egyes ember felé. Hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amiket meg kell tanulnia valakinek ahhoz, hogy legyen esélye érvényesülni a fizikai életben, létben. Nem árt legalább egy szakterületen, de a legjobb, ha több szakterületen is kimagasló képességeket sajátít el valaki. Nagyon fontos a jogosítvány, az angol nyelv ismerete, jogosítvány, tanuld meg az alkalmazotti léttel kapcsolatos rugalmasságot, de tudj vezetőként olyan makacsul ragaszkodni az álláspontodhoz, hogy abból senki ne tudjon kimozdítani. Tanuld meg pozitívan szemlélni a világot, ne tervezz túl sokat anyagi területen, de tanulj meg 101 százalékon teljesíteni minden körülmények között. stb.stb.stb.  

Én azt mondom neked, ha szeretnéd, hogy a földi életednek értelme legyen, meg kell tanulnod imádkozni. Ha úgy gondolod most, hogy te még nem tudsz imádkozni akkor kezdd a következő imádsággal: "Uram, taníts meg engem imádkozni." Legyen világos előtted: a keresztény életvitelt nem tudod egyedül elsajátítani. Csakis a benned lakozó Szentlélek által válik ez lehetségessé számodra. A Szentlélek erőt, hatalmat, bátorságot, bölcsességet ad a számodra, amelyek segítségével megélheted igazán a keresztény életet.  A Szentlélek fontos feladatai közé tartozik az is, hogy tanítson téged imádkozni. " "Hasonlóképpen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, ahogy kellene, nem tudjuk, de maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért." (Róma 8:26-27. versek) A fiamat egyik reggel készültem iskolába vinni és ő elővette a legaranyosabb tekintetét és azt mondta: " Apa ma nincs kedvem iskolába menni." Én azt mondtam neki: " Fiam, a kedvedet nem várják reggel 8-ra az iskolába. ő érkezhet később is, de neked 8-ra ott kell lenned. Később megjöhet a kedved is. Hidd el." Ne várd azt, hogy megjöjjön a kedved, hangulatod az imádkozáshoz. Isten minden egyes napon lehetőséget biztosít neked az imádkozásra és várja is azt, hogy élj ezekkel a lehetőségekkel. Képzeld el, hogy az Egyesült Államok elnöke találkozóra invitál holnap 10 órakor. Ugye nem azt mondanád, hogy most nincs kedved? Ugye kíváncsi lennél, hogy miért ért éppen téged ez a megtiszteltetés?  Ugye felvennéd a legszebb ruhádat, elővennéd a legválasztékosabb szótáradat és igyekeznél a legjobb önmagadat mutatni? Döntsd el, hogy a napodnak milyen szakaszában fogsz imádkozni és főleg olyankor ragaszkodj ehhez, amikor semmi kedved nincs imádkozni. A tested, az érzelmeid, az elméd mondhatja azt neked, hogy nincs kedved, de a döntésed miatt imádkozni fogsz. Imádkozni fogsz, mert tudni fogod, hogy az ima a legerőteljesebb eszköz az egész világmindenségben és aki hittel gyakorolja, annak igenis működik.

Ima: Istenem, taníts meg engem komolyan venni az imádkozás lehetőségét és megtanulni gyermekedként élni ezzel a csodálatos kiváltsággal naponként. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...