2019. november 9., szombat

Az Atya gondot visel gyermekeiről!

Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban.
Filippibeliekhez írt levél 4. rész 19. vers




Azt tapasztaltam életem során, hogy amikor Isten az övéinek szükségeiről van szó, nem ismer lehetetlent és mindig időben érkezik a gondviselés.
Gyermekkoromban nagyon szerény körülmények között életünk és megtapasztaltuk számtalanszor ezt a gondviselést.
Volt amikor este még nem tudtuk mit fogunk enni másnap, de az Úr mindig a megfelelő időben elküldte a szükséges dolgokat.
Nem egy hónapra előre, hanem naponként megadta a kenyeret és minden mást.
A Bibliában Illés szükségeiről is csodálatos módon gondoskodott Isten.
Ma talán azt gondolod, hogy változott a világ és a legtöbb emberben a szeretet meghidegült és nem hajlandóak eszközök lenni Isten kezében abban, hogy mások szükségleteit betöltse Isten általuk. Nem is állítom, hogy ez nem igaz, viszont magunkat mérjük ma le az Ige mérlegén. Mi is olyanok vagyunk, mint a többség? Ha igen, akkor miért szólalunk fel a többség ellen? Esetleg mi más értékrendet követünk és hajlandóak vagyunk Isten eszközei lenni? Akkor pedig mutassunk példát életvitelünkkel. Spurgeont, a híres angliai prédikátort kérdezte meg egy cipész, hogy Isten szolgájaként miként járhat ütött-kopott cipőben? Hát Isten nem gondoskodik a szükségeiről? Spurgeon azt felelte: Van egy nyakas cipész akit Isten régóta bátorít, hogy adjon nekem egy pár új cipőt, de még mindig ellenáll Neki."
Ha mi nem akarunk eszközök lenni Isten kezében, majd eszközök lesznek a hollók és szólni fognak helyettünk a kövek.
Akkor viszont ne gondoljuk, hogy egy komoly betegség esetén szaladhatunk Istenhez és lehet olyan elvárásunk, hogy Ő azonnal rendelkezésünkre álljon.
Ha viszont hajlandóak vagyunk eszközök lenni és teljesen odaszánni magunkat Isten szolgálatára, Isten be fogja tölteni minden szükségünket. Nem azt írtam, hogy minden szeszélyünket, minden haszontalan kívánságunkat, hanem minden szükségünket.

IMA: Istenünk, te tökéletes Atya vagy, és mindig gondoskodsz a gyermekeidről. Kérünk téged érints meg a Szentlélek által minden olvasót, hogy kibékülhessen Veled és a Szentlélek által gyermekeddé lehessen. Hiszen a gyermeknek joga van a szülei gondviselésére építeni, de az idegennek, a napszámosnak nincs joga. Világosítsd meg értelmünket, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...