2022. február 16., szerda

Látok

Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: "Hiszel te az Emberfiában?" Ő így válaszolt: "Ki az, Uram, hogy higgyek benne?" Jézus így felelt neki: "Látod őt, és aki veled beszél, ő az." Erre az ember így szólt: "Hiszek, Uram." És leborulva imádta őt.                          János evangéliuma 9. fejezet 35-39. versek



Egy 40 év körüli embert, aki vakon született, az előítéletes vallásos tömegben meglátja Krisztus és meggyógyítja.
Mit tesz az előítéletes tömeg? Ünnepli Krisztust és a gyógyulást? Nem! Elkezdenek teológiai kérdéseket feszegetni, de ez az ember azzal válaszol, amit átélt: „Csak egyet tudok: vak voltam és most látok.”
Ha Krisztus neked is megérintette lelki szemeidet és te is megláttad Őt, akkor nem hallgathatsz. Nem számít, ha rágalmaznak, lenéznek vagy kiközösítenek, csak mondd el azt, amit Isten tett veled.
Ez az a hitvallás, amelyik számít. Amikor te magad kóstoltál bele Krisztus jóságába, mondhat, ki mit akar, mert nem fog tudni eltántorítani. Nem fog tudni rávenni, hogy tagadd meg, gyalázd meg Krisztust.
Légy elkötelezett követője Krisztusnak és ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak erről mások.
Egy gazdag üzletember Amerikából mondta el, hogy a vállalkozása indításakor eldöntötte, hogy jövedelme 10 százalékát odaadja az Isten munkájára.
Ma már annyira megáldotta Isten, hogy megfordította az arányokat: 90 százalékot odaad és 10 százalékot tart meg az éves nyereségből. Majdnem 100 millió dollárt tud adakozni éves szinten és így is megmarad neki majdnem 10 millió dollár.
Amikor egy mérnököt alkalmazni akar, az első beszélgetésen megkéri, hogy írja le mi a földi élete célja? A legtöbben olyanokat írnak, hogy: egy jó karriert szeretnék, házasság, legjobbat kihozni magamból.
Egy napon jött hozzá egy jelentkező, aki nem tudta a munkaadóról, hogy hivő és a következőt írta ehhez a kérdéshez: „Az életem legfőbb célja bemenni az Isten országába és annyi embert vinni magammal amennyit csak tudok.”
Ez az élő, igazi hit célja. A többi csak üres pótcselekvés és vallásos megszokások tömkelege.


IMA: Istenem, tisztítsd meg a lelki szemeimet, hogy végre lássalak és imádjalak igazán Téged. Ne számítson, hogy mit gondolnak rólam mások, az számítson, hogy Te mit gondolsz rólam. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...