2022. február 15., kedd

A kegyelem éve

Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" Apostolok Cselekedetei 3. fejezet 6. vers



Azon a nyári napon, amikor az érettségi vizsgám volt, valami miatt elaludtam így csak kevés időm volt felöltözni és összeszedni magam, majd rohantam a vonathoz. A vonatra éppen felszálltam majd indult is. Jött a jegyellenőr és rájöttem, hogy nincs elég pénzem kifizetni a jegyet. Odatettem az összes pénzem az ellenőr zsebébe, egy ideig nézte, majd legyintett és azt mondta, hogy üljek le nyugodtan.
Olyan sok ember vesztegel tehetetlenül a maga egyházfelekezete, imaháza, temploma kapujában, de senki nem akarja betessékelni ezeket az embereket az üdvösség kapuján.
Talán már te is megszoktad ezt és nem teszel semmit. Péter azonban Isten eszköze volt, hogy ez az ember érdemtelenül meggyógyuljon és dicsőíthesse az Istent a szentek közösségében.
Ahogyan a jegyellenőr betessékelt kegyelemből a vonat vagonjába, ugyanígy hív Isten minden embert, hogy felszálljon az örök élet vonatára. Krisztus az utolsó vonat az örökkévalóságba.
Minden embernek szüksége van Krisztusra és kiváltság, hogy eszköz lehetsz mások megmentésében.
Az Istent nem ismerő ember örül a két fillérnek, amivel az élet megdobja: a gyerek bejutott arra a bizonyos főiskolára, megjött a 13. havi nyugdíj, még egy ranglétra felfelé stb.
Ezek az emberek koldusszegények az üdvösség nélkül, de ahogyan megszokták a sánta embert a templom kapujában, úgy megszokhatod te is ezeket az embereket anélkül, hogy Krisztushoz irányítanád őket.
Többször megfordult már a fejemben, hogy soha többé nem hirdetek Igét, mert nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azoknak mennie kellene. Még sincs nagyobb öröm annál, mint amikor egy ember szívét megérinti az Isten az imádság és a hirdetett Ige által.
Sokak áldására lehet ma ez az Internetes misszió, mert tudom, hogy nagyon sokan imádkoztak és imádkoznak azért, hogy egyre többen ismerjék meg az Isten üzenetét és szálljanak fel a kegyelem utolsó „vonatjára.
Ezért megéri az arany és az ezüst helyett Krisztust választani és hirdetni az örömhírt. Nem hagyhatod a gyermeked, a férjed, szüleid, testvéreid menni a kárhozatba. Krisztusban több mint győztes vagy. Istennel együtt tökéletesen többség vagy.
Legyen ez az év a kegyelem éve azok számára, akik lelkileg bénák a családodban, környezetedben.
Legyen a bizalmad Krisztusban és nem önmagadban vagy a körülményeidben. Nyisd ki a szád és Isten betölti a bölcsesség üzenetével. Sokan lépjenek be az Isten igazi, szellemi gyülekezetébe és dicsőítsék az Isten azzal a kitörő örömmel, mint a meggyógyult béna.


IMA: Istenünk, ne engedd, hogy az arany és az ezüst, a lényegről elvonják a figyelmünket. Ha mi meggyógyultunk, hadd mondjuk el másoknak is, hogy Krisztus az utolsó lehetőség az Isten jelenlétébe lépéshez. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...