2019. november 9., szombat

Az Atya gondot visel gyermekeiről!

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.
Filippibeliekhez írt levél 4. rész 19. vers




Azt tapasztaltam életem során, hogy amikor Isten az övéinek szükségeiről van szó, nem ismer lehetetlent és mindig időben érkezik a gondviselés.
Gyermekkoromban nagyon szerény körülmények között életünk és megtapasztaltuk számtalanszor ezt a gondviselést.
Volt amikor este még nem tudtuk mit fogunk enni másnap, de az Úr mindig a megfelelő időben elküldte a szükséges dolgokat.
Nem egy hónapra előre, hanem naponként megadta a kenyeret és minden mást.
A Bibliában Illés szükségeiről is csodálatos módon gondoskodott Isten.
Ma talán azt gondolod, hogy változott a világ és a legtöbb emberben a szeretet meghidegült és nem hajlandóak eszközök lenni Isten kezében abban, hogy mások szükségleteit betöltse Isten általuk. Nem is állítom, hogy ez nem igaz, viszont magunkat mérjük ma le az Ige mérlegén. Mi is olyanok vagyunk, mint a többség? Ha igen, akkor miért szólalunk fel a többség ellen? Esetleg mi más értékrendet követünk és hajlandóak vagyunk Isten eszközei lenni? Akkor pedig mutassunk példát életvitelünkkel. Spurgeont, a híres angliai prédikátort kérdezte meg egy cipész, hogy Isten szolgájaként miként járhat ütött-kopott cipőben? Hát Isten nem gondoskodik a szükségeiről? Spurgeon azt felelte: Van egy nyakas cipész akit Isten régóta bátorít, hogy adjon nekem egy pár új cipőt, de még mindig ellenáll Neki."
Ha mi nem akarunk eszközök lenni Isten kezében, majd eszközök lesznek a hollók és szólni fognak helyettünk a kövek.
Akkor viszont ne gondoljuk, hogy egy komoly betegség esetén szaladhatunk Istenhez és lehet olyan elvárásunk, hogy Ő azonnal rendelkezésünkre álljon.
Ha viszont hajlandóak vagyunk eszközök lenni és teljesen odaszánni magunkat Isten szolgálatára, Isten be fogja tölteni minden szükségünket. Nem azt írtam, hogy minden szeszélyünket, minden haszontalan kívánságunkat, hanem minden szükségünket.

IMA: Istenünk, te tökéletes Atya vagy, és mindig gondoskodsz a gyermekeidről. Kérünk téged érints meg a Szentlélek által minden olvasót, hogy kibékülhessen Veled és a Szentlélek által gyermekeddé lehessen. Hiszen a gyermeknek joga van a szülei gondviselésére építeni, de az idegennek, a napszámosnak nincs joga. Világosítsd meg értelmünket, Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 8., péntek

Krisztus Lelke a szentség lelke

Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk.
Korintusiakhoz írt 2. levél 1. fejezet 9. vers



A gonosz egyik munkája a gyülekezeteken belül, hogy elérje, Isten gyermekei idegenkedjenek és féljenek a Szentlélektől és munkájától. Kevés olyan ember van, még az úgynevezett „Szentlelkes” karizmatikus irányzatokban is, akik teljesen és mindenféle vonakodás nélkül kitárják szívüket az Vigasztaló előtt. Rengeteg „keresztény” beszél a Szentlélekről, erejéről, vezetéséről, munkájáról úgy, hogy voltaképp a saját érzelmeit és gondolatait téveszti össze a Szentlélek munkájával, a valóság viszont az, hogy sosem nyitotta meg a szívét a Szentlélek számára. Ezért működnek ma világszerte hamis próféták százezrei. Többek között a hamis tanítók által bemutatott hamis kép miatt is ódzkodik sok keresztény a Szentlélektől. A Szentlélek voltaképp a szentség, az Istentől jövő tiszta erkölcsösség tüzének Lelke. A Szentlélek voltaképp az Isten tökéletes és végtelen szentségének a Lelke. A Szentlélek által nemcsak különböző fokozatait a szentségnek lehet elérni, mint ahogyan az az emberi erkölcsösség esetében történni szokott, a Szentlélek maga a szentség bennünk. A mi szentségünk, voltaképp Krisztus megigazító munkája által jöhet létre, azáltal, hogy Krisztus ül a szívünk trónjára a Szentlélek által. A Szentlélek által, Krisztus, a megtestesült tökéletes és végtelen szentség élhet, beszélhet, cselekedhet életünkben és életünkön keresztül.

IMA: Istenünk, köszönjük, hogy letehettük/letehetjük bűneinket a kegyelem királyi székéhez és Krisztus Golgotán végzett áldozata által megbocsátást, új életet nyerhetünk, hogy a Szentlélek által maga a szentség lakozzon bennünk és éljen rajtunk keresztül. Krisztus nevében segíts egyedül Krisztusban vetni hitünket, az üdvösségünket, megigazulásunkat illetően. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 7., csütörtök

Testünk -Isten temploma vagy az ördögé?

Ha valaki az Isten templomát megrontja, azt megrontja Isten, mert az Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok. Ti viszont a Krisztuséi vagytok, Krisztus pedig Istené.
Korinthusiakhoz írt levél 3. fejezet



Isten az ember lelkében akar lakozást venni a Szentlélek által. Itt kezdődik az igazi keresztény élet, és sosem tudhatja meg valaki milyen valójában a Krisztus követése addig, ameddig saját életében nem tapasztalja meg azt.

Ez minden mást meg kell előzzön a keresztény életünkben. Ezután érthetjük meg igazán mit is jelent Krisztus, Isten élő beszédének testet öltése, helyettes áldozata, megigazító munkája, az Atya és az emberiség között végzett békéltető szolgálata.

Akkor értjük meg, hogy az ember szíve, amely a bűnei miatt eltávolodott az Istentől, a Krisztus megváltó munkája által újra közeledhet az Isten szívéhez.

Az Isten, aki kivonult az ember szívéből, a bűn szennye miatt, a Szentlélek által újra lakozást akar venni a szívben, újjá tenni, megtisztítani azt, és legyőzni az ember legádázabb ellenségét: a halált.

A megváltás olyan, mint amikor egy teljesen tönkrement házat újjáépítünk az alapoktól egészen a tetőig, hogy újra a régi dicsőségében pompázhasson.

A megszentelődés pedig azt jelenti, hogy Isten beköltözik ebbe a teljesen újjáépült „házba” az Ő Szentlelke által és örömmel, élettel és szépséggel tölti be azt.

Aki átélte az újjászületés csodáját, az érti, hogy Isten temploma a mi szívünk, lelkünk és testünk, ezért kell arra törekednünk, hogy a megszentelődés útján haladjunk, és ne rontsuk meg újra azt a „templomot”, amit Isten újjáépített.

IMA: Istenünk, nem érthetjük meg Benned vetett hit nélkül és a Szentlélek jelenléte nélkül mit jelent megváltottnak lenni és teljesen Neked szánni testünket, szívünket. Add, hogy minden olvasó megtapasztalja a megtérés, újjászületés csodáját, hogy megérthesse mi a Te tökéletes akaratod. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 6., szerda

Akik nem járnak többé Krisztussal 2. rész

De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt.
Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé.
János evangéliuma 6. fejezet 64, 66. vers



Harmadszor, az emberek elhagyják Krisztust azért, mert szégyellik Őt.
Nem szégyen ma a zárt ajtók mögött laposra verni a feleséget, megcsalni a férjet. Nem szégyen ma elmenni egy ünnepségre és asztal alá inni magunkat, aztán randalírozni, nem szégyen nyíltan átkozni az Istent, de szégyen nyíltan hirdetni az evangéliumot.
Negyedszer, az emberek elhagyják Krisztust, az emberektől való félelem miatt.
Mit fognak mondani mások? Hűségesek lesznek-e hozzám az Isten nélküli barátaim?
Nem kívánom, hogy megbetegedj vagy valamiféle baj érjen, de akkor látod majd meg, hogy az emberek, akiknek a véleményét jobban féled, mint az Istent, fel fogják-e emelni a telefonjukat, hogy felhívjanak vagy egy üzenetet küldjenek neked?
Ötödször az emberek elhagyják Krisztust, mert nem teszik fel a kérdéseiket Krisztusnak.
Miért van szenvedés, ha Krisztust követjük? Mert szükségünk van rá. Az igazgyöngy a kagyló szenvedéséből, könnyeiből születik, a Stradivarius hegedű azért szól olyan szépen, mert a fának abból a részéből készítik, amit a legjobban tépázott a szél. Ha kérdéseink vannak bizalommal hozzuk azokat nem emberek, hanem Isten elé.
Végül elhagyják az emberek Krisztust az istentelen világ és az ideig-óráig tartó élvezetek vonzása miatt.
Oda lehet adni egy egész áldott életet Istennel és áldott örökkévalóságot egy pillanatnyi, múló, bűnös élvezetért.
Hiszen a testi ember inkább választja a jelen élvezetét, mint a jövendő élet gyönyörűségét.
A hit embere viszont nem így tesz. Lemond az élvezetről és vállalja a szenvedést a jelenben, mert tudja, hogy jobb Krisztussal együtt szenvedni, sírni néhány évtizeden keresztül, hogy aztán Krisztussal örökké boldogan éljen.
Ma nekem is, neked is döntened kell. Mi lesz a fontosabb? Ki lesz a fontosabb? A döntésen az örökkévalóság múlik. Aki ugyanis elhagyja Krisztust, magát az életet hagyja el.
Elveszítheted gyermekeidet, feleségedet, családodat, vagyonodat és ha ez megtörténik, az tragédia.
De nincs szomorúbb, nagyobb tragédia annál, mint amikor Krisztus veszítjük el azért, mert nem akarunk többé Vele járni.
Talán soha többé nem kopogtat a szíved ajtaján. Ma ragadd meg az alkalmat.







IMA: Istenünk, a Te áldásaid csodálatosabbak mindennél. Nem baj, ha nincs földi vagyonunk, rangunk, csak Te légy velünk. Szeretnénk ragaszkodni Hozzád cselekedeteinkkel bármi is történjen. Tudjuk, hogy a csillagokon túl vár ránk a mennyei örökségünk és nem akarjuk eldobni a mulandó világért. Segíts minket ebben Szentlelked által. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 5., kedd

Akik nem járnak többé Krisztussal 1. rész

De vannak közöttetek néhányan, akik nem hisznek." Mert Jézus kezdettől fogva tudta, hogy kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt.
Ettől fogva tanítványai közül sokan visszavonultak, és nem jártak vele többé.
János evangéliuma 6. fejezet 64, 66. vers



Krisztus az 5000 ember jóllakatása után mondta ezeket a mondatokat, miután észrevette, hogy hirtelen még többen követik Őt, mint szokták. Azt is nagyon jól tudta, hogy a legtöbben anyagi haszon miatt ( étel és ital), miatt keresték Őt, és nem azért, mert felismerték Benne az Isten Fiát.
Ezeknek mondta, hogy Ő az igazi étel és Ő az igazi ital, aki nem eszi az Ő testét, és nem issza az Ő vérét, az nem lehet az Ő tanítványa.
Ekkor vonultak vissza sokan, a Krisztus követésétől.
Miért történt ez akkor és miért történik ma?
A világos, egyenes és radikális krisztusi tanítás miatt.
Isten azt kéri, hogy mondjunk le önmagunkról. Ebből nem enged. Ha nem vagyunk hajlandóak megtagadni önmagunkat, nem vagyunk hajlandóak hordozni a Krisztus követés édes, drága keresztjét, akkor mehetünk.
Nem fog velünk Krisztus alkudozni. Sőt! Még a legszilárdabb követőitől is megkérdezte: " Ti is el akartok menni?"
Nem a Krisztus érdeke, hogy kövessük Őt, hanem a mi életünk, sorsunk múlik rajta.
Tehát ha Krisztust akarjuk követni, akkor felejtsük el önmagunkat és kövessük Krisztust. Ez a feltétel minden egyes ember számára.
Másodszor elhagyták Krisztust azért, mert nem akartak engedelmeskedni Neki.
Akik az anyagi javakért keresték Krisztust azok nem voltak vevők az "élet kenyerére", főleg nem akarták egész életüket átadni Istennek.
Nem így van ma is? Kellene Krisztus, de csak eszközként, hogy a földi életem minden egyes területén sikeressé tegyen. Nem kell az önmegtagadás, sőt, én szeretném az egómat kiteljesíteni Krisztus segítségével. Krisztus viszont az ilyen követőkből nem kér.


IMA: Istenünk, annyira szeretnénk igazi, elkötelezett, szerető követőid lenni. Nem érdek emberek, nem önző emberek, nem lázadó emberek, hanem engedelmes követőid. Ne engedd, hogy mesternek nevezzünk és közben ne engedelmeskedjünk Neked. Krisztus nevében újíts meg minket, hogy ha el is tértünk Tőled, legyen erőnk visszatérni. Krisztus nevében, Ámen.




2019. november 4., hétfő

Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?

Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?"
Márk evangéliuma 4. fejezet 38. vers



Egy hívő férj panaszolta el egyszer, hogy meghalt a felesége, aki által 13 gyerekkel ajándékozta meg Isten őket.
Annyira szíven ütött azonban a férj bizonyságtétele a temetés előtt egy nappal.
" Isten annyira jó volt hozzánk és jó ma is, hogy azt fel sem tudjuk fogni. Tudom, hogy Krisztussal a hajóban is jöhetnek a viharok, de amikor kiáltunk Istenhez, Ő hallja a kiáltásunkat.
Hálás vagyok, hogy nem hagyott el minket, pedig sokszor olyan kevés hitünk volt."
Annyi ember kiált világszerte szemrehányóan Isten felé:
" Nem törődsz azzal, hogy nem bírjuk tovább a terheket? Nem törődsz azzal, hogy összeomlik a nehezen felépített kis életünk?
Isten bocsássa meg nekünk, hogy elfelejtettük Krisztus ígéretét: " Veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig."
Mennyire fel tudjuk nagyítani a problémáinkat sokszor...
Nem megy az autónk, nem úgy alakulnak a dolgaink ahogyan elképzeltük és azonnal úgy érezzük, hogy milyen nagy nehézségekkel nézünk szembe.
Mindeközben nem vesszük észre, hogy Istennek örökkévaló célja van velünk. Ez túlmutat az autónkon, családunkon, munkahelyünkön, terveinken, az egész földi életünkön.
Isten jól tudja, hogy mikor jönnek a viharok életünkben. Egyszer történt meg csak, hogy Krisztust kellett keltegetni, mert elfáradt a fizikai teste.
Ma már Krisztus akar ébresztgetni minket:
" Már megint alszol? Már megint nem imádkozol? Már megint aggódsz ahelyett, hogy imádkoznál? Már megint alaptalanul panaszkodsz? Már megint félretetted a Bibliád?"
Ne feledjük! Olyan Istenünk van, aki fel tudja használni a földi életünkben átélt viharokat arra, hogy felkészítsen minket a mennyei révbe érésre.



IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy ne a látás, ne a látszat, ne a felületesség emberei, hanem a hit emberei legyünk. Segíts meglátnunk, hogy a viharainkban is szerető, gondviselő Istenünk vagy. Krisztus nevében, Ámen.

2019. november 3., vasárnap

Mindenedbe fog kerülni... ( Stewe Lawson)

Így tehát, aki közületek nem mond le minden vagyonáról, nem lehet az én tanítványom.
Lukács evangéliuma 14. fejezet 33. vers



Fel kell mérned a költségeket és megfizetned árat, hogy Jézus Krisztus tanítványa légy. A népszerűségedbe fog kerülni, esetleg le kell mondani előléptetésről. Le kell mondanod a könnyű életről. Fegyelmezned kell majd magad, hogy ellene kell állni a test kívánságainak. “NEM”-et kell mondanod a kísértésre, “NEM”-et kell mondanod erre a világra. Szakítanod kell a tömeggel. Kész kell lenned arra, hogy egyedül is kiállj Jézus mellett. Kész kell lenned arra, hogy egy „másik dobos ritmusára” menetelj, és hogy otthagyd a tömeget, ha senki más nem követi Jézus Krisztust. Kész kell lenned kiállni Jézus Krisztusért akkor is, ha a világon te lennél az egyetlen ember, aki így tenne. Ez az ára annak, ha Jézus tanítványa akarsz lenni!
ékét kell kötnöd ezzel az eljövendő Királlyal vagy örök kárhozatban lesz részed.
Békefeltételei egész egyszerűen a következők: Jobban kell szeretned ŐT, mint saját apádat, anyádat, testvéredet, saját életedet különben nem lehetsz a tanítványa. Fel kell venned a keresztet és követned ŐT, különben nem lehetsz a tanítványa. Ha ezt nem teszed meg, akkor találkozol vele az utolsó ítéletkor és az elpusztításod dicsőíteni fogja Istent.
t kell adnod a tulajdonjogát mindannak, ami vagy és amid van, és részesedni mindabból, ami Ő.
A kincseid többé nem a te kincseid, mostantól fogva az Ő kincsei. És mindent, ami vagy és amid van átadtad Neki.
Ez felel meg az Ő békefeltételeinek.
Ez az üdvözítő hit. Az, hogy a saját erőd végére jutsz és teljesen és maradéktalanul rábízol mindent, ami vagy és mindened, amid van mindarra, ami Ő.
Ameddig nem fogadod el Isten békefeltételeit, az örök üdvösséget, semmire sem vagy jó. Éppen mint a megízetlenült só.
Sem Istennek, sem Krisztusnak, sem az Ő Királysága számára, sem a mozgalom számára. Csak elfoglalod valaki másnak a helyét.
Ó, hogy mennyire meg kell vizsgálnunk a szívünket!
Eljutottam már arra a pontra, hogy teljesen odaszánjam magam? Átengedtem már az életem annak a Felségesnek az uralma alá, aki meghalt értem a kereszten?
Szeretném, ha tudnád, hogy a Mennyország kapuit tágra nyitották előtted. A „Szoros Kapu” nyitva áll és bárcsak hitben lépnél és átmennél ezen a „Szoros Kapun” és a kemény szavak ellenére odaszánnád az életed Őérte.
Azt is mondja, hogy “aki ÉN-hozzám jön, azt nem küldöm el.” Ma hív téged, hogy jöjj, jöjj hozzá! Tedd meg ezt a hitbeli lépést és jöjj hozzá. Ha hozzá jössz , akkor viszont komolyan kell gondolnod. Le kell mondanod az életedről Krisztus javára.

IMA: Istenünk, add, hogy komolyan vegyük a Te hívó szavadat ma, amikor még az üdvösség napja van. Segíts mindannyiunknak hit által megragadnunk az üdvösség ajándékát, és teljesen átadni életünket Neked. Krisztus nevében, Ámen.

Nagypéntek és reményteljes jövő

A népnek és az asszonyoknak nagy sokasága követte őt, akik jajgattak, és siratták őt. Jézus pedig feléjük fordulva ezt mondta nekik: "J...